Aangeboden: licentie Lokale Omroep Zwolle…

Wethouder Kenkhuis moet een keuze maken voor RTV ZOO of RTV 038. Vechtdal FM heeft op de achtergrond ook aangekondigd mee te dingen naar de licentie van de Lokale Omroep Zwolle, maar die lijkt te laat. Nadat de gemeenteraad het advies bekeken en beoordeeld heeft neemt het Commissaritaat voor de Media (CvdM) een besluit.

cartoon_loz.jpg

Artikel delen:
Reacties 350
 1. Mag toch hopen dat er een wat creatiever naam uit de hoge hoed komt.

  Er zijn toch genoeg anecdotes over Zwolle waar een leuke naam omheen te frabriceren is.

  Als ik RTV ZOO zie denk ik meteen aan een dierentuin, en RTV 038 swingt nou ook niet de ether uit.


  Maak melding

 2. Nee, in het speciaal voor Dick, maar de rest van de reactie is er afgehaald!

  ============

  Er wordt hier niet op de man gespeeld.
  U ging over de grens.


  Maak melding

 3. Zwolse RTV??? de meeste mensen zijn het er wel over eens dat juist TV niet meer moet .Daar is LOZ aan kapot gegaan.Waarom niet gewoon Omroep Zwolle.Dan is het toch duidelijk ,waarom makkelijk doen als het moeilijk kan ??


  Maak melding

 4. @ Wichert.

  Daar kunnen de meningen over verschillen.

  Ik persoonlijk zou regionale tv van Zwolle en omstreken wel graag terug zien.

  Net als TV oost (ja oost zei ik:()het nieuws van Twente weergeeft.

  Als de bijdrage die daarin wordt bijgedragen in een Zwolse zender wordt geinvesteerd ,en de goede poppetjes op de juiste plaats ,zou het volgens mij best kunnen slagen.


  Maak melding

 5. Lokale omroep

  Het gaat bijna een soap worden, de licentieaanvraag voor de lokale omroep.

  En dat gaat, vind ik, ten koste van de ambities en de inspanningen van de Zwolse Omroep Organisatie (ZOO).

  De ZOO heeft ruim op tijd haar plan ingediend, met een bedrijfsplan, met een begroting en met de bemensing van het PBO. Dat is het Programma Bepalend Orgaan. Een belangrijk onderdeel van een lokale omroep, omdat in dat orgaan Zwolle vertegenwoordigd moet zijn. De gemeenteraad heeft dan ook de opdracht om een oordeel te hebben over de representativiteit. Over de verdere inhoud beslist het Commissariaat van de Media (CvdM).

  Op 8 oktober meldt Publieke Media Zwolle aan het CvdM dat ze samen met ZOO de aanvraag indienen. Dus ligt er vanaf dat moment nog maar 1 aanvraag.

  Dan komt RTV038.

  Volgens de informatienota van de wethouder is met hen afgesproken dat ⤽het plan er in ieder geval ligt voor de 2e week van januari 2010⤝. Het plan wordt ingediend op 14 januari. Volgens mij is dat IN de tweede week van januari en niet VOOR die week. Dus in mijn ogen te laat.

  Op dat moment is er nog geen stichting (wel vereist) en ook nog geen invulling van het PBO (ook vereist). (RTV038 spreekt in paragraaf 6 van haar bedrijfsplan over een Publiekrechtelijk Bestuurs Orgaan. Niet echt vertrouwenwekkend als je niet weet waar de afkorting PBO voor staat).

  Mijn 2e conclusie. Het plan is niet alleen te laat, maar ook onvolledig ingediend. Daar waar de gemeenteraad een oordeel moet geven over de representativiteit van het PBO, kan zij dat niet want er zijn geen namen bekend. Tot de dag van gisteren niet, blijkens de website.

  Als klap op de vuurpijl kreeg ik gisteren te horen dat RTV038 de kandidaten voor het PBO van ZOO benadert om in hun PBO zitting te nemen.

  Dat bericht heeft mij erg geholpen om nu al een keus te maken.

  John van Boven (CU)

  Bron: Weblog http://www.johnvanboven.nl


  Maak melding

 6. De inwoners zijn alleen gebaat bij kwaliteit en kostenbeheersing, denk ik. Wel interessant dat er eigenlijk nooit een behoeftepeiling is gehouden. Gister schreef ook al iemand daarover. Wat mij betreft, als geen aanbieder een echt goede indruk heeft gemaakt. Wat is dan tegen een enquete onder de bevolking? Kan hier mooi, middels een poll:

  RTV voor Zwolle?
  Alleen Radio?
  Alleen TV?
  Zo ja? 038 of ZOO?
  Geen Radio geen TV?

  Moeten we natuurlijk wel wat te kiezen hebben, dus graag achter elke optie de geraamde kosten vermelden.

  Misschien kan er ook een A4-enquete door alle brievenbussen in Zwolle. Uitkomsten van enquete en poll zijn niet bindend en gemeenteraad beslist.
  Kost misschien een paar cent, maar dan kan iemand achteraf nooit zeuren dat het niet zuiver is gegaan?  Maak melding

 7. John van Boven praat, denkt, lobbied en droomt toch al vanaf de zomer over ZOO. Dan is zijn ‘beslissing’ in deze niet zo verrassend hoor. Van Boven denkt de regels te kennen. Met Kenkhuis is 5 februari afgesproken. Of is er iets met Van Boven afgesproken dan 😮 Type bureaucraat. Het is dan ook niet Commissariaat van de Media maar VOOR de Media 😀


  Maak melding

 8. Jphn van Boven schreef:

  Als klap op de vuurpijl kreeg ik gisteren te horen dat RTV038 de kandidaten voor het PBO van ZOO benadert om in hun PBO zitting te nemen.  Maak melding

 9. hier had ik ook al op gereageerd op weblog hier… en dat is ook wat mij betreft echt een brug ter ver. Schandalig! Not done… onbehoorlijk gedrag en daarmee geeft RTV038 aan wie en wat ze zijn en hoe ze werken. Dus John: helemaal mee eens…


  Maak melding

 10. QuestionMaster, op 26 januari 2010 om 12:17
  smilies/smiley.gif offeh, dick een simpelere oplossing; vier regio omroepen: Noord, zuid, oost, west.
  Helder, simpel…en je weet waar je aan toe bent. O, ja en voor het boven- noorden; omroep waddeneiland.

  Maar dit is toch juist wat we NIET willen. De regionale omroep moet dicht bij staan… en noord of oost… we zijn het voor mijn gevoel geen van beide… Zwolle… dat zijn we wel.


  Maak melding

 11. Als VAN of VOOR de media het oordeel over mij als bureaucraat moet bepalen, dan moet dat maar. Ik heb in de derde week van december al aangegeven aan RTV038 dat ik bereid ben tot een gesprek. Ik moest tot de derde week van januari wachten op een reactie.
  Het kenmerk van RTV038 lijkt te worden dat ze voortdurend te laat zijn.


  Maak melding

 12. Maar dat dichtbij staan, staat -helaas- vaak garant voor stuitend amateurisme.Je kent het wel, dan hebben ze stagair janneke naar buiten gestuurd om ergens verslag van te doen wat vervolgens volstrekt ondeskundig en niet- ter zake doende gebeurt…met een heel hoog aaaarrrghh gehalte.Daar willen we voor eens en altijd vanaf…het gevoel dat je dat als kijker beter had gekund.

  Ik sta daar vast niet alleen in, mag ik hopen.


  Maak melding

 13. Waarbij ik ook niet hoog opgeef over zogenaamd proffesioneel tv maken…dat is ook weer heel erg.

  Bij graafschap tv zend men rond kerst “Kerst met Kuiper’ uit, dát soort televisie gun ik jullie nou ook.Authentiek en humoristisch tegelijk zoals dat nergens meer gemaakt word ( “Jonge helden” van vroeger, VPRO komt erbij in de buurt…) dwz gewoon een ouwe gek op een fiets die, al kerstliedjes zingend met willekeurig publiek, kerstbomen probeert te slijten voor het goede doel.Echt heel erg leuk.


  Maak melding

 14. Ow wat gaat, die hebben we helaas niet op ’t kassie.

  Vond Willy bij RTV Twente ook wel aardig. Maar ik geloof dat ik het al een jaar of 3,4 niet meer gezien heb.

  @ QM: Filemon was ook nog origineel toen hij bij “iets met de Betuwe” zat.


  Maak melding

 15. De ZOOP gaat steeds verder ,pak toch eens door die handel,John heeft toch gelijk als 038 steeds te laat komt krijgen we straks de nieuwsberichten van 1 maart op 3 Maart.En Huub je hebt gelijk niks Oost Of Noord ZWOLLe,daarom gewoon omroep Zwolle.En Jaap mag JHon denken en praten zoals hij wil?? Dat hij lobbiet zoals jij zegt???John praat en denkt tenminste nog


  Maak melding

 16. En Jaap mag JHon denken en praten zoals hij wil?? Dat hij lobbiet zoals jij zegt???John praat en denkt tenminste nog

  en wat hij zegt is duidelijk, draait er niet omheen en is consequent… wat wil een burger nog meer van een bestuurder? Ja, ik weet het al… regionale omroep via de ZOO???


  Maak melding

 17. Nadat hier veel tekst aan beide partijen is besteed, weet ik nog niets over de kosten-verhoudingen en de kwaliteit van de radio en die van de tv. Dat RTV-038 wou zich onderscheiden door

  Crossmediaal werken
  Burgerjournalistiek
  Een professionele organisatie

  Da’s tenminste iets. Waarmee wil RTV ZOO zich onderscheiden?
  Niemand maakt gebuik van de vele toekomst profs van Windesheim en volgens mij het Deltion?


  Maak melding

 18. Gaat het nou over een omroep in Zwolle of over een omroep voor de regio Zwolle?

  Want als het alleen over Zwolle gaat dan valt toch Rtv al af lijkt me.


  Maak melding

 19. Dick: Dat RTV-038 wou zich onderscheiden door

  Crossmediaal werken
  Burgerjournalistiek
  Een professionele organisatie

  Da’s tenminste iets. Waarmee wil RTV ZOO zich onderscheiden?

  Als je je wilt onderscheiden doe je dat niet met terminolgietjes die niets zeggen voor de gemiddelde burger. En als je dan toch met kretologie de wereld wilt winnen moet je dat niet doen met iets vaags als burgerjournalistiek en een professionele organisatie.

  Want de term burgerjournalistiek wordt gebruikt voor nieuws dat door niet-journalisten verzameld, geschreven en gepubliceerd wordt. Deze soort van journalistiek kan men vooral terugvinden op weblogs (volgens wikipedia) Dus dit soort journalistiek kunnen we allemaal bedrijven en hierdoor kan je je dus NIET onderscheiden.

  En een professionele organisatie: dat is pas aantoonbaar als je als bedrijf operationeel en succes vol bent. Dat is nu dus zeker niet aantoonbaar maar hooguit een wens. Dus nu al roepen dat je daar in wilt onderscheiden is niets meer als “wishful-thinking”.

  En voorlopig onderscheidt de Zoo zich positief door te spreken uit 1 mond en zich niet af te zetten in de media tegen haar tegenkandidaten.


  Maak melding

 20. @ Huub, volgens mij ben ik absoluut niet hoogbegaafd en ik begrijp het wel. Weet jij hoe ZOO zich wil onderscheiden?

  Zie niet echt nadelen van burgerjournalistiek. Burgerparticipatie lijkt me ok. Die burgerjournalisten hoeven toch niet alles te doen? Staan vast ook onder begeleiding van…? = de burger betrekken in de journalistiek. Zo burgergericht mogelijk proberen programma’s te maken?

  Crossmediaal = door de media heen denken. Samenwerken met Weblog Zwolle? Teletekst voor elkaar?

  professionele organisatie = Spreekt me dus heel erg aan. Heb het overal over voor “kwaliteit” die niet te duur is voor de burger.
  —-
  Maar nogmaals, ik heb nixxx gelezen. Jammer dat ze hier beiden geen samenvatting of conclusie neer laten zetten. Misschien tegenover elkaar?
  —-
  Misschien is “Hart van Zwollywood” wat?: IngeZOOmd (door beiden te gebruiken natuurlijk), vinden veel inwoners vast aansprekend?  Maak melding

 21. De nieuwe radiozender kan (wat mij betreft) zo een voorbeeld nemen aan City FM. Leuke en afwisselende muziek, geen gezeur tussendoor en irritante reclames. Ok een beetje geneuzel mag wel, maar asjeblieft niet dat oeverloze 538 gezever. Tussendoor een paar teletekstberichten/NOS headlines voorlezen. Misschien zoals Veronica rond 16.30 uur doet….een listige zin laten afmaken door luisteraars. Geeft leuke effecten. Ach, als je een beetje om je heen luistert; kun je overal wel wat oppikken.


  Maak melding

 22. Speciaal voor Dick, de samenvatting van het bedrijfsplan van RTV038. Het hele bedrijfsplan is te vinden op onze website (www.rtv038.nl)

  Samenvatting

  Voor u ligt de aanvraag voor de uitzendlicentie voor de gemeente Zwolle door de stichting RTV038.

  Zwolle is een bruisende stad, met kunst en cultuur, onderwijs, bestuurlijke uitstraling en een wijde regionale functie.
  Zwolle leeft. Daar hoort lokale omroep deel van uit te maken. Helaas is er door het faillissement van de Lokale Omroep Zwolle op dit moment geen uitzendgemachtigde, de uitzendrechten liggen weer bij het Commissariaat voor de Media. In deze aanvraag wil de stichting RTV038 duidelijk maken waarom zij een serieuze kandidaat is voor deze
  uitzendrechten.

  Met de komst van WiFi en 3G zijn steeds meer burgers voortdurend online, het is een maatschappelijke ontwikkeling die niet te stoppen is. Ook transparantie in de lokale democratie is een trend die niet te stoppen is. Burgers spelen daarin een belangrijke rol. Burgers worden aangemoedigd met de lokale politiek mee te denken, hun mening laten
  horen. Het vereist dat ze goed geïnformeerd zijn. De lokale media spelen hier hun rol in. De uitdaging van nu is de verbinding van radio en tv met de nieuwe media zoals internet en sociale netwerken. Op die manier kan de online burger aangesproken worden. Crossmediaal werken (een samenhangend gebruik maken van verschillende media) is
  een speerpunt voor RTV038.

  Crossmediaal werken maakt het mogelijk om via RTV038 burgers en maatschappelijke organisaties een eenvoudig toegankelijk podium te geven waarmee men elkaar op de hoogte van wat zij belangrijk vinden. Deze ontwikkeling van passieve mediaconsumptie naar actieve betrokkenheid en interactiviteit heet mediawijsheid of burgerjournalistiek: geen ver ideaal, maar door nieuwe technische mogelijkheden (interactiviteit) een actuele uitdaging. Ook dit is een
  speerpunt voor RTV038.

  Uit het faillissement van LOZ hebben wij een drietal lessen geleerd. De eerste les is dat het uitzenden van lokale televisie duur is en moeilijk te organiseren. In een op vrijwilligers gestoelde organisatie is het bedrijfseconomische risico van televisie-uitzendingen groot. De tweede les is dat een lokale omroep zeker in staat moet zijn om reclame-
  inkomsten te genereren, maar dat de omvang ervan niet overschat worden. En de laatste les is dat ook een lokale omroep die gebaseerd is op de inzet van vele vrijwilligers als een professionele organisatie moet worden ingericht.
  Het derde, belangrijke speerpunt van RTV038 is het neerzetten van een professionele organisatie waarin alle bedrijfsprocessen op orde zijn. Nadrukkelijk ook het financiële proces!

  Hiermee wil de stichting RTV038 zich dan ook onderscheiden:
  ?? Crossmediaal werken
  ?? Burgerjournalistiek
  ?? Een professionele organisatie
  Deze drie speerpunten zijn de basis geweest voor deze aanvraag.


  Maak melding

 23. Hé bedankt! Helder, transparant en open….in elk geval.

  Met de 3 speerpunten, spreek me dit stuk erg aan:
  —fouten van een ander zijn er om van te leren—

  Uit het faillissement van LOZ hebben wij een drietal lessen geleerd. De eerste les is dat het uitzenden van lokale televisie duur is en moeilijk te organiseren. In een op vrijwilligers gestoelde organisatie is het bedrijfseconomische risico van televisie-uitzendingen groot. De tweede les is dat een lokale omroep zeker in staat moet zijn om reclame-
  inkomsten te genereren, maar dat de omvang ervan niet overschat worden. En de laatste les is dat ook een lokale omroep die gebaseerd is op de inzet van vele vrijwilligers als een professionele organisatie moet worden ingericht.
  Het derde, belangrijke speerpunt van RTV038 is het neerzetten van een professionele organisatie waarin alle bedrijfsprocessen op orde zijn. Nadrukkelijk ook het financiële proces!

  Kwaliteit en geld wat ik voortdurend noemde, springt hier uit naarvoren. Benieuwd of ZOO het ook zo kort en kernachtig kan samenvatten?


  Maak melding

 24. Het bovenstaande beleidsplan is niet door RTV038 geschreven maar is een vrijwel directe kopie van het voorbeeld-beleidsplan wat door de OLON (www.olon.nl) wordt verstrekt ter inspiratie.


  Maak melding

 25. tja, het lijkt bij RTV038 altijd weer “beter goed gepikt dan…” Is zo met hun plannen en ook met het benaderen van de oud personeelsleden van de Zoo.
  Ze onderscheiden zich wel…


  Maak melding

 26. Het wachten was natuurlijk op RTV038 fan Huub! 🙂 Als ik vanuit mijn werk kijk naar de plannen dan zie ik gewoon veel overeenkomsten met andere beleidsplannen. In ieder geval kwa opbouw. De inhoud is wel op Zwolle geschreven. Absoluut geen schade en voor een hoop medewerkers van de gemeente denk ik herkenbaar. Ik zie niet in waarom je dat niet zou mogen gebruiken. Vrees alleen dat de ZOO (wie bedenkt trouwesn zo’n naam? dierentuin!) dat helemaal niet heeft. Anders hadden we dat hier wel gezien. Maar wie zit er nog op een lokale omroep te wachten. Huub blijkbaar wel, want hij wil snel een programma doen bij de dierentuin FM. 🙂 Probeer het eens bij de vrienden van Hattem Huub, wie weet!


  Maak melding

 27. Zou zelf alleen een objectief, helder, transparant, kort en open vergelijk willen zien. Wij betalen ook als inwoners. Heb geen voorkeur maar vind wel dat dit al erg lang loopt. Natuurlijk hoef je het wiel niet opnieuw uit te vinden als je wat aanbiedt. Radio en TV bestaan al heel wat jaren. 038 leert ook goed van de fouten van de voorgangers.


