Het weer: koud

Zwolle – Maandag stroomt koude lucht over het land uit. Alleen het zuidwesten van het land lijkt nog een dag met temperaturen boven nul te hebben, elders vriest het 1 tot 3 graden. Het is overwegend droog met alleen in het oosten van het land kans op lokaal wat lichte sneeuw. De wind waait uit het noordoosten en is zwak of matig.

24-01-2010_weerfoto__ter_hoogte_nieuwehavenbrug.jpg
Nabij de Nieuwe Havenbrug

Dinsdag begint de dag erg koud met in het binnenland temperaturen rond -7 graden. Ook aan de westkust vriest het enkele graden. De dag verloopt droog, met vooral in de ochtend veel bewolking. Op grote schaal krijgen we te maken met een vorstdag: temperaturen liggen tussen -4 graden in Limburg en -1 graad aan de kust. In de kop van Noord-Holland en op de Waddeneilanden kan de temperatuur nog wel boven het vriespunt uitkomen. In de middag klaart het even op en kan ten noorden van de grote rivieren de zon doorkomen.

Woensdag lijkt het een iets minder koude dag te worden. De stroming draait naar het noordwesten. In de ochtend is het nog koud met op grote schaal vorst, maar in de loop van de middag lopen de temperaturen vooral in het noorden en westen op tot boven nul.

Na woensdag is de uitdrukking ‘het kan vriezen, het kan dooien’ niet eens een vreemde benadering. De grens van warme en koude lucht blijft bij ons in de buurt, waardoor de verwachting zowel voor de temperatuur als voor de neerslag zeer onzeker is.  

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Bericht door hans, op 25 januari 2010 om 00:23
  we hebben nu genoeg sneeuw gehad mag van mij gerust wat warmer worden

  Je hebt slecht weer nodig, om mooi weer te waarderen.
  :D:D:D


  Maak melding

 2. laat maar sneeuwen :D:D:D

  lekker weer eens een echte winter

  dan heb je ook een mooi voorjaar alshet zonnetje schijnt
  en 15 gr is is het al warm 8)8)8)


  Maak melding

 3. Oh wat scheen ie vandaag al heerlijk verleidelijk…..maar hij mocht zijn best nog niet doen >:(>:(>:(

  Ach, met kou is nixxx mis, maar ijs en sneeuw heb ik nou wel gehad. Gelukkig nog geen (nauwelijks) ijzel :D:D:D


  Maak melding

Reageer