Kunstproject: 1000 stoeptegels rond stadsgrachten

Zwolle – 1000 kunststoeptegels omarmen de ster van Zwolle; een blijvend cadeau voor de stad Zwolle van de stichting Bevrijdingsfestival Overijssel. 65 kunstenaars uit Zwolle en omgeving maken ontwerpen voor 65 stoeptegels. Van elk ontwerp worden circa 15 tegels gemaakt zodat er in totaal zo’n 1000 stoeptegels rondom de grachtengordel van de binnenstad worden gelegd.

De inspiratie voor de ontwerpen komt van het centrale thema: “Vrijheid Wereldwijd” Het unieke van het project is dat de bewoners van Zwolle zelf bepalen hoe succesvol het project gaat worden. Elke stoeptegel wordt namelijk “ter adoptie” aangeboden voor € 52,50, zodat het kunstproject zich grotendeels door de inwoners van Zwolle gefinancierd wordt. Alle deelnemers komen vervolgens op een speciale pagina van de website te staan en er komt een kunstmagazine met een totaal overzicht. De kunstproject is een idee van Marit Otto, Mark van Enk en Niek van der Sprong en wordt in opdracht van de stichting Bevrijdingsfestival Overijssel ontwikkeld ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van het festival.

Artikel delen:
Reacties 10
 1. De kunst van stoeptegels is dat ze vlak neergelegd moeten worden en daar valt nog wel wat aan bij te spijkeren in die ster.

  Trouwens ik geloof dat ASSENDORPER ook nog wel wat stoeptegels over heeft


  ⚠️ Meld

 2. Ik kan je garanderen dat je liever de tanden in zo’n kokobal zet dan in een stoeptegel.

  Ik vind het trouwens een behoorlijk hoog bedrag voor een stoeptegel. Als je nagaat dat één tegel (nieuw) ongeveer ?? 0,65 kost dan vraag ik me af wat er met die andere ?? 51,85 per tegel gaat gebeuren.

  Ik snap dat er wel wat kosten gemaakt worden maar ik zou graag die berekening wel eens willen zien


  ⚠️ Meld

 3. Tjonge tjonge, wat een creatief idee, als ze de rotzooi ook maar weer opruimen.
  Aan de Veerallee staat ook nog een compleet zwart gekladderd pand, ook nog een overblijfsel van een Zwols kunstproject. hoelang moeten we daar nog tegenaan kijken?


  ⚠️ Meld

 4. Elke stoeptegel wordt namelijk ⤽ter adoptie⤝ aangeboden voor ?? 52,50, zodat het kunstproject zich grotendeels door de inwoners van Zwolle gefinancierd wordt.

  52,50… Daar bestraat ik zelf 5 m2 van mijn achtertuin mee… Als het aan mij ligt gaat het dus geen succes worden, en ik vraag me af of je het verder wel voor elkaar krijgt om 1000x 52,50 bij elkaar krijgt voor iets wat misschien in de praktijk wel onooglijk wordt… Stort het dan op 555…


  ⚠️ Meld

 5. Je moet toch werkelijk niets anders te doen hebben om dit soort dingen te verzinnen. Een kunstenaar die zich gaat uitleven op een tegel van 30 bij 30 cm. En dan kun je die tegels nog adopteren ook. Duizend tegels worden rondom de grachtengordel gelegd. Een leuke voor de Hotspot: hoe vind ik mijn geadopteerde tegel terug? Oh ja, die 52,50 euro is dat inclusief de kosten voor de bestrating?


  ⚠️ Meld

 6. Denk het wel ASSENDORPER, maar pas op als je tegel gaat adopteren, ligt die scheef ( neusje omhoog) en er struikelt iemand over……. Wie is er dan aansprakelijk de gemeente of………….?

  Zot idee hoor


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.