  Maak melding

 28. Haha ik was even benieuwd of de Huub vis ging happen, denk dat ie druk is met sjag te verkopen :-). Het maakt mij niks uit wie wat doet, ik luister wel, kan dat toch allemaal niet, maar de diepe haat valt natuurlijk iedereen op.


  Maak melding

 29. Evert, vrees dat ik helemaal niet veel ga luisteren. Wil wel weten waar mijn geld heengaat. TV-kijken is nogwel interessant, als ook dat maar niet te mutserig wordt. Valt nog veel te leren van AT5. Zal het voornamelijk voor locale teletekst gebruiken. En de andere 4 bewoners bij ons thuis hebben er ook nooit naar geluisterd/gekeken.

  Willy vonden we wel tof bij RTV-Twente. Maar ook daar is het lang allemaal niet hallelujah.


  Maak melding

 30. Dick ik begreep dat Zwolle TV en BurgTV al failliet zijn gegaan aan de TV. Ook OnzeTV van Willie doet het niet meer. Is blijkbaar niks mee te verdienen nu. Amsterdam is natuurlijk flink groeter.


  Maak melding

 31. Is er al nieuws over het aangekondigde samenwerkingsgesprek tussen RTV038 en RTVZOO? Heeft dat al plaatsgevonden, en zo ja, wat is er uitgekomen?


  Maak melding

 32. Bij mijn weten (maar ik weet ook niet alles 😉 ) heeft het gesprek nog niet plaatsgevonden. Eerlijk gezegd heb ik er niet veel vertrouwen in gelet op de gang van zaken en de manier van handelen van RTV038.


  Maak melding

 33. Ik ben sterk voor ZOO. Die werken naar ik heb begrepen alleen maar met vrijwilligers en heeft geen betaald kader. Dat impliceert meer passie! Verder krijg ook ik steeds meer het idee en signalen, dat het gefrustreerde RTV 038 hun wegzenden uit het bestuur bij ZOO niet pikken en daarom alsnog hun gram willen halen met een eigen initiatief. Vechtdal FM lijkt mij geen partij in deze kwestie, maar hebben al wel een lijsttrekkersdebat op het programma staan.


  Maak melding

 34. Wie denkt u heer van Boven heeft het beste met de media in Zwolle voor? Wie heeft er volgens u de meeste ervaring? U hebt met alle partijen gesproken neem ik aan. En waarom reageren de andere fractievoorzitters niet nu u al positie heeft gekozen in het debat om onze radio zwolle. Arie slob wact op u. En wouter misschien moet je dat niet tegen je baas zeggen, dat je er niet met passie werkt. Flauwekul natuurlijjk.


  Maak melding

 35. @ Wout, vrijwilligheid kan ook ontaarden in vrijblijvendheid. Heb ik dat jaren geleden ondervonden. Sommigen kwamen gewoon niet opdagen. Of veel te laat. Broeinesten van roddelcampagnes. Niet te missen evenmenten werden wel gemist….bijvoorbeeld de eerste wielerronde om de Peperbus, geen intervieuws met de mensen die hier opnamen voor “Het leven van Johnny Jordaan”. Er stond toen wel een goed stuk in de krant. Waardoor ik privé 2 uur met Kees Prins kon praten, met het Radio Zwolle-excuus… ok. Afscheid van de beste amateurvoetballer van Zwolle….geen aandacht aan besteed. Heb toen (met feedback van zijn broer) een interview in elkaar gezet wat vrijdagsavonds is uitgezonden. Maar dat had nogal wat voeten in de aarde voor je een interview-setje meekreeg. Er zaten ook hele goeien tussen als Harry B., Erwin K. (later RTV Twente), Sibrand H. en Herman W.

  Volgens mij kun je niet zeggen dat 1 groep nixxx is en de ander wel. Overal zitten kwalitatiefrijke medewerkers tussen waar je van opaan kunt en mensen waar je minder mee kunt. Zaak om de beste medewerkers overal uit te plukken en gewoon samen voor de beste omroep gaan.


  Maak melding

 36. Tja maar samen gaan daar waar al heel veel negatieve ervaring uit het verleden ligt, zal dat ooit lukken? En ook in de weg naar RTV038 zijn er al meerdere hobbels geweest die je niet even strak strijkt, denk ik…


  Maak melding

 37. Het moet toch voor ZOO ook niet zo moeilijk zijn om zo iets te produceren? Bericht door RTV038, op 28 januari 2010 om 20:59

  Wij, inwoners van Zwolle, hebben eigenlijk maar weinig idee van de keuze. We mogen die keuze welliswaar niet maken, maar we betalen er wel voor. Hopelijk lang. Dan hebben we toch minstens recht op een eerlijk vergelijk. Voorzien van een heel summier vergelijk in kostenplaatje.


  Maak melding

 38. Mee eens dik, zo laat, om met huub te spreken, zoo zich van een nare kant zien. Behalve dat ze hameren dat ze snel weer willen beginnen met de oude omroep hoor je wienig van ze. Het zal wel een zender als die omroep in Olst worden zo, wordt je ook niet vrolijker van. Treurig


  Maak melding

 39. Evert, ik vind je een erg naar persoon zoals je je hier voor doet. Jaloezie?
  P.S. Die omroep uit Olst staat hier in de winkel zelfs de hele dag aan. Zo naar is die dus niet!


  Maak melding

 40. O goed zeg, dan heb ik me zeker vergis. Hoor wel eens verhalen via mijn kennis van Hattem. Nee hoor helemaal niet. Gun ieder het beste hoor. Ik luister altijd naar Radio Hattem. Woon daar, maar werk in Zwolle. Zo groot is de regio toch ook wer niet. 🙂


  Maak melding

 41. Dick: Wij, inwoners van Zwolle, hebben eigenlijk maar weinig idee van de keuze. We mogen die keuze welliswaar niet maken, maar we betalen er wel voor. Hopelijk lang. Dan hebben we toch minstens recht op een eerlijk vergelijk. Voorzien van een heel summier vergelijk in kostenplaatje.

  Beste Dick: Elke zoveel jaren kiezen “wij” onze gemeenteraad. Zij vertegenwoordigen ons en maken voor ons onze keuzes. Dat heet democratie. En daar moeten wij ons dan ook bij neerleggen. En maken zij verkeerde keuzes dan zijn de nieuwe verkiezingen daar om met ze af te rekenen. Maar helaas doen te weinig mensen dat en lopen ze weer blind in de val van de “lokstem” van de politicus.
  Verder denk ik dat maar een klein select groepje mensen zich hier helaas druk om maakt. iedereen met zijn eigen stem en keuze. Dus kiest gelukkig de politiek verantwoordelijke die daarna verantwoording af mag leggen aan ons…
  Ook opperde al meerdere mensen een referendum maar dat zal ook gauw afketsen want dan kan je als voorwaarde een bepaalde opkomst opstellen en neem van mij aan, dat halen ze dan zeker niet omdat het te weinig leeft onder de Zwollenaren, gevolg… dan beslist weer de politiek… en gaat voorgaande weer in werking. Zo wekt de politiek, zowel landelijk als plaatselijk. Gelukkig of helaas…


  Maak melding

 42. @ Huub, tuurlijk vind ik het systeem van uitstekend. Maar ben ook voor transparantie en opheid. Zoals je hier vele onderwerkpen ontleed ziet. Er zijn de laatste tijd al minimaal 3 draadjes op de nieuwe omroep geweest. We weten nu wat de 1 biedt. Duidelijk verhaal en handig voor het begrijpen van de discussie ook die hier op 3 draadjes is/wordt gevoerd. Maar om geen appels met nixxx te vergelijken wil ik ook graag een soortgelijk verhaal van ZOO. Als dat niet komt, vraag ik me af of ze wat te verbergen hebben.

  Weet niet waar jij dit vandaan haalt:

  Verder denk ik dat maar een klein select groepje mensen zich hier helaas druk om maakt.

  De 3 draadjes zijn in elk geval goed bezocht. En ik weet dat er toch aardig wat mensen graag een nieuwe lokale omroep zouden hebben.


  Maak melding

 43. Hulde dick, je weet het prima uit te leggen! 😀 Ik denk ook dat er meer speelt waarom zoo zo’n haast wil maken. hoe zit het met vechdat radio uit Nieuwleusen eigenlijks?


  Maak melding

 44. Dick: Huub, weet niet waar jij dit vandaan haalt:

  Verder denk ik dat maar een klein select groepje mensen zich hier helaas druk om maakt.

  De 3 draadjes zijn in elk geval goed bezocht. En ik weet dat er toch aardig wat mensen graag een nieuwe lokale omroep zouden hebben.

  Hier op deze weblog klopt dat zeker… maar ik spreek veel Zwollenaren in mijn winkel en geloof me, die weten vaak niet het verschil tussen de twee partijen en… helaas… zal het velen een worst zijn wie de licentie krijgt. Uiteraard zijn er best mensen die wachten op een nieuwe lokale zender maar dat is een bescheiden deel van de Zwolse inwoners helaas. Klopt uiteraard ook want laten we nou eerlijk zijn, de luisterdichtheid was in het verleden ook niet zo hoog als men graag zou willen.


  Maak melding

 45. Da’s mijn enige punt: die weten vaak niet het verschil tussen de twee partijen niet. Heb dus wel wat van 038 gelezen maar nixxx soortgelijks van ZOO.

  Zou graag een mening willen vormen op basis van te verwachten kwalitieit en de kosten voor de gemeenschap.

  Volgens mij werd er idd erg slecht naar geluisterd. Had ook te maken met de verwachtte doelgroepenradio. Persoonlijk luisterde ik ook nooit. Heb hier in al die tijd (meer dan de 3 draadjes in januari) ook geen argument gelezen waarom er persé lokale omroep terug moest komen. Weet jij het?  Maak melding

 46. lokale radio vind ik een must… de doelgroep, tussen de 40 en 80 heeft er zeker wat aan. Maar groot is de groep niet. Belang voor mij als luisteraar is het regionale nieuws wat langs hoort te komen als 50 % regel. Goede programma’s gemaakt door mensen die echt een band hebben met de stad Zwolle. Niet iemand die bijvoorbeeld in Twente of Drenthe woont maar een lokale man of vrouw. Dialect hoeft niet maar goede muziek gelardeerd met goede Zwolse info… daar wacht ik op. Maar wel een goed geprofileerde zender, afwisseling maar ook een vaste programmering, niet alleen nederlandstalig maar van alles wat. Middle of the Road, filemeldingen, krantenberichten, korte interviews met Zwollenaren of over dingen die er in Zwolle plaats vinden. Een goed lokale zender kan de saus op de bevolking zijn… kan…


  Maak melding

 47. Net binnengekomen:

  Brief van bestuurslid ZOO, J. Kuipers aan wethouder Kenkhuis:

  ============

  De brief bleek achteraf niet voor publicatie bedoeld te zijn.
  De afzender gaat dit uitzoeken.

  Redactie Weblog Zwolle  Maak melding

 48. @Dick: mijn voorkeur gaat duidelijk naar ZOO omdat die voldoet aan mijn criteria zoals die boven staan. Daarbij hebben ze nu een veelzijdig en goed bestuur van mensen die de zender zonder persoonlijk voordeel willen gaan runnen. Geen borstkloppers, geen egootjes… Destijds kapot gemaakt door verkeerde bestuurders die er nu niet meer bij zitten. Nu: vrijwilligers die bereid zijn veel tijd te steken in “hun” omroep. Kortom… een zender voor Zwolle, over Zwolle en met Zwollenaren. Tjonge het lijkt wel een reclameboodschap zo.


  Maak melding

 49. Zag ook graag zo’n helder en kort A4-tje van ZOO. Zoals RTV038 op 28 januari 2010 om 20:59 en dan gewoon naast elkaar leggen. JeWé, is dat zijn echte naam of een popie-afkorting? Die stijl alsof ie Kenkhuis al jaren kent. Zinnetjes als

  Afsluitend zou ik Marianne Thieme willen parafraseren

  . Nee, heeft er voor mij niet duidelijjker op gemaakt.


  Maak melding

 50. Met belangstelling hebben we het verhaal gelezen van dhr. Kuiper. We begrijpen dat het een poging is om het college te verleiden op (zeer) korte termijn een besluit te nemen. Een belangrijk element in het verhaal is dat het besluit genomen zou moeten worden voordat het CvdM het Zwolse college om advies vraagt. In dit kader wil ik wijzen op een brief van het CvdM. Daarin staat: “de gevraagde informatie zien wij zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen vier weken na dagtekening van dit schrijven, tegemoet. Na ontvangst van de gevraagde gegevens zenden wij uw aanvraag voor advies aan het gemeentebestuur”. Deze brief heeft als dagtekening 8 januari 2010.


  Maak melding

 51. toen omroep Zwolle viel, begon de soap… de laatst weken begon de soap spannender te worden… nu begint de soap… euh… on Zwols te worden. Waarheden, onwaarheden… als er zo’n brief is beste @Wim plaats je die toch even op jullie site…


  Maak melding

 52. Admin: Uiterlijk 3 februari dienen adviesaanvragen van het Commissariaat bij de gemeente binnen te zijn.
  RTV038 heeft dan nog 1 dag.

  En indien niet binnen…? Consequenties?


  Maak melding

 53. Brief Kenkhuis naar fracties:

  Belangrijkste ontwikkeling is dat we na overleg met het Commissariaat zelf een deadline hebben vastgesteld voor het nog in behandeling nemen van adviesaanvragen. Uiterlijk 3 februari dienen adviesaanvragen van het Commissariaat bij ons binnen te zijn. Aanvragen na die datum zullen we niet meer in behandeling nemen.
  Alle bij ons bekende initiatiefnemers is dit bekend gemaakt

  Verder hebben we het Commissariaat bevestigd dat wij ervan uitgaan dat de twee initiatieven, waarvoor wij al een adviesaanvraag hebben ontvangen (St. Zwolse Omroeporganisatie en St. Publieke Media), zijn samengegaan. De St. Publieke Media heeft haar aanvraag ingetrokken. De Gemeente brengt derhalve alleen advies uit over het plan van de St. ZOO.

  We hebben de afgelopen weken gesprekken gevoerd met bij ons bekende initiatiefnemers, waaronder naast bovenstaande ook RTV038. Conclusie uit die gesprekken moet zijn dat er geen mogelijkheden zijn tot samengaan van St. ZOO/St. Publieke Media enerzijds en RTV038 anderzijds (Over RTV038 hebben we overigens nog steeds geen formele adviesaanvraag van het Commissariaat ontvangen!)

  Tot slot: conform het vastgestelde Plan van Aanpak zijn we thans bezig gegaan met onze advisering over de representativiteit van het pbo van de St. ZOO.

  Vriendelijke groeten,
  Hennie Kenkhuis,
  Wethouder Vastgoed, Groen, Cultuur en Integratie
  Gemeente Zwolle.


  Maak melding

 54. @HUUB,
  wees gerust, die brief zullen we scannen en op onze website plaatsen. Het zou aardig zijn om, als het er op staat, zo fair te zijn toe te geven dat je ons ten onrechte zo hard hebt beoordeeld.

  @HUUB,
  toch ben ik wel benieuwd wat er gebeurt als het CvdM na 5 februari, conform de toezegging, het College om advies vraagt. Het zou op zijn minst ‘verwarrend’ zijn.


  Maak melding

 55. Onze aanvraag voor lokale omroep is op 29 januari door het CvdM goedgekeurd, RTV038 kan meedoen aan de procedure. De deadline is door de wethouder gesteld op 3 februari dus de aanvraag is op tijd.

  RTV038


  Maak melding

 56. wim snippe:wees gerust, die brief zullen we scannen en op onze website plaatsen. Het zou aardig zijn om, als het er op staat, zo fair te zijn toe te geven dat je ons ten onrechte zo hard hebt beoordeeld.

  Kan niet concluderen dat ik ergens jullie ten onrechte heb beoordeeld. Zelfs niet als ik alles hier na lees. Dus… Ik ben nog steeds fair. En ook hier gaat weer: niet op de man spelen, het gaat niet om mij en ik ben geen partij… jullie en de Zoo wil. En jullie maken er een soap van, niet de reageerders vind ik. Wij, de reageerders, reageren op jullie spel en daar is niets unfair aan. Is dit in julle ogen wel unfair dan moet je het spel niet via de media op deze wijze spelen.


  Maak melding

 57. Zie onze reactie op het goedkeuren van onze aanvraag door het CvdM: http://www.rtv038.nl/?p=36

  Het Commissariaat voor de media heeft op 29 januari onze aanvraag voor lokale omroep goedgekeurd en verstuurd aan de gemeente Zwolle voor een adviesaanvraag. Dat betekent dat RTV038 deelneemt aan de procedure. De wethouder Vastgoed, Groen, Cultuur en Integratie, dhr. Kenkhuis, heeft een deadline gesteld op 3 februari waarop de aanvragen binnen dienen te zijn. Die datum is dus door RTV038 gehaald.

  De gemeente is nu alleen bezig met advies over de representativiteit van RTV ZOO. Aangezien het CvdM de gemeente om advies vraagt lijkt het ons billijk dat ook de aanvraag van RTV038 beoordeeld wordt door de gemeente en dat RTV038 deelneemt aan de selectieprocedure voor omroeptoewijzing.

  Naast de verplichte eis van representativiteit van het PBO zijn er nog aanvullende eisen opgesteld door de gemeente, betreffende het faciliteren van de vrijwilligers van de LOZ, radio en text-tv, een solide organisatie en een duidelijke kwaliteitsverbetering ten opzichte van het verleden. RTV038 maakt daar wat ons betreft het verschil.

  RTV038


  Maak melding

 58. Heren wat een nieuws toch weer! Het leek erop dat jullie het niet zouden worden en nu dit. Speelt kenhuis en de rest van de gemeente een vies spel/vriendjespolitiek? Wie het ook wordt, speel het wel een beetje eerlijk.


  Maak melding

 59. Saillant detail: wethouder zegt dat ZOO en 038 niet kunnen samenwerken. Daar ligt een conflict denk ik dan. 038 zegt dat ZOO de uitnodiging voor een gesprek over samenwerking afgeslagen heeft. Een + voor 038 dan. Verder geeft 038 nu aan zich aan de regels te houden en toch weer partij is.


