CSV ’28 oefent tegen v.v. Hellendoorn

Zwolle – Nadat de enorme sneeuwmassa van de afgelopen tijd wat was gesmolten en de (kunst)velden weer bespeeld konden worden, oefende CSV na twee trainingen, tegen de v.v. Hellendoorn. Trainer Arnie Pot kon over vrijwel een complete selectie beschikken en startte met onder meer de weer herstelde Jeroen Broekroelofs in de achterste lijn. Die speelde, na een lange herstelperiode wegens een enkelblessure, een zeer acceptabele eerste helft. Dat deed trouwens het hele elftal, al moet gezegd, dat het elftal de kansen die het kreeg, jammer genoeg onbenut liet.

En kansen waren er voor Thomas Wieringa (al in de eerste minuut), Patrick Speetjens, die een teruggelegde bal van Wieringa op de lat deponeerde en Raoul Hukubun, die een kansrijke voorzet van Edgar Dolleman net naast schoot. Intussen had Hellendoorn wel de leiding genomen. Na een kwartier had keeper Peter Smit een moeilijk schot van spits Bram ter Harmsel nog wel tot hoekschop verwerkt, maar uit die hoekschop scoorde de vrijgelaten Ferry Niens de openingstreffer (0-1).

Nadat in de eerste helft Raoul Hukubun wegens een blessure al vervangen was door Yavuz Özdemir, kregen in de tweede helft nog eens 5 spelers speeltijd. Het danig veranderde elftal liet ook een compleet ander spelletje zien. Het speelde met veel meer pressie en ook mee via de flanken, waarbij direct duidelijk werd dat de verdediging van Hellendoorn alle zeilen moest bijzetten om niet direct de nodige averij op te lopen. Maar dat duurde maar kort. Al na 3 minuten in de 2e helft veroverde Lauwand Suleiman na goed doorzetten de bal, speelde Özdemir aan die keeper Michel Schuiling omspeelde. Zijn schot zou in het verlaten doel beland zijn, ware het niet dat een verdediger de bal met de hand tegenhield. De toegekende strafschop werd echter door Jouad Akloud hoog over geschoten. CSV raakte daardoor niet uit zijn ritme en bleef het spel dicteren. Het middenveld van CSV speelde wat dichter achter de voorhoede en kreeg daardoor, meer dan in de 1e helft, grip op het spel.

De gelijkmaker van CSV ontstond eigenlijk al op het middenveld, waar Mikel van der Vegt de bal veroverde, Akloud aanspeelde die vervolgens de bal in de korte hoek achter keeper Schuiling deponeerde (1-1). Jammer, dat CSV de score niet kon uitbouwen, terwijl de ploeg het eerste halve uur van de 2e helft het spel maakte. Goede mogelijkheden waren er voor Akloud en Suleiman (met een overigens heel knappe redding van keeper Schuiling). Het laatste kwartier werd Hellendoorn weer dreigender met in de 76e minuut een 100% kans voor ter Harmsel, maar de anders zo trefzekere spits schoot naast. Vlak voor tijd schoot ter Harmsel nog eens uit de draai net naast het doel van Peter Smit, zodat de ploegen met een gelijkspel het ijskoude veld verlieten.

Artikel delen:

Reageer