Lijstduwer Swollwacht wil burgerraadslid worden

Zwolle – Nu de verkiezingen in aantocht zijn doet de lijstduwer van Swollwacht, Wichert aan het Rot, een bijzondere oproep aan zijn achterban. Aan het Rot wil na 3 maart 2010 Burgerraadslid worden. De Westenholtenaar wil zich specifiek op de beleidsgebieden Ouderen en Sport richten. Aan het Rot roept zijn achterban op tijdens de komende verkiezingen niet op de partij maar op de persoon te stemmen.
Aan het Rot zegt zaterdag, dat hij weliswaar als lijstduwer op de Swollwacht-lijst staat, maar zou graag in aanmerking willen komen voor een burgerraadslidschap. De lijstduwer zegt dat Swollwacht prima kandidaten voor de raad heeft, en dat hij daarom voor een positie kiest waarin hij als burgerraadslid alleen op hoeft op te draven als er iets is wat hem aangaat. Aan het Rot wil graag voor Ouderenbeleid en Sport gaan. Hij zegt dat in het verleden is gebleken dat je overal boven op moet zitten en het daarom belangrijk is dat er iemand uit Westenholte is die zeer met zijn wijk verbonden is. Hij vindt dat hij dat de laatste jaren met onderwerpen als de ijsbaan, de wijkbudgetten en de problematiek rond de Zalkerdijk wel bewezen heeft. Door inzet voor de Wijkbudgetten is er nu op dinsdag en donderdag een biljartclub in Westenholte.

Maar Aan het Rot kan meer reslultaten benoemen: "De vele spellen voor 55 plus Trefpunt in de Stinskerk en de nieuwe apparatuur voor de Bingomiddagen. Denk aan het Naoberschap, wat nu op poten is gezet en in werking is. We zijn zelfs een voorbeeldfunctie voor andere wijken, waar SWO in de toekomst met ons idee en onze ervaring willen voortborduren op ons succes. Denk aan de vele brieven en e-mails over Driezorg. De schop gaat in de grond en half mei wordt er begonnen met de bouw. Kijk ik naar de toekomst dan is er nog veel te doen. Kontakten met Driezorg o.a vrijwilligers etc. Denk aan het verplaatsen van het Anker, maar zeer zeker daarbij niet vergeten dat er een mooie ruimte voor de IJsclub moet komen, zoals de voorzitter van de club al aan de raad heeft laten weten. Al deze dingen hebben mij doen besluiten om ook in de toekomst wat te kunnen betekenen en te gaan voor dat Burgerraadsllidschap."
Dit alles denkt Aan het Rot niet alleen te kunnen. Vandaar de oproep. Swollwacht heeft nr. 6 op de lijst en Wichert aan het Rot heeft daarop nr 14. Met genoeg stemmen verwerf je een plaats, zegt Aan het Rot. Daarom vraagt hij zijn achterban om dit keer eens niet op die partij te stemmen waar je altijd op stemt, maar op een persoon. Aan het Rot zegt ook in de toekomst als een terrier, zoals ze hem op het stadhuis noemen, voor alle belangen op te kunnen komen.
Artikel delen:
Reacties 13
 1. Zag dit nieuwe topic, met de kop

  Lijstduwer Swollwacht wil burgerraadslid worden

  , dacht…weer wat nieuws maar wel een mooi en aansprekend woord, natuurlijk is er maar 1 Lijstduwer van Swollwacht en toevallig hadden we het net over verkiezingen en hoe gehad. Toekenning wijkbudgetten heeft ook wel iets met burgerraadslid te maken. Dus reageerde ik gelijk

  Succes Wichert! Waar en hoe kan ik stemmen?

  Dat laatste was gelijk een link naar dat vorige verhaal over hoe te stemmen.

  Toen het bericht was opgeslagen las ik dit

  Daarom vraagt hij zijn achterban om dit keer eens niet op die partij te stemmen waar je altijd op stemt, maar op een persoon.

  Maar omdat ik toch echt niet op Swollwacht ga stemmen…en omdat je p.p. maar 1 stem hebt reageerde ik dit

  Oh het is alleen een andere naam

  een andere naam voor “lijstduwend potentieel raadslid”, zeg maar.

  Maar evengoed natuurlijk alle succes, zo je weet. Misschien gaat het wel tussen Gerard de R en jou? Hebben jullie eigenlijk een idee hoeveel stemmen/zetels jullie zouden kunnen halen?


  Maak melding

 2. … dat hij daarom voor een positie kiest waarin hij als burgerraadslid alleen op hoeft op te draven als er iets is wat hem aangaat.
  &
  Hij zegt dat in het verleden is gebleken dat je overal boven op moet zitten

  Ja, ja…


  Maak melding

 3. Maar als Wichert genoeg voorkeurstemmen krijgt (1/4 van wat er voor een zetel nodig is, in Zwolle ca 300 stemmen) moet hij toch de raad in en kan hij niet alleen maar op komen draven voor wat hij belangrijk vindt. Dus toch een campagne om zelf in de raad te komen?


  Maak melding

 4. Het worden van burgerraadslid heeft niets met de verkiezingen te maken. Je kunt burgerraadslid worden wanneer de fractie je voordraagt voor benoeming door de raad. Het enige waaraan je moet voldoen is, dat je op de kandidatenlijst staat.


  Maak melding

 5. Een burgerraadslid kan namens zijn partij aan de debatten in het raadsplein deelnemen (dat zijn de voorbereidende vergaderingen). Aan de raadsvergaderingen zelf kunnen alleen gekozen raadsleden deelnemen. Zoals gezegd: de voorwaarde is dat je op de kandidatenlijst moet staan (maakt niet uit op welke plek). Je wordt dan door de fractie voorgedragen en door de gemeenteraad benoemd.


  Maak melding

 6. @ John: Wie dragen jullie voor dan…eigenlijk is dat ook niet zo interessant.
  Wel een lijstje met door gemeenteraad benoemde … raadsleden.

  @ Admin, interessant om hier af te drukken.

  ===========

  Nou nee, het gaat hier om dhr. Aan het Rot!


  Maak melding

 7. @ Admin: Ok ontopic wordt waarschijnlijk bedoeld. Maar misschien is het voor de kiezers wel interessant om een overzicht met alle burgerraadslid van elke partij te hebben? Zodat ze nog specifieker kunnen kiezen, bijvoorbeeld als ze nog twijfelen. Je begrijpt dat het voor mij niet écht hoeft, al ben ik wel benieuwd of er nog bekenden bij de afgevaardigden zitten.


  Maak melding

Reageer