  Maak melding

 60. Ik denk het niet nee. Iets wat mij persoonlijk ook verstandiger lijkt, vanwege het feit dat bij 038 nu juist de mensen zitten waardoor het vroeger fout is gegaan. Ik denk dat ZOO zich wil behoeden voor het feit dat de geschiedenis zich kan herhalen en zich wel twee keer achter de oren krabt alvorens met 038 in zee te willen gaan. Maar nogmaals, ik heb niets te maken met ZOO. Spreek echter wel dagelijks in mijn winkel directe betrokkenen hierover, heb kennis van het verleden en inzage in diverse stukken.
  Persoonlijk heb ik niets tegen nieuwe initiatieven, maar wel tegen de manier waarop 038 een spelletje aan het spelen is. Ook hier op het weblog trouwens.


  Maak melding

 61. @Jacco: frappant… exact zoals ik er ook over denk. Ook jij staat in de winkel net als ik en conclusie bij beide:
  draagvlak is er niet voor 038 bij onze contacten…
  038 bevat mensen die zorgden voor probleem bij ZOO…
  samenwerking beide partijen onmogelijk…
  heb zelf ook niets te maken met de ZOO…
  en de spelletjes van 038 zijn mijn spelletjes niet.

  Duidelijk dat meerdere mensen dit inzien… stop de discussie hier… de soap loopt uit de hand… is Zwolle onwaardig = onzwols… en uiteindelijk beslist gelukkig de politiek…
  maar komt 038 dan ben ik GEEN luisteraar
  komt de ZOO dan ben ik ZEKER luisteraar.

  Klaar!


  Maak melding

 62. Huub je hebt het voortdurend over alle reageerders hier. Maar dat slaat nergens op, het is voor mij nog niet duidelijk. Het éénzijdig de schuld geven is ook wel erg makkelijk. Natuurlijk praat iedereen voor eigen parochie. Begrijp nog steeds niet waarom ZOO niet in staat is een helder en duidelijk max.A4 tje neer te zetten met de plannen. Zoals 038 wel deed. En het kostenaspect, niet onbelangrijk lijkt me?

  Graag niet meer meerdere/alle reacties over 1 kam scheren. Dank je.


  Maak melding

 63. ik schuif meerdere reacties op elkaar, die kan je hier lezen bij meerdere onderwerpen. Daarbij zit in met mijn winkel in de zwolse binnenstad waardoor ik heel veel hoor… van meerdere kanten… en ja, logisch tel ik dat dan bij elkaar op. Zou ik meerdere positieve dingen in mijn winkel horen over 038 zou ik dat zeker toegeven… maar helaas voor hun. ZOO leeft blijkbaar wel en 038… helaas voor hun niet.

  Maar punt is zeker… het is gewoon een Zwolse Soap, en daar creëer je geen positief beeld mee. Als deze discussie zo door blijft modderen lopen de eventuele toekomstige luisteraars bij voorbaat al weg misschien.


  Maak melding

 64. Ik heb nog wel een paar vragen:
  1. Waarom sloeg ZOO een gesprek met 038 af?
  2. ZOO lobbied zichtbaar (gemeenteraad) meer dan 038, maar laat (zoals Dick terecht opmerkt) verder niets van zich horen. 038 laat zich vooral online zien en met reacties altijd achteraf een nieuwe mededeling. Wie is goed bezig?
  3. 038 hikt continu tegen gestelde deadlines aan. Zijn ze wel pro-actief genoeg?
  4. Is het waar, dat 038 oud-medewerkers van ZOO zijn?
  5. Gunt men elkaar het succes (of de status) niet?  Maak melding

 65. In ieder geval C. Keur, hij heeft jaren bij omroep Zwolle gewerkt en wilde tot enkele maanden geleden nog in het bestuur van de ZOO. Zat in eerste instantie toen ook bij de groep vrijwilligers om omroep Zwolle nieuw leven in te blazen. Blijkbaar is later iets misgegaan. Keur is één der initiatiefnemers nu bij 038 dus misschien om die reden (vraag 1) gesprek afgewezen?


  Maak melding

 66. 1. De wethouder heeft inderdaad geconstateerd (zie hierboven) dat er geen mogelijkheid tot samengaan is. Daarmee zegt de wethouder dat aan één van de opdrachten voor het college in een dergelijke situatie, niet kan worden voldaan: proberen de aanvragers bij elkaar te krijgen, zodat er sprake is van één aanvrage. Dat is nu een gegevenheid.
  2. Hoe ga de dan om met die aanvragen. Het CvdM laat het mogelijk zijn om de eerste aanvraag te beoordelen en later de andere, mits die andere aanvraag voor een bepaalde datum binnen in. De wethouder heeft er voor gekozen om te wachten met het opstarten van de procedure tot het moment van verstrijken van de datum. Ik zou dat niet gedaan hebben. Maar wie ben ik. Ik heb nu te maken met dit proces.
  3. Ik vraag me nu af wat in die situatie de rol van de raad is. Die is op het PBO te toetsen op representativiteit. Dat moeten we nu 2 keer doen. Voor ZOO en voor RTV038. Wordt van de Raad dan ook gevraagd om een voorkeur uit te spreken? Of doet het CvdM dat, op basis van de onderliggende stukken.
  4. Ik heb een voorkeur, en die is gebaseerd op een verschil in de manier van werken. Ik kan daar voorbeelden van geven uit persoonlijke ervaring. Maar dat is niet relevant in het kader van de procedure zoals die nu loopt.

  Hoewel het de raad is, die moet oordelen, geef ik ZOO in overweging om haar plannen – de relevante info – publiek te maken.


  Maak melding

 67. Ik heb nog één belangrijke vraag vergeten:

  – Werkt ZOO met alleen maar vrijwilligers?
  038 heeft gaat voor een betaald kader (110.000 euro voor 2 fte per jaar).

  Wat mij betreft mag de raad ook over de te besteden financiën gaan. Niet onbelangrijk!


  Maak melding

 68. RTV 038 heeft op meerdere manieren contact gezocht met RTV ZOO. Zowel rechtstreeks als via een tussenpersoon. Doel was een oriënterend gesprek waarin gezocht kon worden naar elkaars overeenkomsten. Daar is vanuit RTV ZOO niet op gereageerd. RTV038 heeft dit ook aan de wethouder kenbaar gemaakt.

  RTV038 streeft er nu al naar om te handelen naar wat we willen zijn: een organisatie zijn die niet alleen een omroep is, maar ook contact zoekt met Zwollenaren, verbindt en deelneemt aan de conversatie. Daarom hebben we onze plannen openbaar gemaakt en melden we relevantie berichten ook op Weblog Zwolle. Op onze website zijn onze plannen voor iedereen te lezen. Zwollenaren worden van harte uitgenodigd hun visie met ons te delen en onze plannen van commentaar te voorzien.

  RTV038 is gestart door meerdere initiatiefnemers, die allemaal in het verleden bij de LOZ gewerkt hebben.

  Er is een PBO samengesteld dat representatief is voor de maatschappelijke stromingen in Zwolle. Het Commisariaat voor de Media vraagt de gemeente dit te beoordelen op representativiteit.

  Onze aanvraag is niet zozeer laat, als dat we niet sinds maart vorig jaar bezig zijn geweest. Ten opzichte van RTV ZOO heeft RTV038 in die zin een achterstand. Echter zijn wij wel degelijk pro-actief in onze opstelling.

  RTV038 wil gaan werken met een klein betaald kader, dat voor continuïteit en professionaliteit zorgt op bepaalde belangrijke punten: redactie, directie, acquisitie en techniek. Daarnaast zal RTV038 als lokale omroep gewoon met vrijwilligers werken. Uiteraard zijn oud-LOZ medewerkers welkom bij RTV038. We zijn inmiddels zelf benaderd door mensen uit radio- en mediawereld die aangeven onze aanpak te zien zitten en mee te willen werken.


  Maak melding

 69. aha… allemaal ex LOZ dus… en klein kader voor 110.000 euro… Dat noemen jullie klein?

  En okay, ZOO heeft een voorsprong maar waarom zijn jullie altijd net voor de deadline klaar…? Dat noem ik gewoon…laat.


  Maak melding

 70. tjonge na mijn laatste opmerking lijkt de winter ingevallen hier. De soap lijkt uitgewerkt, de wonden zijn verbonden, elke schram keur’en we even geen blik meer… de radiostilte is oorverdovend en wie o wie zal er wel of niet in de ether komen? De kaarten lijken geschud… en de winnaar is… ???


  Maak melding

 71. :):):) Trieste en negatief ingestelde mensen

  de mensen die mij geen blik waardig keuren

  . Laat ze lekker in hun sop gaarkoken.
  Het kan natuurlijk ook zo zijn dat ze niet eens iemand in de ogen durven kijken. Hoe dan ook: Goeie oplossing die foto!


  Maak melding

 72. dat gevoel heb ik helaas wel bij sommige mensen, kijk eens wat meer de mensen in de ogen, misschien verander je daarmee het beeld wat ze van je hebben, denk dat dat ook is wat er hapert bij RTV038, wie is wie?


  Maak melding

 73. Tja wie is wie, weet ik ook niet bij ZOO. Had gehoopt en verwacht dat ze zichzelf beiden eerlijk, open en transparant zouden voorstellen hier. Zichzelf introduceren, maar misschien heeft ZOO genoeg aan de politieke lijntjes die ze hebben? Tjonge die brief van die HaaJee (oid, zo noemde hij zichzelf ook nog, lange uitspraak) aan de wethouder. Alsof ie aan zijn beste vriend schreef.

  Dat sommige medewerkers overliepen lijkt mij geen probleem, allemaal vrije wil. De andere werkgever zal om wat voor reden dan ook wel aantrekkelijker hebben geleken.


  Maak melding

 74. ken enkele mensen van de ZOO op afstand, 1 wat beter en daar stopt het. Eén van de mensen bij RTV038 ken ik, maar dat is niet positief. Misschien vormt dat ook wel een beetje mijn beeld… maar dat terzijde.


  Maak melding

 75. @Huub

  Daar ben ik het helemaal mee eens, dat is ook de reden dat wij van ZOo niet gereageerd hebben.
  Wij willen gewoon een goede omroep neerzetten met alle vrijwilligers en niet zoals sommige mensen onder een andere naam gaan schelden.  Maak melding

 76. Simone: je begrijpt de essentie, en dat jullie hier niet reageren siert jullie. De strijd hier op weblogzwolle is meer een goedkope soap is geworden over jullie rug heen. En dan is jullie rol als toeschouwer beter als de mee-vechtende hond want daar kan je op fora nooit eer aan behalen.
  En misschien zijn jullie wel eens te stil maar anderzijds spreken jullie niet uit meerdere monden en verschuilen jullie je niet achter andere namen.
  En uiteraard zouden jullie misschien wat transparanter kunnen werken maar dat is een keuze die jullie als groep maken.


  Maak melding

 77. @Simone, dus ZOO is zo braaf?? Transparantie zou duidelijk en respect opleveren. Dat aspect kan dus wel wat beter. Als je maar eerlijk bent!


  Maak melding

 78. @ Simone, jammer dat jullie hier niet reageren. Dit is een mooi platform om jezelf te presenteren en aan te geven waarom de gemeente voor jullie zou moeten kiezen. Dat is wat anders als Huub’s

  mee-vechtende hond

  . Je bent er namelijk zelf bij. Dan laat je je toch niet meeslepen in een hondengevecht.
  Is dit een vermoeden of weet je het zeker:

  sommige mensen onder een andere naam gaan schelden

  Ook wie onder welke valse naam?

  Ben altijd voor transparantie, openheid en eerlijkheid. Achterkamertjespolitiek vindt helaas al veel te veel plaats.
  Hoop en verwacht dat je reactie van 18:09 niet de enige is hier. Je kent het actie-reactie principe. Succes in elk geval.  Maak melding

 79. @Jaap: transparantie mist misschien maar qua eerlijkheid hebben ze tot nog toe niets gedaan wat onder de noemer niet correct, raar, verdacht of vies valt. Dus qua eerlijkheid hebben ze een dikke voldoende.


  Maak melding

 80. Hoe weet jij dat ze eerlijk zijn Huub?
  – heb net een verdachtmaking mbt vals posten gelezen
  – wat gebeurt er achter de schermen naar de politiek toe?
  – De bijzonder vriendelijke stijl van die brief van JeeWee richting wethouder, wat zit daar achter?

  Hoe weet je dat 038 eerlijker of minder eerlijk is? Op internet kun je niemand op de (mooie) blauwe ogen geloven helaas.


  Maak melding

 81. dick:Ook wie onder welke valse naam?

  Misschien mag ik die vraag beantwoorden. Heb er al meerdere malen hints voor afgegeven hier op deze site, maar blijkbaar vat niet iedereen dat. Inmiddels is het een publiek geheim dat Evert Schram niet Evert Schram is. Meerdere mensen zijn hier al van op de hoogte. En wees eerlijk, anoniem reageren mag, moet zelfs kunnen maar je als iemand anders voordoen… nee dat keur ik en volgens mij iedereen ten zeerste af. En wie Schram dan is? Tja… read between the lines!


  Maak melding

 82. @ Huub; Wat een geheimzinning gedoe zeg. Geheimzinnigheid staat bij mij lijnrecht tegenover oprecht zijn.

  Die Evert Schram zegt mijn nixxx en menigeen niet denk ik. Zo lang staat het gebruiken van een andere naam bij mij gelijk aan Verdieping die geen Verdieping heet, Plantje die geen Plantje heet en Ghehehe die ook anders heet.

  Vroeg het omdat Simone deed voorkomen of ze wist wie onder die naam reageerde. En schelden? Misschien, maar ik kan het me niet herinneren.

  Bovendien begrijp ik dit niet helemaal meer:

  ken enkele mensen van de ZOO op afstand, 1 wat beter en daar stopt het. Eén van de mensen bij RTV038 ken ik, maar dat is niet positief. Misschien vormt dat ook wel een beetje mijn beeld… maar dat terzijde.

  Je weet en kent dus toch meer mensen?


  Maak melding

 83. “Dick: vanuit mijn winkel ken ik heel veel mensen. Verder weten heel veel mensen en klaarblijkelijk zij ook wie Evert Schram echt is. Misschien moet hij zelf maar eens laten weten wie hij is, en anders wil het dat eerdaags wel doen. Maar geloof me een keur van mensen weet het al… en lees zijn reacties en je trekt conclusies.
  Maar goed tijd voor de onthulling: Evert Schram is niemand anders dan Christiaan Keur!!!
  1 der mede oprichters van RTV038 en oud medewerker van Omroep Zwolle. En geloof me, heel veel mensen weten al wie wie dus is.


  Maak melding

 84. @ Huub, je schreef idd al

  En wees eerlijk, anoniem reageren mag, moet zelfs kunnen maar je als iemand anders voordoen

  Als het een nietbestaand iemand is, is dat toch hetzelfde als jezelf Plantje, Verdieping, Ghehehe noemen? Als die Evert wel echt bestaat vind ie het misschien wel goed?

  Proef weer een “heerlijk” geheimzinnig, roddel, “heel veel mensen weten”-sfeertje. Komt me zo bekend voor…. Het is niet mijn sfeertje.


  Maak melding

 85. @ Huub, zeker gelezen. Met welke passage strookt mijn reactie niet dan?

  Dit past er juist uitstekend in

  Maar geloof me een keur van mensen weet het al…

  Helaas.


  Maak melding

 86. @Dick: jammer want volgens mij draai je om de essentie heen. Het gaat niet om mij, niet om jou maar om iemand, in dit geval de heer Keur die zich voordoet als Evert Schram. Als je ergens over heen wilt vallen zou ik daar over heen vallen. Het is niet de boodschapper die vervelend is… maar de boodschap zelf misschien?


  Maak melding

 87. @ Huub, da’s altijd zo met een nick…iemand doet zich als iemand anders voor. Daar heb ik geloof ik nu al 4x op gereageerd.
  Begrijp dat dit ook deze persoon is

  Eén van de mensen bij RTV038 ken ik, maar dat is niet positief. Misschien vormt dat ook wel een beetje mijn beeld… maar dat terzijde.

  . Maar als jij/jullie wat met die man hebben, moet je/jullie het maar zelf met hem uitzoeken. Wil hier niet in betrokken worden, iedereen heeft het recht om onder een nick te reageren. Niet dat ik het ooit zou doen maar hier doen velen het bijvoorbeeld.
  Aardig dat jij mij aanbeveelt waar ik over moet vallen, maar ik red mezelf behoorlijk.

  En welke boodschap zou ik vervelend moeten vinden?

  Jammer dat je mijn sfeerbeschrijving negeert. Ben het helaas te vaak tegengekomen daar. Zou er niet mee om weten te gaan. Da’s ook een mooi punt van internet: je kunt niet ongezien, achter ’t handje, lullen over een ander.  Maak melding

 88. @Dick: laatste maal, het gaat niet om jou of mij beste man. Het gaat om een bestuurder van RTV038 die zich hier in de discussie mengt met een andere naam. Dat kan je niet af doen met “als jullie wat met die man hebben”. Deze man is bestuurder van 1 van de aankomende licentiehouders waar de hele discussie omgaat. Als je dat niet inziet jammer, dan stopt de discussie.
  En om terug te komen op de sfeer. ik heb al herhaaldelijk aangegeven dat dit een soap dreigde te worden… zowaar… het is nu een soap… met een heuze cliffhanger.


  Maak melding

 89. @ Huub, jij hebt me verteld wie die kerel is. Jij lijkt ook zeker te weten dat hij het is. En

  Maar geloof me een keur van mensen weet het al…

  er dus vanuitgaande dat dat klopt wat je schrijft…. Mag het nog steeds, we weten ook niet wie er op weblogzwolle allemaal achter een nick zitten.

  We hebben het over een andere sfeer. Repte zelf over de sfeer die ik zo herken van een groot deel van mijn tijd bij Radio Zwolle. Een sfeerbeeld dat ook door veel mensen gedeeld is. Met iedereen waarmee ik er over sprak. Zou niemand toewensen weer in die sfeer te moeten werken. Gelukkig deed ook niet iedereen er aan mee. Maar als het zo op mijn werk toeging….was ik al lang aan het solliciteren:

  “heerlijk” geheimzinnig, roddel, “heel veel mensen weten”-sfeertje.

  Geloof dat John van Boven voor het eerst met het woord “soap” op de proppen kwam hier. Tja, ’t zal wel ze zoeken het maar uit met elkaar. Wel jammer dat Simone slechts 1x reageerde. Jij had het genoegen.


  Maak melding

 90. Uiteraard mag iemand dit doen. Maar dit kan je niet als correct beschouwen van een bestuurder. Een jaartje geleden nog moest de burgemeester (volgens mij van Raalte) aftreden voor net zo’n akkefietje. Dit doe je niet punt.
  En sfeer, ja helaas weten sommige mensen de sfeer goed te verpesten. Ik denk dat dat ook eigenlijk de reden is waarom ik zelfstandig ondernemer ben.

