Be Quick’28 verliest in Hardenberg

Zwolle – Het voetbaljaar 2009 eindigde voor Be Quick met twee ruime nederlagen, vandaag in Hardenberg kon de formatie van Wieb Rodenhuis proberen om die spiraal om te buigen. Maar het resultaat viel opnieuw flink tegen. Be Quick slaagde er in de Hardenbergse kou niet in om de toeschouwers op te warmen: 3-0.

Bij Be Quick blijft Patrick Hoep aan de kant, na een knietje in het bovenbeen. Bij HHC neemt oud-Be Quicker Edwin Starke de plaats in van Michel Steggink. HHC-Hardenberg is dit seizoen ook al geen ploeg in bonus en dus zijn de 500 toegestroomde toeschouwers niet echt verbaasd als de wedstrijd niet al te hoogstaand blijkt. Optisch heeft HHC in de beginfase een overwicht, terwijl Be Quick zich wat afwachtend opstelt. Het duurt tot de 31e minuut, maar dan heeft het thuispubliek recht om te juichen. Een voorzet  van Gerard Kocks belandt bij Ruud Bruns en die weet de bal met een fijne volley binnen te werken: 1-0. Be Quick komt voor de rust niet tot een goede kans. Een schot van Jason Huisman verdwijnt over het doel, maar de HHC-defensie komt geen moment in de problemen.

Na de rust begint roodzwart agressiever,  maar ook nu slaagt het er niet in om de HHC-muur omver te werpen. En na een uur spelen volgt in feite al de genadeklap als Martijn Berger een bal prachtig binnenschiet: 2-0.

Bij Be Quick komt Biko Brazil in de 64e minuut Saba Gwedelidze vervangen. Maar het mag niet baten. Een schot van Bremmer treft geen doel en als Buitenhuis in de 77e minuut de 3-0 op het bord zet, is het definitief gedaan. Het is aan HHC-keeper Danes te danken  dat er geen tegendoelpunt meer komt, want Marc van der Vegte speelt zich goed vrij en krijgt de kans om tegen te scoren. Het illustreert nog maar eens het probleem  van dit seizoen: het maken van een doelpunt.

Bij HHC valt Tom IJzerman nog in, maar hij weet tegen zijn oude ploeg niet meer tot scoren  te komen.

Be Quick –trainer Wieb Rodenhuis: “Het was een teleurstellende wedstrijd, maar we moeten vooral niet bij de pakken neer gaan zitten en gaan doemdenken. Er is nog een halve competitie te gaan.”

Gerco Grevers

Artikel delen:
Reacties 5
  1. het is echt jammer voor het zwolse vlaggenschip van het amateurvoetbal, ze willen nog wel zo graag naar de topklasse, de bomen groeien immers tot in de hemel bij deze vereniging.


    Maak melding

Reageer