Het weer: kans op (natte) sneeuw

Zwolle – Zondag kan er in de ochtend vooral in het oosten en noordoosten van het land sneeuw vallen. In Limburg is ook wat natte sneeuw mogelijk. In de loop van de ochtend en middag wordt het vanuit het westen droog, maar het blijft de hele dag bewolkt. Temperaturen lopen uiteen van -2 graden in het noordoosten tot +4 graden in Zeeland. Er staat een meest zwakke wind uit het westen, in het noordelijk kustgebied staat een matige wind.

23-01-2010_weerfoto__de_lucht_boven_zwolle.jpg

Maandag valt er in de ochtend nog wat (natte) sneeuw in het midden van het land. Deze neerslag trekt in de middag naar het zuiden. De hoeveelheden zijn echter wel klein. De temperaturen komen in het noorden opnieuw niet boven het vriespunt uit: het wordt maximaal -1 graden. In het midden en zuiden van het land ligt de temperatuur enkele graden boven nul.

Dinsdag begint de dag koud met in het binnenland temperaturen rond -5 graden. Ook aan de westkust vriest het enkele graden. De dag verloopt droog, met vooral in de ochtend veel bewolking. Koude lucht is over het land uitgestroomd, waardoor de temperatuur niet veel verder komt dan -2 graden in het oosten en +1 graad in een smakke kuststrook. In de middag klaart het even op en kan de zon er vooral in het noorden doorkomen.

Na dinsdag blijft de grens tussen warme lucht in het westen en koude lucht in het oosten dicht bij ons land liggen. Hierdoor blijft de kans op (winterse) neerslag aanwezig. Na woensdag lijkt de warmere lucht het weer even te winnen, maar het is moeilijk te zeggen hoe lang deze nieuwe periode van dooi aanhoudt.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Manlief zou net met de auto weg, maar is al weer terug omdat het veel te glad was en hij zo met de auto onder het rode verkeerslicht door schoof.
    Kortom: wees voorzichtig!


    Maak melding

Reageer