  En ik had de eer van de reactie van Simone. Ach ik denk dat het de tijd was dat ze eens summier reageerde. Van mij mag ze haar eigen plan blijven trekken en haar eigen manier van communicatie. Gelukkig doet zij niet mee met de spelletjes die anderen wel spelen.

  En een soap is het volledig, waarbij iemand zich in mijn ogen volstrekt ongeloofwaardig heeft gemaakt als bestuurder. Nogmaals hiervoor worden bestuurders simpel weg ontslagen en logisch. Helaas voor hem maar dit soort zaken zijn nooit acceptab


  Maak melding

 91. @ Huub, denk dat het aspect “sfeer” vaak donders onderschat wordt. Zou niet kunnen werken in een omgeving waar mij de sfeer niet redelijk tot goed aan staat. Heb vrienden die trainer zijn, zeg ook altijd: “Alles staat of valt met een goede sfeer”. In je werk, je hobby, je sport, thuis natuurlijk 😉 overal.

  Jammer dat ZOO niet open, eerlijk en transparant reageert hier. Dan heb je altijd nog zelf in de hand of je aan spelletjes meedoet of niet. Of ze ze niet spelen….politieke bijvoorbeeld (zie die over-amicale brief van JeeWee of HaaaPeee aan zijn maat de wethouder) weet ik niet.

  Soap: zal wel, weet ik niet. Wat is een soap? Zap altijd weg op tv, wil er nixxx van weten. Maar jij weet natuurlijk nog niet zeker of die Keur onder die naam post.

  Hé ik vind het wel goed zo. Zeker voor een zender waar ik enkel kwaliteit en een niet te dure oplossing van verwacht. Maar waar ik zelden tot nooit naar zal luisteren. De enige plaatselijke radio die mij aanspreekt is City FM. Geen mutsering en ellenlang ge-oh gewoon goeie muziek.

  PS Mogen de letters TV nu wel definitief uit RTV 038 en RTV ZOO?


  Maak melding

 92. Bericht door jaap, op 4 februari 2010 om 20:49
  Ik vind het nogal kwalijk dat Huub zomaar een naam noemt. Hoe kan je dat met zekerheid zeggen. Weet wel wat je kan veroorzaken.

  Als webmaster van Weblog Zwolle kan ik inderdaad (al gedurende lange tijd) bevestigen dat het om één en dezelfde persoon gaat.


  Maak melding

 93. @Dick: denk dat ik net zo zwaar trek aan sfeer als jou. Geloof me, daarom ben ik 16 jaar geleden voor me zelf begonnen.

  Zeker weten dat het de heer Keur betreft. Kijk naar de info die hij geeft en ander zaken daarbij. Bewijzen zijn er ook maar dat is niet mijn taak…

  en bij ZOO staat volgens mij geen TV toch…???  Maak melding

 94. @Hans: heel fijn dat je dit bevestigd. Daarmee is het uit het “roddelcircuit”.

  Hans: Als webmaster van Weblog Zwolle kan ik inderdaad (al gedurende lange tijd) bevestigen dat het om één en dezelfde persoon gaat.

  Concreet: het bewijs is overduidelijk. Heer Keur heeft een onaangenaam en niet correct spel gemaakt van RTV038. En de gevolgen…???


  Maak melding

 95. Tja, daar kun je dus van mening over verschillen. Vind dat iedereen onder een nick mag posten. Als je niet post (ZOO) blijf je helemaal in schimmen gehuld. Maar zou zeggen, vraag hem wat je van hem wilt weten?


  Maak melding

 96. Ben niet benieuwd, die kiezen voor ZOO. Vast en zeker.
  Maar die jongen van Keur brengt wel wat teweeg bij jou.
  Nou ja, dat er maar veel mensen plezier aan de nieuwe lokale omroep mogen beleven :D:D:D  Maak melding

 97. Keur brengt niets bij mij teweeg. Mensen in het algemeen die spelletjes spelen en manipuleren en die dit soort dingen doen wel, en die vinden mij tegen zich. Heeft te maken met een gevoel van eerlijkheid en rechtvaardigheid.

  En de politiek, na dit verhaal lijkt de mogelijkheid RTV038 einde…


  Maak melding

 98. Keur? Doe mij maar Piet (Li)Keur…wel niet van mijn cluppie maar wat was het gezellig toen hij voor ons lag op het stand in Zandvoort 😉

  Joh, laat het ze uitzoeken.


  Maak melding

 99. en toch is het raar, dagenlang is deze “draad” hot tot zeer hot. Dan ineens zijn er beschuldigingen… en niemand helemaal niemand die reageert of zich verdedigen wil of verantwoording af wil leggen. Geen reacties… conclusie?
  Als iemand mij hiervan zou beschuldigen dan zou ik echt wel reageren.


  Maak melding

 100. Tsja Huub Dhr Keur is door de mand gevallen en durft hiervoor niet zijn verantwoordelijk te nemen.

  En zo’n iemand wilt een verantwoordelijke positie in RTV038 *proest*
  Giller dit, kinderachtig gedrag. Hoop dat het bij het commissariaat en politiek bekend gaat worden


  Maak melding

 101. @Derk: neem van mij aan dat de politieke kopstukken in Zwolle inmiddels op de hoogte zijn.
  En zou ik van zo’n domme zet beticht worden dan zou ik me haasten om dat of te ontkennen, of toe te lichten of aan te vechten. Blijkbaar kiest Keur voor het zwijgen. Zwijgen dat hij anderen steeds verweet trouwens.
  Maar ook niemand van RTV038 die reageert of één der politieke kopstukken. Jammer.


  Maak melding

 102. @ Huub, weet jij niet al lang veel meer? Had jij niet vanaf het begin TOCH een voorkeur voor ZOO?

  neem van mij aan dat de politieke kopstukken in Zwolle inmiddels op de hoogte zijn.

  .

  Dit zijn we gewend van ZOO:

  Maar ook niemand van RTV038 die reageert

  Nogmaals, van mij mag hij onder een nick reageren zoals heel veel mensen dat mogen. Absoluut niet mijn stijl….heb altijd alleen nog maar onder eigennaam gereageerd. Hij zal er wel een goede reden voor hebben. Waarom zou hij zich hier moeten verantwoorden, en ZOO hoeft nixxx en nergens wat te laten horen. Gister kwam je met een burgemeester die niet onder een nick mocht posten…..tja, daar (verschil tussen, misschien, medewerker lokale radio en burgemeester) kun je je zelf toch ook wel wat bij voorstellen?

  Wat bedoel je hier mee?

  of één der politieke kopstukken.  Maak melding

 103. Beste Dick:

  Huub, weet jij niet al lang veel meer? Had jij niet vanaf het begin TOCH een voorkeur voor ZOO?

  Ik weet net zo veel als elke burger en mijn voorkeur is hier altijd open en bloot voor ZOO geweest.

  Wat bedoel je met poltieke kopstukken?

  Simpel, de politiek leest hier net zo goed als jij, dus ook de partijleiders e.d.

  van mij mag hij onder een nick reageren

  Niet als je zelf partij bent, da’s absoluut not done.  Maak melding

 104. @ Huub, ik doelde op de stelligheid van zekerweten in

  neem van mij aan dat de politieke kopstukken in Zwolle inmiddels op de hoogte zijn.

  Kende jij die Keur al langer, behoorlijk voor dit véél te lang durende strijd?
  Onderwerp “nick” hebben we gister veel te lang besproken en besloten met “we komen daar niet uit”.

  Ben jij eigenlijk een potentiële luisteraar?


  Maak melding

 105. @ Huub, ik doelde op de stelligheid van zekerweten in: neem van mij aan dat de politieke kopstukken in Zwolle inmiddels op de hoogte zijn.

  Dick: jij weet net zo goed als mij dat de politiek heer goed mee leest. Ze reageren zelf ook regelmatig. Zie onder andere maar het onderwerp van D66 bijvoorbeeld.

  Ben jij eigenlijk een potentiële luisteraar?

  Altijd geweest en zal dat ook zeker weer worden.  Maak melding

 106. @ Huub, het kwam op mij over of jij via een andere weg zeker wist dat de hele politiek op de hoogte was. Voor zover ze het interessant vinden en al geen voorkeur hadden. Of zelfs al een voorkeurhadden voor 038 in beeld kwam.  Maak melding

 107. en toch ben ik stomverbaasd… best wel een zware beschuldiging en de enige echte reactie is van @Dick.
  Voor die beschuldiging maken veel mensen zich druk om allerlei dingen en dit… dit laat iedereen gewoon links liggen. Of is de gemiddelde reageerder bang om ook zijn vingers op te steken. Nou? Of is de gemiddelde reageerder het misschien niet met mij eens… mag ook… Nou???


  Maak melding

 108. @huub, ik vind het heel bijzonder dat dit is raadsel is opgelost meneer Evert dacht slim te zijn, maar juist heeft hij het tegendeel bereikt. Zijn verdiende loon zou ik toch zoo zeggen. fijne zondag verder, geniet van deze rust, wordt misschien vervolgd!8)


  Maak melding

 109. @Mary: tja… gewoon een domme zet. Maar niet ondoordacht. Kan me voorstellen dat je dit één keer doet, maar in een hele serie. Nee, dat maakt het juist zo kwalijk. En het stilzwijgen hier van Schram oftewel Keur, alsmede nu ook RTV038 maakt het alleen maar schimmiger. En laten ze nu niet aan komen dat het roddels zijn of wat dan ook want daar was het volgende bewijs genoeg van:

  Bericht door Hans van Eijsden, op 4 februari 2010 om 22:26

  Bericht door jaap, op 4 februari 2010 om 20:49
  Ik vind het nogal kwalijk dat Huub zomaar een naam noemt. Hoe kan je dat met zekerheid zeggen. Weet wel wat je kan veroorzaken.

  Als webmaster van Weblog Zwolle kan ik inderdaad (al gedurende lange tijd) bevestigen dat het om één en dezelfde persoon gaat.

  En laten we nu eens relativeren; waar gaat het nu om, een hele domme zet van Keur. Excuses en toegeven siert een mens dan meer dan het sitlzwijgen. Het blijft natuurlijk ook raar dat met name dat stilzwijgen is wat ze in eerste instantie steeds de ZOO mensen verweten. Als ik deze domme fout gemaakt had zou ik me echt haasten om publiekelijk of de zaak tegen te spreken of excuus aan te bieden. Maar blijkbaar is met name Keur/Schram hier een stapje te groot voor.
  Bewijs voor mij is hiermee klaar. RTV038 is er ter meerdere eer en glorie van de oprichters zelf en ze hebben blijkbaar geen boodschap aan hun eventuele toekomstige luisteraars.  Maak melding

 110. Heb deze discussie een paar keer gelezen. Vorige week, en nu vanmorgen weer. Ik wil niet teveel ‘on topic’ (ik ken zowel de mensen die achter het initiatief ‘Zoo’ zitten als de mensen achter ‘038’, en ik heb voor beide (veel) respect), maar ik vind de toon van deze discussie vaak beneden peil. Er wordt nadrukkelijk op de man gespeeld.

  Laten we even teruggaan naar de basis; er zijn meerdere partijen die met lokale omroep in Zwolle aan de gang willen. Dat is goed nieuws. Vergelijk het met de OR-verkiezingen in een bedrijf; het zijn vaak dezelfde mensen die gekozen worden, er is geen belangstelling voor, en dus zijn de verkiezingen een farce. Nu is er in Zwolle belangstelling om lokale omroep te bedrijven en worden de initiatiefnemers, van welke partij/afkomst dan ook, al vooraf onder pek en veren bedolven. Wat jammer! Bekritiseren is prima, onderdeel van het proces, gericht op verbetering van plan en uiteindelijk de beste keuze voor Zwolle.

  Maar er zitten hier mensen die graag hun eigen punt willen maken en daarbij wat mij betreft de achterliggende gedachte uit het oog verliezen. Vind ik echt jammer. Stimuleer Zoo om hun plan openbaar te maken, lees beide plannen en voeg ze samen, kom met andere briljante ideeen om een sterke en breed gedragen lokale omroep in Zwolle te creeren, maar brand niet alles af. Want waarom lees ik hier niet een inhoudelijk idee of programmaformat? Waarom komt er zo weinig response op het ontbreken van TV in Zwolle (en ik weet het heus; TV maken is duur. Maar het heeft *wel* meerwaarde!)? En wie ziet zichzelf al als burgerjournalist met iPhone in de stad filmpjes maken en broadcasten?

  Wat mij betreft moet de discussie hier wat breder, als dat nog kan. Meer op de inhoud, minder op de man. En of die discussie openbaar moet zijn? Ja, wat mij betreft wel. Daar ben ik dan juist wel weer een voorstander van. Transparantie is goed; dat maakt besluitvorming voor de gemeenteraad ook weer makkelijker.

  Succes allen,
  groet
  Raymond Koning


  Maak melding

 111. Beste Raymond,

  Je hebt het over “besluitvorming voor de gemeenteraad”. Maar de gemeenteraad hoeft toch helemaal geen besluit te nemen?
  Voor zover ik weet, nemen de hoge heren bij het CvdM een besluit. De gemeenteraad hoeft alleen maar aan het CvdM door te geven of het PBO wel of niet representatief is van het betreffende initiatief.
  Verder heeft de gemeenteraad geen enkele inbreng (meer) en bepaalt CvdM welk initiatief het gaat worden. Bovendien is dit besluit niet gebaseerd op de publieke (emotionele) opinie, maar op rationele informatie.

  Ik kan mij dan ook goed voorstellen dat ZOO de eer voorlopig nog aan haarzelf houdt en in een later stadium publiekelijk naar voren zal komen met de (voor zover ik weet al lang gereedstaande en naar de politiek verzonden) plannen. Immers, direct hoog van de toren schreeuwen en alle media benaderen kan goed zijn voor publieke opinie maar zet m.i. met het oog op de eindbeslissing geen zoden aan de dijk. Ik denk dat het een kwestie is van als ZOO zijnde de energie verdelen, geen valse beloftes en/of hoge verwachtingen willen scheppen en langzaam iets moois opbouwen.

  Groet, Jacco


  Maak melding

 112. Mooi bericht van Koning!

  De schouders eronder en er iets moois van maken.

  In het maken van tv is Koning naief. Iedereen weet ondertussen wel dat dit (helaas) niet mogelijk is in Zwolle. Brandt daar dan ook niet je vingers aan.
  Op de man spelen, ja dat vond ik ook wel, totdat bleek dat iemand van RTV038 de boel zit te besodemieteren. Slechte move en schept geen vertrouwen. Al is de leugen nog zo snel….


  Maak melding

 113. Raymond Koning: ik vind de toon van deze discussie vaak beneden peil. Er wordt nadrukkelijk op de man gespeeld.

  Logisch dat je dit zegt als goede persoonlijke vriend van heer Keur.

  Raymond: Waarom komt er zo weinig response op het ontbreken van TV in Zwolle?

  Het is niet zo dat juist met door die TV de oude omroep Zwolle het faillissement in is getrokken?

  Raymond:ik vind de toon van deze discussie vaak beneden peil.

  Heeft onder andere vriend Keur door zich voor te doen als Evert Schram juist hier de toon gezet?

  Raymond: Nu is er in Zwolle belangstelling om lokale omroep te bedrijven en worden de initiatiefnemers, van welke partij/afkomst dan ook, al vooraf onder pek en veren bedolven.

  Raar, blijkbaar lees jij dit item heel anders dan ik dat doe. De lezers hier volgen kritisch het beleid maar zoals ik het zie heeft niemand van de ongebonden reageerders met”pek met veren” gesmeten.

  Raymond: En of die discussie openbaar moet zijn? Ja, wat mij betreft wel.

  Denk niet dat er hier lezers zijn die dat bestrijden, maar helaas zie ik de laatste week van beide kanten totaal geen reacties meer.  Maak melding

 114. @ Huub, dus je hebt toch wel wat tegen Keur?

  * Logisch dat je dit zegt als goede persoonlijke vriend van heer Keur.

  Hier ga ik vanavond op studeren, want er dreigt een Babelonische spraakverwarring:

  Raymond: Nu is er in Zwolle belangstelling om lokale omroep te bedrijven en worden de initiatiefnemers, van welke partij/afkomst dan ook, al vooraf onder pek en veren bedolven.

  Raar, blijkbaar lees jij dit item heel anders dan ik dat doe. De lezers hier volgen kritisch het beleid maar zoals ik het zie heeft niemand van de ongebonden reageerders met”pek met veren” gesmeten.

  Raymond: En of die discussie openbaar moet zijn? Ja, wat mij betreft wel.

  Denk niet dat er hier lezers zijn die dat bestrijden, maar helaas zie ik de laatste week van beide kanten totaal geen reacties meer.  Maak melding

 115. Jacco: Ik denk dat het een kwestie is van als ZOO zijnde de energie verdelen, geen valse beloftes en/of hoge verwachtingen willen scheppen en langzaam iets moois opbouwen.

  Iedereen kiest van te voren een eigen werkwijze. ZOO heeft er blijkbaar gekozen te werken in de luwte. Mengen zich niet in oeverloze discussies en richten hun aandacht op de personen en instanties die het voor het zeggen hebben. Daarnaast spreken ze duidelijk uit één mond en is de boodschap daardoor consequent.
  RTV038 heeft daarintegen gekozen voor de “aanval” via bijvoorbeeld deze site. Spreken ook uit meerdere monden. Gevaar is dan dat de een niet weet wat de ander doet of zegt. Aangaande het “voorval”Keur kan ik me ook niet voorstellen dat de andere mensen van RTV038 hiervan wisten of hier achter stonden. En ja, het gevaar van veel mengen in discussies kan dus ook een valkuil zijn… zoals blijkt uit deze heel “draad”.

  Wijsheid? Soms is het wijs te kiezen voor low-profile. Vaak goed maar ook niet altijd. En wie de juiste keuze heeft gemaakt… tja ik denk dat de ZOO nog steeds het best met alles wegkomt dus… wijsheid? Misschien heeft ZOO wel bewezen de beste mediaspeler te zijn door soms te zwijgen.

  Hoe was het spreekwoord ook al weer? Spreken is zilver en…???


  Maak melding

 116. @ Huub, ik wil niet vervelend doen maar je bent nog in geen enkele analyse verder gekomen als het “digitaal verketteren van Keur”.
  Wat heb je inhoudelijk op 038 tegen?

  Weet je nog dat we “kwaliteit” en “kostenbeheersing van gemeenschapsgeld” het belangrijkst vonden?


  Maak melding

 117. Dick: @ Huub, dus je hebt toch wel wat tegen Keur?
  * Logisch dat je dit zegt als goede persoonlijke vriend van heer Keur.

