Fotoclub Zwolle exposeert in Stedelijk Museum

Zwolle – Fotoclub Zwolle opende zondagmiddag in het Stedelijk Museum aan de Melkmarkt de foto-tentoonstelling ‘Geworteld’. De expositie is van 24 januari  t/m 5 april 2010 te zien. Fotoclub Zwolle is één van de oudste fotoclubs van Nederland. Dit jaar wordt het 115 jarig jubileum gevierd.

24-01-2010_opening_fototentoonstelling_zwolse_fotoclub_sted_museum_1.jpg

Leden van Fotoclub Zwolle hebben een beeldverslag gemaakt van het dagelijks leven, zowel privé, werk, studie en vrije tijdsbesteding van dertien “buitenlanders” in Zwolle. Met “buitenlander” wordt bedoeld iemand die in het buitenland is geboren en getogen. Het kan dus iemand zijn die nog steeds “buitenlander” is maar ook iemand die inmiddels al is genaturaliseerd. Op die wijze wordt  een positieve impuls gegeven aan het leven van deze kleurrijke “nieuwe” Nederlanders”. Op basis van doorzettingsvermogen en een positieve instelling waren ze in staat zich een fantastische plek binnen de Zwolse gemeenschap te verwerven of in staat in Zwolle een nieuw bestaan op te bouwen. Op die manier hebben ze zich “geworteld” en nemen actief deel aan de Zwolse gemeenschap.

Openingstijden Stedelijk Museum Zwolle
De openingstijden zijn  
dinsdag t/m zaterdag van 10.00 – 17.00 uur en zondag van 13.00 – 17.00 uur

Artikel delen:
Reacties 4
  1. En ook ik was van de partij. Ik had niet verwacht dat ik ooit een in museum tentoongesteld zou worden, ook al betreft het een bijvangst van de fotograaf


    Maak melding

Reageer