Solistendag bij harmonieorkest De Bazuin

Zwolle – Voor het tiende achtereenvolgende jaar vond afgelopen zaterdag bij harmonieorkest De Bazuin de solistendag plaats. In het eigen verenigingsgebouw aan de Jupiterstraat in Zwolle konden leden uit alle 3 orkesten van De Bazuin deelnemen. Er was bijzonder veel belangstelling van familie, verenigingsleden en belangstellenden.

De deelnemers werden door een vakkundige jury, bestaande uit de dirigenten Martijn Krijnen en Wendy Biljard, beoordeeld op andere zuiverheid, techniek, dynamiek en opvatting en tempo van de gespeelde stukken. Deelnemers uit het opstapensemble werden beoordeeld als leerling. De deelnemers uit het B- en A-orkest werden op het niveau van respectievelijk muziekdiploma A en B beoordeeld.

Met 54,5 punten behaalde Ties Wesselink, die sinds anderhalf jaar fagot speelt, de eerste prijs in de categorie leerlingen. Voor het B-orkest werd de eerste prijs met 60 punten in de wacht gesleept door Marieke de Boer op altsax. Het duo Marloes Naber en Roosmarie Veerman, beiden op hobo, behaalde met 61 punten niet alleen de eerste prijs voor het A-orkest, maar won ook de wisselbeker vanwege  het hoogste puntenaantal dit jaar. Traditiegetrouw was er ook een aanmoedigingsprijs voor een deelnemer, die qua punten niet in de prijzen gevallen is, maar waar nog veel van te verwachten valt. Dit jaar ging deze beker naar Naomi Versteegh, die op trompet een belofte voor de toekomst werd genoemd.

Namens de jury sprak Martijn Krijnen uit dat het niveau dit jaar uitzonderlijk hoog was. Dit kwam dan ook tot uiting in de hoge scores die gegeven werden.

De solistendag is een belangrijke dag voor De Bazuin. Leden van de verschillende orkesten ontmoeten elkaar en kunnen naar elkaar luisteren. Ook ontstaan er leuke combinaties, zoals dit jaar een fagotduo bestaande uit een leerling en een fagotspeelster van het A-orkest, een trompetduo met spelers uit het A- en B-orkest, een klarinet-trio en een klarinet-kwartet.

Artikel delen:

Reageer