  Ik heb problemen met mensen die zich voordoen als iets of iemand anders. Heer Keur deed zich voor als heer Schram, dat is hier duidelijk geworden. Op het moment dat Raymond zich dan in de discussies mengt, welkom uiteraard, maar dan is het feit dat iemand met genoemde persoon bevriend is zeker relevant.


  Maak melding

 118. Ok duidelijk. Leken is ik weten niet van de vriendschappen van Keur en Koning, vandaar mijn vraag.

  Heb je hier nog wel eens aan gedacht (sorry, heb geen tags hier)?

  Weet je nog dat we “kwaliteit” en “kostenbeheersing van gemeenschapsgeld” het belangrijkst vonden?  Maak melding

 119. Dick: @ Huub, ik wil niet vervelend doen maar je bent nog in geen enkele analyse verder gekomen als het “digitaal verketteren van Keur”.
  Wat heb je inhoudelijk op 038 tegen?

  Dick: mijn visie heb ik meerdere malen duidelijk weergegeven dus dat herhalen heeft geen nut meer, dat station zijn we al voorbij. En ik verketter heer Keur niet ik denk dat hij lak heeft aan de ongeschreven regels en daardoor zich zelf en de belangen van RTV038 aan het verketteren is.
  Heb hem zelfs hier opgeroepen open te zijn over zijn rol, te reageren of excuus aan te bieden. Dat blijft hij niet doen helaas…
  Nee, IK verketter niemand maar hij die zich zelf verketteren wil zal ik niet tegenhouden.


  Maak melding

 120. Ik snap er zo niets meer van het is net: Wie is de Mol.R Koning was bij omroep Zwolle betrokken dat weet ik nog wel.Arrogant aanwezig en voor mij als vrijwilliger niet erg interressant.Hij zag je niet staan.Juist dat moet met een Omroep die met veel vrijwilligers zal moeten werken heel belangrijk zijn.Gezellig,maar goede radio maken .Die TV was een bevlieging die ze ver boven de pet ging.Schoenmaker blijf ……


  Maak melding

 121. wichert: Wie is de Mol.R Koning was bij omroep Zwolle betrokken dat weet ik nog wel.

  Kijk, ik spreek nooit onwaarheden. Koning en Mol zijn vrienden van de tijd van Omroep Zwolle. En dat de mensen die dat soort vrijwilligerswerk zo doen… kijk dat is nou net waar de nieuwe zender voor moet waken.

  Al is de druppel nog zo snel…


  Maak melding

 122. Even reageren:

  @jacco: klopt. De gemeenteraad geeft aan bij het CvdM dat het PBO representatief is. Daar heeft de raad dus een rol waarin een keuze gemaakt kan worden. De plannen niet openbaar maken is wat mij betreft een optie in de voorfase; nu niemand zich meer kan melden kan Zoo best vertellen wat ze van plan zijn.

  @jaap: klopt, tv maken is erg duur. Maar het kan wel hoor. Ik merk in het medialandschap om me heen (maak o.a. landelijk tv en tv-producties) dat er steeds meer naar kosten gekeken wordt. Steeds meer komen er ook initiatieven waarbij tegen lage kosten kwalitatief redelijk goede televisie gemaakt wordt. Er zijn veel bespaarmogelijkheden. Natuurlijk is de eerste investering een flinke duit, maar je hoeft er echt niet failliet aan te gaan. Veel productiehuizen die gestart zijn met internet-tv produceren nu ook voor landelijke publieke én commerciele omroepen, door goed op de kosten te letten en slim mensen en middelen in te zetten.

  @Huub: ja, ik ben een persoonlijke vriend van de heer Keur. Zelf mag ik ‘m Chris noemen. Maar dat zegt niet dat mijn mening daardoor gekleurd wordt… Net zomin dat ik vele mensen achter ZOO tot mijn vriendenkring reken. Ik heb me alleen niet aan de initiatieven verbonden.

  En ja, de komst van TV heeft de LOZ geen betere financiele positie gebracht. Iets dat wel werd aangenomen in de beginfase. Klopt. De start was veelbelovend, maar de kosten liepen uit de pas. Oorzaak was wat mij betreft het probleem om voor TV met vrijwilligers te werken (die werden niet geworven en dus niet ingezet, dat is een misser) en om te snel te streven naar een groter programma-aanbod, meer varieteit en een dagelijks journaal.

  @Wichert: tja, met de een kun je beter opschieten dan met de ander. Dat zal overal zo zijn. Ik weet niet precies wat je tegen me hebt, en waarom je me arrogant vond (of wellicht nu nog), maar dat maakt voor deze discussie ook niet veel uit. Voor alle duidelijkheid; ik ben nooit in dienst geweest bij Omroep Zwolle. Ben daar alleen als vrijwilliger actief geweest. En verder kan ik niet veel met je reactie, eerlijk gezegd. Ik vind dat je als lokale omroep je ogen niet moet sluiten voor de realiteit en de ontwikkelingen om je heen. Tijden veranderen, het medialandschap ook. Daar moet je in mee. De vorm waarin je dat doet is discussieerbaar. Je kunt niet meer met alleen radio een lokale omroep zijn, denk ik. Daar heb je internet bij nodig, wellicht ook tv, misschien ook wel kabelkrant. Je hebt ook toegang tot het publiek nodig; onderbrengen in het digitale kanaal van (in dit geval) Ziggo is cruciaal om potentieel bereik te garanderen. Dat in het verleden dus is gekeken naar schaalvergroting en uitbreiding in media, dat is logisch en is een te verdedigen stap (kijk ook naar de ruime meerderheid in de besluitvorming in de gemeenteraad over dit onderwerp, enkele jaren geleden).

  Groet,
  Raymond


  Maak melding

 123. In de gemeenteraad is bovenstaande discussie op Weblog Zwolle ter sprake gebracht door fractie Kistemaken. Zij benoemd dat ‘Evert Schram’ hier discussieert onder een valse naam en daardoor geen licentie voor de lokale omroep mag krijgen voor RTV 038. Weblog Zwolle heeft kennelijk impact!


  Maak melding

 124. @ Raymond;

  ja, ik ben een persoonlijke vriend van de heer Keur. Zelf mag ik ‘m Chris noemen.

  Dat bedoel ik nou Huub, waarom zou je geen vrienden van elkaar mogen zijn?

  @ Raymond & Huub: Heb je wel gelezen hoe die ZOO-boy communiceert met de wethouder?

  Tjonge nou, als die niet wekelijk bij elkaar over de vloer komen.

  Denk niet dat Trudy daar volgende week wat over gaat vragen/mededelen. Soap werd het genoemd? Nou ik lig elke keer weer in een deuk over het hypocriete niveau van zeer-direct betrokkenen.
  Het zal mij jeuken wie die licentie krijgt. Maar dat er ernstig veel haat- en liefdelijntjes lopen kan een blinde nog zien.

  Ik hoop nog steeds dat degene die de meeste kwaliteit biedt én de gemeenschap het minst kost de licentie krijgt. Maar ik vrees met grote vreze.


  Maak melding

 125. Spannend of die motie wordt aangenomen….

  Hadden we nu maar al lokale radio, dan kon je met die “mededeling van aanname” over de radiowekker..rustig..in slaap vallen 8)


  Maak melding

 126. tja de macht van het internet en dus ook weblogzwolle is nog steeds iets wat veel mensen onderschatten. Wat je ooit zegt of doet op het www is door iedereen na te lezen en zal nooit verdwijnen. Triest dat nog steeds veel mensen dit niet inzien. Radio is een heel vluchtig medium, internet het tegenovergestelde. En ik zei het al eerder: al is de druppel…
  En de fouten hier in deze “draad” gemaakt zijn dus mede verantwoordelijk voor de val van RTV038.
  Zullen mensen nu eens in gaan zien dat sommige fouten zo verschrikkelijk cruciaal kunnen zijn?


  Maak melding

 127. Raymond wat ik alleen bedoelde is het feit dat als je met vrijwilligers werkt je het ze ook een beetje naar de zin moet maken.Ik dacht dat jij nu ambities had bij de eventuele nieuwe zender.Aan Jou vakmanschap heb ik nooit getwijfeld,maar als je mensen in de studio nog geen geoedendag zegt en ze de volgende dag op een sportpark tegen komt en ze nog niet aan kijkt vind ik dat arrogant.Misschien zijn er verzachtende omstandigheden omdat je zo druk was,zo kwam het tenminste over,maar ik hecht me nu eenmaal erg aan mensen die vriendelijk en aardig met elkaar omgaan.Ik denk dat het niet eens bewust is gebeurd,maar hoop wel dat je met wat je ook doet daar toch een beetje rekening mee gaat houden .Is ook voor jezelf veel aangenamer.Veel succes.


  Maak melding

 128. @ Huub, je bedoelt precies? (heb weer geen tags sorry)

  met…

  Wat je ooit zegt of doet op het www is door iedereen na te lezen en zal nooit verdwijnen. Triest dat nog steeds veel mensen dit niet inzien.


  Maak melding

 129. @Dick: lijkt me duidelijk wat ik bedoel… alle domme dingen, fouten of wat dan ook blijft altijd na te zien. Als iets daarintegen op de radio is geweest is dat een paar seconden later al weer weg. En mensen vergeten gelukkig. Fouten via internet of email zijn altijd terug te halen.


  Maak melding

 130. hoi iedereen
  vorige week heb ik per toeval iemand horen praten van rtv 038 in mijn winkel in de stad. als ik van deze discussie af wist, had ik hier wel eerder gereageerd maar ik kom deze nu net pas tegen.
  wat ik heb gehoord is dat rtv 038 het niet eens is met de politiek hier in zwolle. ze vinden dat de politiek erg partijdig is en allemaal vriendjes politiek is. ik merkte een heel groote jaloezie en boosheid richting zoo en die man van rtv 038 had het met die vrouw er over dat ze met de verkiezingen een piraten zender de lucht in willen doen. op die zender zouden ze dan verslag willen doen van de verkiezingen maar op zo een manier dat de politiek in een negatief licht zou komen te staan en ze wilden de partijen onderling gaan uit spelen.
  ze hopen op die manier op chaos tijdens de verkiezingen en dat daar door er andere mensen in de politiek komen en die dan voor rtv 038 gaan stemmen in plaats van voor zoo.
  ook zei die man dat ze eerst nog op een andere manier een zender wilden aan vragen dus niet piraat maar volgens mij kan dat niet omdat dat heel duur is volgens mij.
  ik vertel dit hier omdat ik de hele discussie hier gelezen heb en gewoon zie dat tv 038 het allemaal heeft voorgelogen en de haat in de stem van die man van hun die het er toen over had merk ik hier ook. vandaar dat ik het hier wil melden en ik weet niet wat er van waar is maar het enige wat ik dus weet is dat ze legaal of illegaal een zender willen aanzetten met de verkiezingen en de hele verkiezingen om zeep willen helpen om op die manier de vergunning te gaan krijgen
  groetjes adriaan


  Maak melding

 131. Als ik deze discussie doorworstel, lijkt het wel alsof het om de presidentsverkiezingen van de Verenigde STaten gaat. Lachwekkend. Er zijn een paar groepjes mensen die radio willen maken. Een van de twee mag dat gaan doen. Meer is het niet.

  Of tv willen maken. En dat hoeft helemaal niet zo duur te zijn, met moderne (narrowcasting) technieken. Maar verwacht dan niet de kwaliteit van het NOS Journaal. En ga er niet mee op tv, maar op het internet. Leuke filmpjes uit de stad.


  Maak melding

 132. Beste Adriaan: natuurlijk hoor ik dit soort geluiden ook. maar eerlijk, ik hoor ze ook andersom. Mensen die vinden dat de oude Omroep Zwolle zijn kansen gehad heeft en dat er dus een nieuwe wind moet gaan waaien.
  Dit soort leuterpraat hoort er helaas bij maar is zo moeilijk te vatten. Wie is het, waarom komt de kwaadheid vandaan…
  En als ik alles zou moeten weergeven wat ik in mijn winkel hoor, geloof me, dan zou ik een volle dagtaak hebben om hier daarvan verslag te doen.

  Maar ik betwijfel of de heren achter RTV038 echt de illegaliteit in willen. En een regionale zender op een andere wijze… ja dan heb je hooguit de mogelijkheid van internetradio en die optie zal weinig luisteraars trekken.

  En verkiezingen saboteren of zoiets, dat is nog nooit iemand echt gelukt, hooguit soms enkele politici…


  Maak melding

 133. oh oh…dus naast het anti fascistische blok dreigen nu ook potentiele radiomakers met het opblazen van de verkiezingen? Denk dat ik maar niet ga stemmen. Straks staat er zo’n rtv038-man met een shotgun.

  Mijn inhoudelijke mening? Lokale omroep heeft geen enkel bestaansrecht, opgeblazen door het internet. Het succes van bijv. weblogzwolle bewijst dat. Veel logischer zou zijn om hieraan een webradio kanaal te koppelen, zodat je alle manieren van Zwols nieuw op 1 punt vindt: geschreven neiuws met de mogelijkheid van reageren, een radiokanaal en waarom geen tv-kanaal. NIet met naspelen van de landelijke tv (dat red je niet met beperkte middelen), maar gewoon leuke beelden van evenementen, de raadsvergadering live en af en toe eens een interview ofzo, een kerkdienst, noem maar op. Met moderne technieken is dat bijna een fluitje van een cent en het kost betrekkelijk weinig.

  Dat is de toekomst, niet veel geld investeren in dure radio- of tv-studio’s. Bij lokale omroepen werken altijd een paar mensen met kunde en talent, en de rest bestaat uit goedwillende en op zijn best hard werkende vrijwilligers. Dat botst altijd. De ‘beteren’ hebben overdreven kwaliteitseisen, de vrijwilligers willen een leuke hobby en niet al teveel regels opgelegd krijgen.

  Voor luisteraars is dat in feite een ramp. Een uur aardige radio, dan weer twee uur een drama. Om nog maar niet te spreken over de enorme diverse doelgroep die je moet bereiken.
  Op internet werkt dat beter. Wil een Zwollenaar naar een Iraans programma luisteren, dan tikt ie dat aan en luistert ernaar. Bij de Lokale Omroep haakt 95 procent van de luisteraars vervolgens af.

  Zelf ben ik een kranten- en een radioman, maar laten we eerlijk zijn: dat zijn achterhaalde media. Brengers van oud nieuws. Aflopende zaken. De toekomst is het internet. Een lokale omroep zou daar in moeten investeren, niet in radio, televisie of kabelkranten.  Maak melding

 134. Erik: Zelf ben ik een kranten- en een radioman, maar laten we eerlijk zijn: dat zijn achterhaalde media. Brengers van oud nieuws. Aflopende zaken. De toekomst is het internet. Een lokale omroep zou daar in moeten investeren, niet in radio, televisie of kabelkranten.

  Qua kranten ben ik het voor een groot deel met je eens. Qua radio absoluut niet. Radio is en zal altijd een groot medium blijven. Kijk naar het aantal luisteraars. Radio zal zeker wat verloren hebben maar ik denk dat nog steeds in elke huis de radio minstens 1 uur per dag aanstaat.
  Ik ben trouwens minimaal nog steeds goed voor 10 luister-uren per dag. De meeste via de radio, regelmatig via mijn internetradio en zo nu en dan via mijn laptop
  En zeker aangaande regionaal en lokaal nieuws denk ik dat voor de juiste doelgroep het nog steeds het medium is wat de mensen niet kwijt willen.
  En ik ben er van overtuigd, zodra de ZOO in de lucht is (weer) ben ik zeker iemand die heel wat uurtjes per dag zal luisteren. En helaas gaat ie wel uit bij het Iraanse uurtje als voorbeeld.


  Maak melding

 135. Huub….maar waarom zou die lokale omroep dan niet via internet kunnen uitzenden? Tegenwoordig voor bijna iedereen en overal te bereiken.


  Maak melding

 136. @Erik: alles kan maar de doelgroep van lokale radio ligt tussen de 40 en 70 denk ik… die groep wil, denk ik, gewoon een knop omdraaien en luisteren. Daarbij blijven de meeste luisteraars gewoon via kabel of de ether luisteren. Uiteraard is internet een goede aanvulling want dat betekend wereld wijd te ontvangen. Zal niet de grootste aantallen luisteraars opleveren maar zeker wel juist diegene die een bijzonder band met zwolle hebben en bv in het buitenland wonen, werken of wat dan ook.


  Maak melding

 137. Maar Huub….wees reeel, zoveel mensen luisterden er niet naar Radio Zwolle. Ik heb het afgelopen jaar geen massale protesten gehoord van de senioren uit Zwolle, dat ze wegkwijnen nu er geen lokale omroep meer is. En de doelgroep die jij noemt, weet ook echt wel wat internet is hoor. De mogelijkheden op het internet zijn zoveel groter. Lokale tv voor betrekkelijk weinig geld bijvoorbeeld.
  Waarom nou nog een grote lokale omroep de wereld in helpen? Ben ervan overtuigd dat dit meer is voor de hobby van de makers (waarmee op zich niets mis is!) dan voor de luisteraars


  Maak melding

 138. @ Huub, ook hiermee (erik) eens

  maar waarom zou die lokale omroep dan niet via internet kunnen uitzenden? Tegenwoordig voor bijna iedereen en overal te bereiken.

  Luister de laatste tijd (vooral Langs de Lijn & Spijkers met Koppen) via het digitale kastje van KPN in de huiskamer. Ok da’s reguliere radio, maar bijv http://www.nos.nl heeft heel vaak een livestream. Moet toch voor de door jou genoemde leeftijdsgroep

  tussen de 40 en 70 denk ik…

  ook geen probleem zijn om een ander “ding” aan en uit te doen?

  Bedoel mijn vader is 75 maar redt zich er uitstekend mee en was vrogger geen radiomaker.


  Maak melding

 139. @ Erik, heb me dit ook afgevraagd

  Waarom nou nog een grote lokale omroep de wereld in helpen? Ben ervan overtuigd dat dit meer is voor de hobby van de makers (waarmee op zich niets mis is!) dan voor de luisteraars

  De noodzaak, maar veel verder als “iedereen heeft het”, komen ze ook niet. En de beperkingen zijn o.a.: er moet voor alle doelgroepen worden uitgezonden, anders geen subsidie toch?

  Weet het niet meer precies, ben er al zo lang weg. Trouwens de bbq bij Hamer thuis, was uitstekend voor elkaar. Dat dan weer wel 😉


  Maak melding

 140. en laten we het eens over de inhoud van de programma’s hebben, Huub…..gooi er eens een programmering tegenaan! De hele dag praten of juist veel muziek?
  Waarom niet lekker goedkoop: continue muziek, met op het halve en hele uur Zwols nieuws? Of willen we weer 124 programma’s, waarbij we van een uur lang praten over de hengelsportvereniging naar een uur hardrock gaan, en van een uur lang bijbelstudie naar een uur lang tips waar vanmiddag de bingo is?


  Maak melding

 141. @Dick….dat klopt….qua subsidie.

  En je ziet toch ook aan het succes van het UItzendinggemist.nl dat mensen tegenworodig zelf willen beslissen wanneer ze iets willen zien (of horen). Dat aanbod op maat is volgens mij de toekomst.

  Mensen willen best eens naar een interview met de wethouder luisteren, maar niet om kwart over 11 (dan is de buurvrouw op bezoek, ben je aan het werk, of luister je naar de arbeidsvitaminen). Savonds dat soort programma’s uitzenden heeft ook geen enkele zin. Maar op een moment dat het iemand uitkomt, wil hij wellicht best even luisteren naar een leuk gesprek met Kenkhuis of Knol. NOu hoppa, tik aan die knop op http://www.zwolsweb.nl of weet ik veel hoe je het moet noemen.

  oh ja…ik heb zelf ook twee jaar een programma gehad bij de lokale omroep. Werkelijk waar…geen enkele keer een reactie op gehad. Dat zal ongetwijfeld ook met de kwaliteit van het programma of mij te maken hebben gehad, maar je mag ook concluderen dat zwolle niet zit te wachten op dat soort radio.  Maak melding

 142. ik denk persoonlijk dat elke zichzelf respecterende plaats en eigen lokale zender MOET hebben. Maar niet non-stop, wel goede muziek afgestemd op de doelgroep en veel info over zwolle en de nauwe omgeving.
  En uiteraard via de ether en internetstream
  En het aantal reacties, tja ik denk dat de presentator wel iemand moet zijn die lokaal is en ook weet wat er leeft. Interactie met luisteraars blijft moeilijk dus ik denk dat de presentator dit zelf uit moet lukken.
  Maar nu lijkt het alsof ik een profiel wil maken voor de nieuwe lokale zender maar dat lijkt me totaal overbodig hoor. Want wat ik hier neerzet is volgens mij tamelijk algemeen en ik denk dat de mensen achter het initiatief dit heel goed zelf al jaren weten.


  Maak melding

 143. Maar Huub….waarom moet Zwolle een lokale omroep hebben, omdat andere gemeenten die ook hebben? Dat is toch geen argument.
  Ik ben semi-lokaal, weet heel goed wat er speelt in Zwolle, ben professioneel interviewer en had spraakmakende gasten. Maar als je moet concurreren met radio 1, 2, 3, 538, oost, tv-zenders, internet, mensen die werken etc…dan ben je kansloos. Mensen hebben geen zin om de hele dag naar lokaal ‘nieuws’ (want zoveel nieuws is er niet, op een gegeven moment moet je toch gaan vertellen dat er een brommer is gestolen in de sassenstraat) te luisteren. Die willen tussen het werk of andere bezigheden door, even snel kijken of er nog wat is gebeurd in de stad. Zie hier het succes van weblogzwolle.nl  Maak melding

 144. @Erik: wij zullen van mening blijven verschillen. Ik, en vele met me, vinden het wel plezierig om te weten wat er gebeurd in mijn stad en te horen dat die brommer gestolen is (als hij maar niet van mij is :D).
  Mits je nieuws goed weette mixen met muziek zou het zonder meer mijn favoriete zender kunnen zijn.
  En een lokale zender moet en kan niet concurreren met de andere landelijke zenders. Moeten ze ook helemaal niet willen. Het si een hele andere entertainments-waarde


  Maak melding

 145. Erik en huub,een vraagje.Je moet als zender een aantal procenten nieuws en praatprogrammas hebben .Je mag niet alleen maar muziek draaien??? weten jullie hoe die verhoudingen liggen?/


  Maak melding

 146. Ik wil ook heel graag weten wat er gebeurt in de stad, maar niet de hele dag door, en verteld door doorgaans goedwillende amateurs. Dat is mijn punt. Daarom ben je kansloos tegen de Edwin Eversen en Frits Spitsen van deze wereld. En niet willen concurreren? Je zult toch wel moeten? Anders luistert er niemand, en dan is het subsidiegeld dus inderdaad voor die 7, 28 of 114 vrijwilligers, die bovendien VERPLICHT zijn om ook kerkdiensten, cultureel nieuws, programma’s voor allochtonen etc, en interviews over de bloemschikworkshops uit te zenden. Dan wordt het per definitie niemands favoriete zender. Daarom pleit ik dus voor iets semi-commercieels, waar geen subsidie naartoe hoeft.

  anyway, je hebt gelijk, we komen er niet uit. En als wij dat met zijn tween al niet kunnen, dan kunnen dat de tientallen vrijwilligers van een omroep vast ook niet. MOeilijkheid nummer twee voor een succesvolle omroep.

  heb je nog voldoende mars op voorraad? Misschien haal ik er vandaag nog ff 1…  Maak melding

 147. ps…ik kan het niet laten….die concurrentie is ook meteen de reden waarom een lokale tv-zender redelijk kansloos is. Wie kijkt er naar TV Zwolle of Brug TV als er champions league voetbal, Ik hou van Holland, het Journaal, DWDD en Pauw en Witteman is?


  Maak melding

 148. O, maar qua TV ben ik het helemaal met je eens… totaal kansloos. Kabelkrant zie ik nog wel zitten hoor… maar dat is dan ook de grens. Persoonlijk vind ik dus dat de ZOO van TV af moet blijven… daar hebben ze de vingers al verschrikkelijk aan mogen branden… dus niet nog eens aub…


  Maak melding

 149. @Raymond: las je goed mee leest heb je gezien dat ik daar een duidelijke mening over gegeven heb… en duidelijker dan duidelijk is niet mogelijk toch:

  ik denk persoonlijk dat elke zichzelf respecterende plaats en eigen lokale zender MOET hebben. Maar niet non-stop, wel goede muziek afgestemd op de doelgroep en veel info over zwolle en de nauwe omgeving.  Maak melding

 150. @Huub…erg veel inhoud vind ik dat toch niet. Als zwolle alleen een lokale omroep moet hebben omdat andere gemeenten die ook hebben….


  Maak melding

 151. Maar heren, jullie hebben beide, zowel @Erik als @Raymond bij de oude lokale omroep gewerkt. En dan proberen jullie van mij te horen wat de inhoud zou zijn. Ik denk dat jullie dat toch beter denken te weten dan mij die totaal niets te doen heeft met de ZOO…
  Dus misschien kunnen jullie er beter een één-tweetje van maken en praten over inhoud want daar zouden jullie alles vanaf moet weten en ik dus niet… toch?
  Dus heren… wat zou de inhoud van de nieuwe omroep moeten zijn? Jullie als oud presentatoren behoren dat meer aan te voelen dan een leek als ik. Dus… laat maar horen.


  Maak melding

 152. @ Huub…ik sta volledig buiten welk initiatief ook, heb ook geen enkele ambitie om daar iets mee te maken hebben. Ik zie juist geen toekomst voor een lokale omroep, hij wel, daarom was ik benieuwd naar hoe je dat dan voor je ziet.
  Wat ik wel kansrijk vind, heb ik al eerder gemeld: een site waarop alles wat met zwols nieuws te maken heeft, is te vinden: een goede nieuwssite, met radio- en tv-mogelijkheden. Veel muziek op die site, en voor de liefhebber de mogelijkheid om naar fragmenten of beelden te kijken.

  maar nogmaals…ik discussier hier puur mee uit interesse, niet omdat ik ergens bij betrokken ben of daar betrokken bij wil raken.


  Maak melding

 153. @Erik: duidelijk… maar het leek een beetje op een spelletje voetbal tussen jou en @Raymond. En aangezien ik net als jij ook geen partij ben moet je van mij geen haarscherpe analyse verwachten over de inhoud.
  En ik geloof nog steeds heilig in goede lokale radio… die er zeker zal komen en ditmaal dan graag met de juiste mensen in bestuur en organisatie en dan ben ik overtuigd van voordeel van de komende zender. En nogmaals inhoud… dat mogen zij bepalen waarna bij goed resultaat de luisteraar tevreden zou moeten zijn.  Maak melding

 154. voetbal….kijk, en dat vind ik dan wel weer iets dat kansrijk is op een lokale zender. Zes verslaggevers op zate4rdagmiddag bij de zwolse clubs en verenigingen, lekker schakelen, muziek tussendoor. Dat is de charme van lokale radio!


  Maak melding

 155. zullen vast heel veel mensen warm voor te krijgen zijn… maar of je daar dan weer genoeg vrijwilligers voor krijgt.

  Dit zou voor mij dan helaas het moment zijn om uit te schakelen, zo zie je maar weer, iedereen zijn eigen gevoel bij inhoud. Da’s nu wel duidelijk.


  Maak melding

 156. precies, en dat is meteen het lastige van een lokale omroep: die moeten wettelijk allerlei doelgroepen bedienen, met als gevolg dat eigenlijk geen van die doelgroepen echt interesse heeft, omdat de zender niet continue over hun interesses gaat.

  we stoppen er mee, Huub 😉


  Maak melding

 157. 😉 Goeienavond lokale-betrokkenen.

  Dit “Langs de lijn in Zwolle” zou mij ook het meest passen erik. Puur voor de muziek voldeed City-Fm (goede naam ook) vanmiddag nog uitstekend! Ultra weinig reclame, nog minder ge-oh, en lokaal nieuws op het hele uur. Simpele maar gouden formule.

  Bericht door erik, op 9 februari 2010 om 16:37
  voetbal….kijk, en dat vind ik dan wel weer iets dat kansrijk is op een lokale zender. Zes verslaggevers op zate4rdagmiddag bij de zwolse clubs en verenigingen, lekker schakelen, muziek tussendoor. Dat is de charme van lokale radio!

  Harry B. is er een kanjer in. Vast door beide partijen wel te benaderen als hij niet bij vv Berkum als voorlichterT rondloopt. Of bij zijn beide zoons aan het kijken is. Erwin K. is helaas door RTV Twente weggekaapt. Dus de personele bezetting zal lastig worden. Maar er zijn weinig radio-programma’s zo mooi, professioneel en duurzaam als Langs de Lijn….Tuurlijk kun je altijd een plaatselijke kopie proberen….
  Die voorbeschouwing op de vrijdagavond was ook niet verkeerd….maar duurde slechts een minuut of 50.

  Ook absoluut geen verkeerd programma op de NL-radio is natuurlijk “Het Oog” plaatselijk zou het “Het oog op Zwolle” kunnen heten. Als je toch alles jat, waarom de naam dan niet?
  Goede nacht vrienden, het is tijd voor mij om te gaan…..wat ik nog te vertellen heb duurt slechts één sigaretje…..

  Zou Sibrand uitstekend kunnen doen, maar dan moeten jullie hem niet in de raad kiezen want dan heeft ie geheid geen tijd meer.

  Verder eens met Erik….zou er niet op afstemmen; sorry mensen.
  Trouwens, komt Marij nog weer terug?


  Maak melding

 158. Dit vond ik zo sterk van 038:

  Hiermee wil de stichting RTV038 zich dan ook onderscheiden:

  Crossmediaal werken
  Burgerjournalistiek
  Een professionele organisatie

  Mooi in eenvoud en duidelijkheid. Vervolgens vroegen ze hier, heel eerlijk: Benieuwd wat Zwolle er van vindt….wat volgt? Gjank over nicks….zouden er hier misschien ook politici onder nicks posten? Zou best kunnen. Is dat erg? Nee, vind ik niet.

  Volgens mij heeft 038 ook een soort samenwerking met internet op het ook. Weblogzwolle zou subliem zijn natuurlijk.

  Een ander programma dat ik dan zou luisteren, zou op zaterdag kunnen zijn: “Ballen met mosterd” ……verwijst naar Zwolse Ballen met Zwolse Mosterd…..

  Stel me het Spijkers met Koppen concept voor….
  Zaterdag’s tussen 12.00 en 14.00

  Sterke presentator en alle creatieve uitingen kunnen. Discussietjes. leuke aanstekelijke muziek. Humor verplicht.

  – Ank zou wekelijks een gedicht kunnen voorlezen
  – Harry ten K. zou wel een minuut of 10 met een andere foto-freak oude en nieuwe foto’s van Zwolle beeldend kunnen bespreken (weet zeker dat de eerste dat kan!)
  – Koko & Tim zouden —zelfs op afstand— een “(gak)ballen met mosterd-verslag kunnen uitbrengen.
  – Een gesproken column (van?) en door een verteller van de verhalenboot.
  – We hebben in Zwollywood toch ook nog wel een (beginnend?) cabaretier?

  Etc. etc.

  Geen discussie over de muziek….1 man met veel ervaring regelt de muziek….Rens Pols….of woont ie al elders?
  —-
  Ook zou ik luisteren naar een uurtje p. week discussie over (Zwols) voetbal/Zwolse sport. Al ligt het er wel ernstig aan welke 3 (?) personen zouden kunnen gaan bomen:

  2 uit dit rijtje:
  – Gerard Schutte
  – Nico Rienks (ex-roeigeweldenaar maar heeft ook wat met voetbal)
  – Erben Wennemars
  – Herman Nijman
  – PieBa
  – Harry Bouwhuis
  – 2 vrouwen die ook op hoog niveau gesport hebben….oh ja natuurlijk ex-buuf maar zal tegenwoordig wel in Twente wonen…..die trainster van de dames van FC Twente Marie….Heerlijk bevlogen ook!

  En elke keer een gast?

  ****

  Nog meer programma-ideetjes?  Maak melding

 159. ik pleit altijd voor horizontale programmering. Op elk uur van de dag het zelfde programma, desnoods met een andere presentator, maar wel met een vast format.

  Leuk hoe trouwens deze “draad” nu aan het veranderen is in een advies cq “men-vraagt en zij draaien” aan de nieuwe omroep-organisatie.


  Maak melding

 160. @ Huub: eens, was ook uitgangspunt: horizontaal programmeren om de duidelijkheid/herkenbaarheid en de binding te bevorderen.

  Wat kun jij nog met deze termen:

  Crossmediaal werken
  Burgerjournalistiek

  Ja, we moesten het maar over een andere boeg gooien, toch? Eigen belang:
  Als er dan toch 1 komt, wanneer zou ik luisteren?
  Bovendien waren we het vorige week al eens dat het wel ZOO zou worden…..(persoonlijk denk ik: ook om de politieke lijntjes….

  Wist je bijv dat Soldaridinges’ Trudy de vrouw van ex-LOZ-voorzitter Jan K. (aardige kerel) is? Zou ze snel tegen ZOO stemmen?
  John van Boven was hier duidelijk in zijn voorkeur……  Maak melding

 161. Dick: Wat kun jij nog met deze termen:

  Crossmediaal werken
  Burgerjournalistiek

  Helemaal niets, vind ik vaag gewauwel-woordjes… om intelligenter over te komen.

  Crossmediaal? Welke omroep doet dit niet… gebruik maken van internet, teletekst en noem maar op.
  Burgerjournalistiek? Journalistiek door de burger dus de inwoner van Zwolle? Doen we dus elke dag, dat noemen ze ouwehoeren over het nieuws door burgers… en dat dan op de radio?

  Nee, popiejopiewoordjes om plannen op te leuken vind ik niet sterk hoor.

  Dus met deze termen: ik kan er NIETS mee.


  Maak melding

 162. Huub ik ben het met je eens elk uur van de dag hetzelfde programma,maar laten we nu geen namen in gaan vullen zoals Dick.Rens Pols b.v woont in Friesland.Herman N prima Jounalist maar voor de radio?? Ze moeten ook willen en kunnen.Trudy heeft maandag in het debat nog vertelt hoeveel als ze allemaal voor LOZ hebben gedaan,maar ik weet niet of ze een uitspraak heeft gedaan over voorkeur ZOO


  Maak melding

 163. Tja namen en nog eens namen. Ik vind dat we die hier dus niet moeten gaan roepen. Geef het bestuur van de nieuwe zender geen bagage mee maar laten hun dit maar lekker bepalen. Misschien moet je sommige “oude”namen geen eens terug willen zien of horen. En misschien is moeten ze proberen nieuwe generatie radiomakers aan te boren. Maar ja, dat zal niet eenvoudig zijn denk ik…


  Maak melding

 164. @ Huub, heb je crossmediaal nooit gezien als een soort samenwerking met bijvoorbeeld WeblogZwolle, Zwolsnieuws, diverse organisatiebureau’s met hun sites, VVV, Zwollemarketing, dat UIT-Bureau?

  Legio mogelijkheden! Jij hebt het enkel over gegevens weghalen….1-richtingsverkeer. Het zou toch mooi zijn als ieders belang zo goed mogelijk naar buiten komt? Het zal mij niet verbazen of 038 heeft daar goed over nagedacht….

  En meer inbreng van burgers: Burgerjournalistiek? Hartstikke mooi toch!Als je weet dat in een stad met 130.000 inwoners vele experts op allerlei gebied zitten…..ik noemde er al een paar (zoals Gerard Schutte)…..paar vragen bedenken….telefonisch interviewtje kan zo op de radio…..Dat laat je, met alle respect, toch niet aan vrijwilligers over die bijna nixxx van dat onderwerp weten?


  Maak melding

 165. @ wichert, neem van mij aan dat wanneer je Herman een prettige praatstoel geeft….barkrukkie bij Elles Heetebrij mag ook…..nog gezelliger radio

  Dat Herman N uitstekend op de radio kan. Ja, ik sta daar garant voor. Rens Pols verdwenen, dacht ik al. Doe dan maar die zeer sympatieke dj, van Zaterdagavondkoorts, kan dat ook wel. Heeft een uitstekende radiostem.

  Sibrand op “Het Oog op Zwolle” zou een droom zijn. Dan ga ik echt elke avond P&W missen!
  —-
  Wat denk je waarom jongens als Arnie en zo groot zijn geworden? Observeren, iets veranderen, lef en zonder veel kosten afzetten in een enorm groot afzetgebied.


  Maak melding

 166. @Dick… ja, crossmediaal… dat noem ik gewoon samenwerking met de andere media 😛

  …en ach bij het nadenken van 038 zie ik heel veel “geleende ideeën” die ik ook bij anderen hoor. Leuk kopieer werk maar het blijven “popiejopie”-woordjes zonder echte inhoud.

  en natuurlijk is burgerjournalistiek mooi… maar gooi er dan niet direct een mooi waard omheen. Echte journalisten noemen dit gewoon leken-journalistiek toch… maar ja dat bekt minder dus.


  Maak melding

 167. @ Huub, Noem het anders. Vind 1 woord altijd mooier. Ben ook tegen moeilijke woorden. Maar woorden zijn niet moeilijk als jij en ik ze zelfs begrijpen.

  Dus zo’n slecht punt is dat eigenlijk niet?

  Jij: geleend Ik: Prima!

  Wat denk je waarom jongens als Arnie en zo groot zijn geworden? Observeren, iets veranderen, lef en zonder veel kosten afzetten in een enorm groot afzetgebied.

  Zal mij eigenlijk jeuken hoe en of het bekt. Maar als dit gaat werken

  En meer inbreng van burgers: Burgerjournalistiek? Hartstikke mooi toch!Als je weet dat in een stad met 130.000 inwoners vele experts op allerlei gebied zitten…..ik noemde er al een paar (zoals Gerard Schutte)…..paar vragen bedenken….telefonisch interviewtje kan zo op de radio…..Dat laat je, met alle respect, toch niet aan vrijwilligers over die bijna nixxx van dat onderwerp weten?

  Krijgen ze misschien zomaar een geweldige kwaliteitsimpuls. Zal niet liggen aan de geïnterviewde in elk geval……
  Voor wat betreft de kwaliteit van journalistiek wil ik graag verwijzen naar mijn post op het Alg.Log om 11:06.


  Maak melding

 168. Sh*t-uit dat dingradio?

  3fm met schaamteloze promo’s voor hun eigen tv-programma’s
  – Nu bij de AVRO
  – Bij Sander en Coen voortdurend over BNN
  – Bij Giel zelfs over de commerciële bagger omdat hij de jonge luisteraars wil houden >:(>:(>:(

  Zo moet het, wat mij betreft dus niet……wel mooi ff rustig 😉


  Maak melding

 169. kwaliteit van journalistiek mag je niet hoog inschatten met burgerjournalistiek. En daar zou samenwerking met Windesheim afd. Journalistiek een stukje vakmanschap moeten kunnen leveren denk ik.
  En een interviewer hoeft trouwens echt niet alles te weten… dat moet de geïnterviewde wel die goed door desnoods een vrijwilliger geïnterviewd gaat worden.
  En daar ligt dan een schone taak van de organisatie van de omroep… vrijwilligers begeleiden en opleiden voor deze taak als… leek dus.


  Maak melding

 170. De geïnterviewde is in mijn voorbeeld de expert….beter kun je het toch niet hebben?

  Weet sowieso niet hoe hoog het interview-niveau van (met alle respect) vrijwilligers is. Welk cijfer geef jij?


  Maak melding

 171. Maar Huub, LOZ verzorde destijds ook een zeer leerzame opleiding! Heb gelijk met Sibrand mijn certificaat gehaald en had erg veel aan met name Herman….hoe heet ie ook alweer. Is inmiddels verhuisd.

  Wiers(e)ma


  Maak melding

 172. vanaf een klein jaar voorgaande aan het faillissement van omroep zwolle alles gaan volgen. Veel over gelezen en alle in en outs er over gevolgd.
  Daardoor ook goed op de hoogte van alle perikelen en alle spelletjes die er gespeeld hebben. Daardoor voor me zelf ook een tamelijk goed beeld over wat er echt heeft plaats gevonden.  Maak melding

 173. Huub en Dick ik weet niet hoe slecht ik was met intervieuws,maar ik deed er wel alles aan .Altijd een voorgesprek, inleven etc.Had er echter nooit een curcus voor gevolgd.Ik deed ook nooit geen zware onderwerpen.Alleen toen Mc Donaldshuis geopend is ,mensen van de gehandicaptenraad,reuma patientenverenigingen,maar deze mensen hebben zelf al zoveel te vertellen dat ik het een kunst vond en nog vind om goed te luisteren.je hebt daar niet altijd studenten voor nodig ,die niets van de plaatselijke omstandigheden af weten.Want zo zijn ze in de studio,zijn ingewerkt en zijn al weer vertrokken om plaats te maken voor nieuwe studenten.Weinig beleving dus en dat is ze niet kwalijk te nemen.Zo heb ik het ervaren.Marijke Mosterman b.v was een klasbak.Harry B voor de sport ook natuurlijk .Henk Jan Oostenenk drie vullen op de zondagmiddag.Hanneke Hamer.O nee we zouden geen namen noemen.HTK de fotograaf die zich dag en nacht heeft ingezet,nou ja niet vroeg in de morgen want dan ligt ie lekker bij Elly en hij heeft gelijk.


  Maak melding

 174. @ Wichert, helaas heb ik je nooit gehoord. Geloof je (natuurlijk ;)). Vond het zelf ook het mooiste onderdeel, misschien kan Harry B….hier ff inkomen met beschrijving van mijn laatste niet-actie 😮

  Zo enorm veel waardering voor goede onafhankelijke interviewers! Niveautje Ischa Meijer.

  Er zou idd vaker (lekker warm) tegen elkaar aangekropen moeten worden 😉


  Maak melding

 175. Inderdaad Huub dat is dom want er waren veel meer goede mensen,maar ik was en luisterde alleen overdag naar LOZ en als ik eerlijk ben de laatse tijd van hun bestaan haast helemaal niet meer


  Maak melding

 176. @ Huub, zo krijg je natuurlijk geroddel. Noem alleen namen van goede mensen, hoe verkneuterd zit je dan in elkaar als je daaruit conclusies zou trekken als. “Oeh ze vinden mij niet goed of ze vinden die en die niet goed”. Als je dan wel zo in elkaar zit, dan moet het maar. Ieder mens heeft een eigen interpretatievermogen. Sommigen hebben ook nog een ernstig ontwikkelde roddeldrang…..dat ze zich er maar mee mogen vermaken. Maar hoop wel dat ze mij er niet mee lastig vallen 8)

  Roddelen over is prima trouwens, dat gebeurd namelijk toch. Er wordt door sommige zeer negatief ingestelde mensen altijd en overal over een ander geroddeld. Jammer maar waar en al weer veel te veel woorden aan besteed.

  Wilde enkel de bewezen goede radiomensen op een voetstuk plaatsen :D:D:D


  Maak melding

 177. Dick: Wilde enkel de bewezen goede radiomensen op een voetstuk plaatsen

  Dat siert je… maar ja de meeste “oude rotten” hebben het schip verlaten, sommigen zijn de zender trouw gebleven en zullen vast terug komen en voor de rest zal er vast weer aan nieuwe generatie aankomen met of zonder ondersteuning van Windesheimers.


  Maak melding

 178. @ Huub; De rest ken ik niet, ken ik wel maar niet als radioman/radiovrouw of vind ik niet goed genoeg.
  Niet kennen: Zoals die kerel die nu bij Rabradio op 3fm dagelijk(?) mag meepraten. Die Hinrie, die hier ook meekijkt. En die Keur en Raymond Koning. Ken de mensen niet, kan er dus niet over oordelen. Maar wie zou ik ook zij om overal over te oordelen? Goede mensen verdienen een complimentje. De rest kan ook proberen goed te worden, lijkt me.

  Voorbeeld van de laatste categorie. Weet gelukkig haar naam niet meer. Hele aardige, vriendelijke, goed uitziende meid….ik pikte haar op om samen naar LOZ te fietsen. Ze had er voor gestudeerd zelfs en was iets van producente….oh ja, zal maar niet zeggen wanneer en waar ze woonde. Maar ze was altijd te laat en ongeïnteresseerd…..tja, dan kan het nog 100x vrijwilligerswerk zijn, maar dat kun je niet hebben lijkt me?


  Maak melding

 179. Heel veel jaren vrijwilligerswerk gedaan op verschillend nivo… maar als je er niet voor gaat blijf dan lekker thuis zitten.
  Als je als vrijwilliger iets wilt doen moet je dezelfde inzet hebben alsof het een betaalde baan is. En zo niet… doe het dan niet.
  Maar veel vrijwilligers denken dat als je vrijwillig bent je dan geen verplichtingen hebt. Maar zo vrijwillig hoort vrijwilligers werk nou net niet te zijn.


  Maak melding

 180. Huub, ik ken met toch ook nog een showmuppet via Radio Zwolle. Willem Gunneman…..hahahaha. Die ‘Attemer zal toch inmiddels ook al wel failliet zijn met zijn luchthandel?

  Ach, hij was wel aardig en heeft me een mooi nieuw woord geleerd “rukstuk” maar dat je er écht wat aan had?

  Neh:P


  Maak melding

 181. Brief college:

  Ten aanzien van de procedure verlening zendtijdvergunning is de afgelopen week het volgende gebeurd:

  ·Wij hebben, zoals reeds vorige week aan u is medegedeeld, een deadline vastgesteld waarvoor wij eventuele adviesaanvragen van het CvdM binnen willen hebben om meegenomen te worden in de procedure. Als deadline is de datum van 3 februari vastgesteld. Deze datum is ontstaan op basis van de eerder bekend gemaakte deadline, waarvoor plannen moesten zijn ingediend bij CvdM; namelijk de eerste week van januari. Het CvdM heeft wettelijk vier weken de tijd om plannen te beoordelen en voor advies door te sturen. Dit bij elkaar opgeteld maakte de datum van 3 februari.
  ·Binnen het gestelde termijn, op 29 januari, heeft het CvdM de gemeente officieel verzocht om ook over het plan van RTV038 te adviseren.
  ·Inmiddels is de termijn gesloten voor nieuwe plannen. Concluderend kunnen we nu zeggen dat we twee plannen gaan beoordelen, te weten het plan van ZOO en van RTV038. Eventuele nieuwe verzoeken worden niet meer meegenomen.
  ·Volgens de planning zullen we uiterlijk de eerste week van maart een voorstel aan de raad doen.

  Het lijkt mij verder goed u te melden dat RTV038 ons op de hoogte heeft gesteld van het feit dat het CvdM hen toestemming heeft verleend om gedurende drie dagen; 1, 2 en 3 maart, een radioprogramma-aanbod te verspreiden via een omroepzender.

  Eerder heeft het CvdM, door ons gevraagd, aangegeven dat een tijdelijke licentie voor een lokale omroep niet mogelijk is. Dit blijkt ook zo te zijn. RTV038 heeft haar verzoek echter niet ingediend als zijnde een lokale omroep, maar ten behoeve van een radio-omroep voor een evenement. Deze mogelijkheid bestaat al vele jaren en staat geheel los van de procedure voor een licentievergunning voor een lokale omroep. Het gaat om een regeling die het mogelijk maakt voor tijdelijke duur via de radio verslag te doen van een evenement waarbij publiek aanwezig is; doorgifte geschiedt uitsluitend door de ether. Als evenement zijn de verkiezingsdebatten opgevoerd. Het CvdM oordeelt dat deze debatten kunnen worden omschreven als ⤽bijzonder doel⤝. Bij de beoordeling van deze aanvraag heeft het CvdM niet meegenomen dat RTV038 middenin een procedure zit met de aanvraag voor de licentie voor lokale omroep voor Zwolle. Het CvdM heeft aangegeven geen gronden te hebben waarop ze deze aanvraag had kunnen weigeren. Een eventueel bezwaar van de kant van de gemeente zou afgewezen worden omdat de gemeente in de ogen van het CvdM geen belanghebbende is.

  RTV038 heeft nu toestemming gekregen voor het mogen verspreiden van programma-aanbod via een omroepzender, maar moet vervolgens nog een vergunning voor frequentieruimte aanvragen bij het Agentschap Telecom. Het CvdM heeft aan RTV038 nadrukkelijk medegedeeld dat het voor RTV038 niet is toegestaan in de uit te zenden programma??s aandacht te besteden aan de aanvraag van de licentie voor lokale omroep. Verder heeft het CvdM het Agentschap Telecom verzocht een andere frequentieruimte ter beschikking te stellen dan die voor de lokale omroep in Zwolle is gereserveerd.

  Wij wisten niets van deze aanvraag en wij zijn ook niet gelukkig met het besluit van het CvdM om toestemming te geven voor het verspreiden van een programma-aanbod via de radio, ook al is dit van tijdelijke aard, op een andere frequentie dan die van de lokale omroep, en mag RTV038 geen aandacht besteden aan de aanvraag voor lokale omroep. Het wekt naar het publiek toe een verkeerde indruk, het doorkruist in feite onze procedure.

  RTV038 heeft in een mail aangegeven deze uitzending samen met de andere initiatiefnemer, ZOO, te willen organiseren. Ze stelt voor te komen tot één gezamenlijke uitzending. Hiervoor verzoeken zij of de gemeente een gesprek wil initiëren tussen beide partijen en zelf partij wil zijn in dit overleg. We beraden ons op dit verzoek.  Maak melding

 182. Dan had Adriaan dus wel degelijk gelijk, en hoeft RTV 038 geen piratenzender de lucht in te doen maar heeft het een evenementenvergunning gekregen voor tijdens de verkiezingen.
  Ik kan mij nu inderdaad levendig voorstellen dat de politiek hier totaal niet blij mee is! Gelukkig zijn het maar 3 dagen!

  Bericht door adriaan, op 9 februari 2010 om 13:22
  hoi iedereen
  vorige week heb ik per toeval iemand horen praten van rtv 038 in mijn winkel in de stad. als ik van deze discussie af wist, had ik hier wel eerder gereageerd maar ik kom deze nu net pas tegen.
  wat ik heb gehoord is dat rtv 038 het niet eens is met de politiek hier in zwolle. ze vinden dat de politiek erg partijdig is en allemaal vriendjes politiek is. ik merkte een heel groote jaloezie en boosheid richting zoo en die man van rtv 038 had het met die vrouw er over dat ze met de verkiezingen een piraten zender de lucht in willen doen. op die zender zouden ze dan verslag willen doen van de verkiezingen maar op zo een manier dat de politiek in een negatief licht zou komen te staan en ze wilden de partijen onderling gaan uit spelen.
  ze hopen op die manier op chaos tijdens de verkiezingen en dat daar door er andere mensen in de politiek komen en die dan voor rtv 038 gaan stemmen in plaats van voor zoo.
  ook zei die man dat ze eerst nog op een andere manier een zender wilden aan vragen dus niet piraat maar volgens mij kan dat niet omdat dat heel duur is volgens mij.
  ik vertel dit hier omdat ik de hele discussie hier gelezen heb en gewoon zie dat tv 038 het allemaal heeft voorgelogen en de haat in de stem van die man van hun die het er toen over had merk ik hier ook. vandaar dat ik het hier wil melden en ik weet niet wat er van waar is maar het enige wat ik dus weet is dat ze legaal of illegaal een zender willen aanzetten met de verkiezingen en de hele verkiezingen om zeep willen helpen om op die manier de vergunning te gaan krijgen
  groetjes adriaan  Maak melding

 183. Toestemming van CvM voor 038 dus om de 1e 3 dagen uit te zenden op radio. Test? Mooi, kunnen ze zich bewijzen.

  Jacco, hoe bedoel je

  Ik kan mij nu inderdaad levendig voorstellen dat de politiek hier totaal niet blij mee is! Gelukkig zijn het maar 3 dagen!

  SUPER: zie je wel dat samenwerking mogelijk is!!!

  RTV038 heeft in een mail aangegeven deze uitzending samen met de andere initiatiefnemer, ZOO, te willen organiseren. Ze stelt voor te komen tot één gezamenlijke uitzending. Hiervoor verzoeken zij of de gemeente een gesprek wil initiëren tussen beide partijen en zelf partij wil zijn in dit overleg. We beraden ons op dit verzoek.  Maak melding

 184. RTV038 heeft in een mail aangegeven deze uitzending samen met de andere initiatiefnemer, ZOO, te willen organiseren. Ze stelt voor te komen tot één gezamenlijke uitzending. Hiervoor verzoeken zij of de gemeente een gesprek wil initiëren tussen beide partijen en zelf partij wil zijn in dit overleg. We beraden ons op dit verzoek.

  Dick, jij reageert hier op met Super, zie je wel dat samenwerking mogelijk is!!!
  Nou, als ik heerlijk ben, zie ik die samenwerking er niet komen. Er is de laastste perdiode zou vele gebeurd dus wat heeft ZOO te winnen met dit project. A op een andere golflengte, b zonder te praten over over de licentie en C met mensen waarvan ik niet verwacht dat die ooit nog welkom zijn bij de ZOO. In mijn ogen zou dit zelfs een bepaalde schijnheiligheid zijn. Wees nou toch reëel. Samenwerking tussen beide partijen zit er echt niet meer in na alle perikelen die hier breed uitgemeten zijn. Zou bij mij zelfs halfslachtig overkomen. En dat RTV038 dit roept te willen. Uiteraard, zij hebben niets te verliezen. Mocht de ZOO nu toch samengaan werken met RTV038 voor dit gebeuren… sorry… zou in mijn ogen afbreuk doen aan het beeld dat er nu is van de ZOO. Profileren tijdens deze strijd was goed voor een juiste beeldvorming… maar heeft nu ook gevolgen. Dus kansloos verzoek denk ik van RTV038


  Maak melding

 185. Bijzondere move van RTV038, met als gevolg dat het het gemeentebestuur nu kwaad is. Dan denk ik, dan ga je een positieve reactie op je plannen definitief niet redden.


  Maak melding

 186. RTV038 wringt zich in allerlei bochten… gemeentebestuur gepasseerd cq kwaad. ZOO weet inmiddels hoe RTV038 werkt en hoe hun handelswijze is.
  Denken ze nu echt bij RTV038 dat ze met dit soort stuipen de Zwollenaren alsmede haar bestuurders aan haar zijde krijgt?
  De move is bijzonder en lef hebben ze ook… maar daar heb je weinig aan als je verder iedereen op de tenen trapt.


  Maak melding

 187. Huub, ik reageerde idd hier op

  RTV038 heeft in een mail aangegeven deze uitzending samen met de andere initiatiefnemer, ZOO, te willen organiseren.

  . Vind zelfs de intentie tot samenwerking al te prijzen. Ongeacht wat jij ervan denkt, ze proberen het tenminste!

  Wat jaap denkt is me niet helemaal duidelijk: positieve insteek 038 gaat het niet redden?

  We zullen zien. Benieuwd ook naar de argumentatie van het raadsbesluit. Hoop en verwacht dat de raadsleden kwaliteit en kosten voor de bevolking doorslaggevend laten zijn.  Maak melding

 188. Dick: Vind zelfs de intentie tot samenwerking al te prijzen.

  Het zou te prijzen zijn als het een reële kans van slagen had. Denk dat RTV038 het slimste jochie van de klas wil zijn… ze weten zelfs donders goed dat de ZOO er niet op in zal gaan… althans dat denk ik. Want nogmaals, het zou mij hogelijk verbazen als ze dit wel deden… en RTV038 zelf ook denk ik dus.


  Maak melding

 189. Dick, misschien kun je uitleggen waarom RTV038 niet eerst overlegt met ZOO en dan pas een evenementenaanvraag doet.
  Zoals het nu gebeurt, kan ik geen intentie tot samenwerking noemen. Zeker niet als ik zie hoe RTV038 tot nu toe geopereerd heeft.


  Maak melding

 190. Hoi John, ik ben niet de woordvoerder van 038. Zou je daar moeten vragen. Maar volgens mij heb je het niet zo op die club?

  Deze regel komt mij toch, tenminste, als een intentie tot samenwerking over.

  RTV038 heeft in een mail aangegeven deze uitzending samen met de andere initiatiefnemer, ZOO, te willen organiseren.


  Maar zoals je weet volg ik de perikelen slechts langs de uiterst comfortabele zijnlijn van het onvolprezen weblogZwolle.  Maak melding

 191. Helemaal mee eens John… ze denken het slimste jochie van de klas te zijn maar het blijft allemaal ter meerdere eer en glorie van hunzelf. En daarna bedenken ze dat het misschien slim is om de ZOO er bij te vragen (niet rechtstreeks maar weer via de mail), waarvan ze de reactie eigenlijk al weten. En dan kan RTV038 later roepen dat zij wel initiatieven toonde naar de ZOO.
  Ik blijf het allemaal zo doorzichtig als wat vinden hoor.

  Ook blijft het allemaal steeds hele zwakke communicatie. Alles gaat altijd bij hun via de mail. Weten ze daar nog steeds niet de telefoonnummers van hun (ex-collega’s) opponenten.


  Maak melding

 192. Huub, wat wil je toch bereiken met die beeldvorming? Al vanaf het begin

  ze denken het slimste jochie van de klas te zijn maar het blijft allemaal ter meerdere eer en glorie van hunzelf.

  Anders spreek je ze toch eens aan met je stellingen of vragen? Jij schijnt ze te kennen.


  Maak melding

 193. Dick, die uiterst comfortabele zijlijn, zoals jij dat noemt, maakt wellicht ook dat er te snel conclusies worden getrokken.
  Ik erken dat het ook komt omdat er niet gelijke informatie van beide partijen ligt. Daar heeft ZOO redenen voor, die ik respecteer.
  Ik vraag jou of je de gang van zaken (niet eerst overleg en dan pas een aanvraag) echt een intentie tot samenwerken kunt noemen. Dan zeg jij dat jij niet de woordvoerder bent.
  Dat is geen antwoord. Je hebt over veel zaken op dit weblog een mening, allemaal zaken waarvan jij niet de woordvoerder bent.
  Dus graag een concreet antwoord op mijn concretre vraag.


  Maak melding

 194. Dick: Huub, wat wil je toch bereiken met die beeldvorming? Al vanaf het begin

  Denk jij dat ik de beeldvorming voor hun kan bepalen beste Dick. Beeldvorming doen zij zelf, misschien moet je eens meer leren om tussen de woorden van hun door te lezen dan hun woorden letterlijk uit te willen leggen.
  Ik zie niets anders als sneaky gedrag, daar maak ik geen beeldvorming mee, die maken zij gelukkig zelf. En net zo als jij, ik sta ook aan de lijn… maar als ik partij zou zijn zou ik eerst eens beter communiceren en echt overleggen met een partij waarmee zij nu ineens voor enkele dagen willen samenwerken.
  Als ik met jou wat samen zou willen doen, zou je dat dan via de mail of via weblogzwolle willen vernemen? Denk het niet… of is dit nou ook ineens beeldvorming?


  Maak melding

 195. @ John, ken je ZOO’s redenen om niet naar buiten te komen en ben je het daar mee eens? Dit proces loopt toch al veel langer als dat wij hier op weblogZwolle kunnen volgen? Zag dat de groet man van ZOO de wethouder namelijk wel héél goed kende. JeeWee geloof ik en bij de voornamen noemen. Het leken wel vrienden. Begrijp uit jouw woorden dat 038 een aanvraag heeft ingediend zonder vooraf te overleggen. Zijn ze uitgenodigd voor een overleg dan?
  En/of heeft ZOO eerst in informele sfeer overlegd?

  Begrijp ook van jou dat overleg normaalgesproken wel gangbaar is. Persoonlijk werk ik zo, dat ik pas overleg na een uitnodiging.

  Vind jij trouwens ook dat slechts kwaliteit en kosten voor de burger een doorslaggevende factor zouden moeten zijn?

  Met “geen woordvoerder” geef ik in elk geval aan dat ik nooit de handel en wandel van die club kan verantwoorden. Alleen al omdat ik het alleen via weblogZwolle volg.


  Maak melding

 196. @ Huub ik kan geen oordeel geven over de communicatie tussen alle partijen als ik niet alles weet. Hoop en verwacht dat jij dat respecteerd. Hierboven reageer ik ook op een stukje communicatie. Zou je alleen kunnen zeggen hoe ik het zelf zou doen.

  Maar jij weet dus wel alles? Jij weet meer als wat hier op weblogZwolle staat?


  Maak melding

 197. Ik zal nooit een partij respecteren als die partij zelf niet juist communiceert.

  Dick: Maar jij weet dus wel alles? Jij weet meer als wat hier op weblogZwolle staat?

  Flauwe opmerking… maar goed, ja ik weet gelukkig meer dan wat alleen hier staat… dat noemde ik al eens eerder:
  voelsprieten hebben in de zwolse samenleving

  En niet steeds mensen aan blijven vallen voor het feit dat zij duidelijk ZOO-sympathisant ben want jij bent duidelijk een RTV038 sympathisant. En daar rekenen wij jou ook niet op af… toch?


  Maak melding

 198. @ Huub

  En niet steeds mensen aan blijven vallen voor het feit dat zij duidelijk ZOO-sympathisant ben want jij bent duidelijk een RTV038 sympathisant. En daar rekenen wij jou ook niet op af… toch?

  Jij deed vanaf het begin voorkomen of het je (net als mij) enkel om kwaliteit en kosten voor de burger ging. Door omstandigheden/ervaringen en/of wat je gehoord hebt ben je partij gaan trekken. Klopt dit?

  Ben dus duidelijk geen RTV038 sympathisant. Hoe kan ik ergens sympatisant van zijn waar ik niemand van ken? Vond hun halve A4 erg duidelijk en aansprekend. Heb van ZOO nixxx gezien. Simone C. lijkt me een hele aardige meid. Gebasseerd op 1 vrij oppervlakkig gesprek.

  -Vond John’s vroege keuze interessant
  -Vond de brief van die JeeeWeee (voorzitter oid van ZOO) oid bijzonder vriendelijk aan de bij voornaam genoemde wethouder. ja, dat vond ik opvallend
  – Voor de rest zijn het volgens mij allemaal meningen.

  *Oh ja die mening van Marij vond ik interessant. Vroeg of het misschien Marijke Mosterman was die postte. Er kwam niemand op terug.
  * Geloof dat ik me grotendeels in die reacties van Raymond Koning kon vinden. Begreep dat hij bij 038 zit en maat van die Keur, waar jij het niet zo op hebt.

  Geloof niet dat ik nog heel veel meer weet. Ja vrogger werd er veel geroddeld bij Radio Zwolle. Hoop voor de betrokkenen dat dat over is met een nieuwe zender! Want als de sfeer verpest is kun je onmogelijk pres(en)teren.

  Oh ja het multitasken van 038 sprak me ook heel erg aan. Weet niet wat ZOO wil, want die blinken uit in stilzwijgen. Omdat ik zwaar tegen ongenuanceerde en onrechtvaardige (onbewezen) aanvallen ben, kom ik soms voor 038 op. Ook omdat ze open en transparant zijn. Zij wel.

  Maar ik heb geen idee wie beter is op de 2, voor mij, belangrijkste punten “kwaliteit en kostenbeheersing”. Heb er eigenlijk ook nog nooit zo lang over gedaan om daar achter te komen. Erg jammer, dat de burger dat blijkbaar niet mag weten?


  Maak melding

 199. Dick: Geloof niet dat ik nog heel veel meer weet. Ja vrogger werd er veel geroddeld bij Radio Zwolle.

  Ik weet niets via de officiële zijde van de ZOO omdat ik de mensen van het bestuurlijke niveau niet ken en dus ook niet spreek. De info die ik heb en krijg, komt van de straat, van andere media en andere bronnen die ik goed ken. Dus roddelen bij radio Zwolle is overbodige beeldvorming.

  Dick: Omdat ik zwaar tegen ongenuanceerde en onrechtvaardige (onbewezen) aanvallen ben, kom ik soms voor 038 op. Ook omdat ze open en transparant zijn. Zij wel.

  Read between the lines beste Dick. heb je al eens eerder gezegd. Ze zijn transparant en open als het hun uit komt en dan zie ik bij hun altijd addertjes onder het gras. Blijkbaar lezen wij anders.

  En mijn mening is niet anders geworden… lees alles hier maar terug… ik ben nog steeds voor ZOO en waarom mag inmiddels duidelijk zijn. En gelukkig zien meerdere mensen de sluwe spelletjes vanTV038 in…

  of zie jij hun slinkse manier van de uitnodigin tot samen
  werken voor het verkiezingsfeestje anders.  Maak melding

 200. @ Huub,

  Had verdorie Trudy (vrouw van ex-voorzitter Jan Kistemaker)’s reactie hier nog vergeten.
  —–
  Weet jij zeker dat de info die jij krijgt feiten zijn? Hoe weet je dat zeker?

  De info die ik heb en krijg, komt van de straat, van andere media en andere bronnen die ik goed ken.

  Dus roddelen, vrogger, bij radio Zwolle ontken je?

  Huub ik vind het wel goed verder. Als ik ook nog op zijn Engels tussen de regels door moet gaan lezen! Je ziet addertje onder het gras van 038, je ziet de door mij beschreven “addertjes/opvallende zaken” onder het gras van ZOO niet? Laat maar dan.  Maak melding

 201. @ Huub:
  * Weet jij zeker dat hier enkel feiten zijn verkondigd?

  De info die ik heb en krijg, komt van de straat, van andere media en andere bronnen die ik goed ken.

  * Dit komt jou niet bekend voor? Vreemd want ik heb het ZOO vaak gehoord van mensen. Bovendien is het eigen ervaring.

  Roddelen bij radio Zwolle …..

  * Waarom moet ik nu in het Engels tussen de regels doorlezen?

  Read between the lines beste Dick.

  * Tja, addertjes onder het gras. Blijkbaar zie je ze wel bij 038 en niet bij ZOO. heb je mijn reactie van 13:10 gelezen? Vind er erg veel addertjes in staan.
  ——
  Hé ik ben er wel klaar mee. Ff lezen wat jij terugstuurt en dan moesten we er maar eens mee kappen; niet?  Maak melding

 202. Beste Dick: volgens mij mis jij vandaag een lekker stukkie muziek… zal ik ergens een plaatje voor je aanvragen?

  Weet je wat… ik wacht tot de licentie vergeven is en dan vraag ik voor jou een plaatje aan bij diegene die gewonnen heeft.

  Mocht dat het geval zijn bij RTV038 dan doe ik er nog een mooie bos bloemen bij…

  En jouw inzet… indien andersom??? :D:D:D


  Maak melding

 203. Maak je geen zorgen Huub,

  Zoals alle andere dagen staat de radio hier altijd aan. Het wordt eigenlijk wel weer tijd voor…..de nieuwe van Train—-past goed bij het uiterst vrolijke pro-lente zonnetje op vrijdag nog wel……een paar uur voor het Weeeeeeeeeeeeeekend!


  Maak melding

 204. Maar ik had toch wel een reaktie verwacht op mijn verzoekplaatje… dus wat is jouw tegen bod? Mag ook rustig via mijn eigen email want ik denk dat vele lezers moe gaan worden van onze “strijd”. Denk je ook niet?


  Maak melding

 205. Ervaar het niet als strijd, maar ben onze communicatie over dit onderwerp wel zat ja. Daarom ook al

  Hé ik ben er wel klaar mee. Ff lezen wat jij terugstuurt en dan moesten we er maar eens mee kappen; niet?

  Maak er wat moois van!


  Maak melding

 206. @Dick: ja, ik was al verbaasd, want ik sta bekend om mijn lange adem… maar jij kwam behoorlijk langszij hoor.

  Jammer dat je als sparringpartner nu al stopt. Maar je weet het. mocht je weer de neiging krijgen te reageren… I’ll be there… oeps, sorry weer engels… tot…???


  Maak melding

 207. Bericht RTV038:

  Evenementen licentie
  Gezien de publicatie van de mail van de wethouder aan het college van B&W wil RTV038 het volgende meedelen:

  RTV038 heeft toestemming van het CvdM gekregen voor het verzorgen van radio-omroep met een bijzonder doel: In dit geval de gemeenteraadsverkiezingen op 3maart 2010. De licentie is verleend voor 1,2 en 3 maart. Een licentie als deze kan door zowel particulieren als andere rechtspersonen worden aangevraagd en is sinds enkele jaren onderdeel van de media-wet. Het gaat om uitzendingen met beperkt bereik en beperkte duur.

  RTV038 heeft deze aanvraag zelfstandig gedaan omdat RTV ZOO eerder niet inging op uitnodigingen tot een gesprek.Bovendien is de tijd tot aan de raadsverkiezingen beperkt.

  Net als RTV ZOO hecht ook RTV038 aan het belang van uitzendingen rond de gemeenteraadsverkiezingen. Het doel van het aanvragen van deze licentie is dan ook zorgen dat er ondanks de toekenningsprocedure toch radio-uitzendingen rond de gemeenteraadsverkiezingen zijn. Daarom heeft RTV038 ook wethouder Kenkhuis gevraagd een gesprek met RTV ZOO te initieren met als doel te komen tot een gezamenlijke uitzending.

  In de uitzendingen zal geen aandacht aan de toekenning voor de licentie voor lokale omroep worden besteed. Ook zal er een andere frequentie dan 105 FM worden toegewezen, aangezien deze aan de lokale omroep behoort.

  Op 6 februari hebben wij de wethouder ingelicht over onze aanvraag. Er is verder geen enkele publiciteit geweest over deze aanvraag. Dit omdat wij de uitzendingen met RTV ZOO samen willen verzorgen en de wethouder gevraagd hebben een gesprek op te zetten om tot een gezamenlijke uitzending te komen. Wij wilden de uitkomst van dit gesprek afwachten zodat RTV ZOO en RTV038 gezamenlijk konden optreden rond de gemeenteraadsverkiezingen.

  Als er geen gezamenlijke uitzending met RTV ZOO mogelijk is op 1, 2 en 3 maart zal RTV038 geen gebruik maken van de tijdelijke licentie en zullen er dus geen uitzendingen rond de raadsverkiezingen zijn.  Maak melding

 208. en ja hoor, nu staat het hele onderwerp van de vergunning voor 1,2 en 3 maart op hun site maar als laatste alinea dit:

  Als er geen gezamenlijke uitzending met RTV ZOO mogelijk is op 1, 2 en 3 maart zal RTV038 geen gebruik maken van de tijdelijke licentie en zullen er dus geen uitzendingen rond de raadsverkiezingen zijn.

  Dus, wil ZOO niet met hun meewerken dan zijn er geen uitzendingen. Is dat niet een mooi voorbeeld van “baasje” willen spelen?


  Maak melding

 209. @ HUUB, 14:02 Hahaha, 6 minuten later. Jij leest nixxx over een wens tot samenwerken? Tel de wens en de intentie toch meerdere keren.

  Een hond heeft een baas Huub, dat moet jij toch weten?

  Zou jij er niet eens een gezellig muziekje bij op zetten anders?


  Maak melding

 210. Dick
  – ik heb de stukken van beide aanvragers in huis en kan dus vergelijken
  – kwaliteit en kosten zijn idd belangrijk. Bij kwaliteit gaat het wat mij betreft ook om gedrag
  – Als Hennie Kenkhuis alles ondertekent met ook zijn voornaam, dan moet je het niet gek vinden dat zijn voornaam in brieven wordt gebruikt. Op basis van mijn contacten met Kuiper, ook over de brief, gelof ik niet dat jouw conclusie (vriendjes) juist is.
  – ik blijf het raar vinden: een aanvraag doen zonder overleg en na de aanvraag (en na de reactie van het college) zeggen dat het niet doorgaat als er geen samenwerking is. Is geen logische volgorde.

  Verder blijf ik je een aardige jongen vinden 😀


  Maak melding

 211. @Dick: is dit een WENS… ??? Echt niet! Jij leest echter anders dan mij.
  Zij vragen een vergunning aan… daarna moeten of willen ze nog in overleg met ZOO maar als die niet wil dan doen ze het niet. En waarom niet? Omdat ze het niet kunnen, de mankracht niet hebben, de apparatuur niet?
  Maar als ZOO niet wil zijn zij straks de schuldigen. Sorry Dick… maar ik noem dit manupulatie.

  Daarbij vraagt RTV038 eerst een vergunning aan, zetten het CvdM aan de slag, wat onze belastingcenten kost en daarna… ja maar als zij niet meedoen doen wij het ook niet. Ik heb er maar 1 woord voor … SCHANDALIG!


  Maak melding

 212. @ John,

  Dick
  – ik heb de stukken van beide aanvragers in huis en kan dus vergelijken
  * Mooi, ik heb alle vertrouwen in een afgewogen beslissing.
  – kwaliteit en kosten zijn idd belangrijk. Bij kwaliteit gaat het wat mij betreft ook om gedrag
  * Je neemt 038 alleen kwalijk dat die ene jongen hier onder nick post?
  – Als Hennie Kenkhuis alles ondertekent met ook zijn voornaam, dan moet je het niet gek vinden dat zijn voornaam in brieven wordt gebruikt. Op basis van mijn contacten met Kuiper, ook over de brief, gelof ik niet dat jouw conclusie (vriendjes) juist is.
  * Zou de stijl van die brief niet prettig vinden als ik wist dat mijn concurrent zo met de beslisser omging.
  – ik blijf het raar vinden: een aanvraag doen zonder overleg en na de aanvraag (en na de reactie van het college) zeggen dat het niet doorgaat als er geen samenwerking is. Is geen logische volgorde.
  * Komt idd vreemd over. Weet overigens niet hoe normaal het is dat er overleg voor de aanvraag plaatsvindt. En wie het initiatief neemt.

  Verder blijf ik je een aardige jongen vinden
  * Verder vind ik het ook jammer dat je geen voorzitter meer bent van het stembureau. Weet je of er al een ander is?  Maak melding

 213. Dick, je slaat een modderfiguur. Zeg dan beter niets. In dit topic staat verschillende keren dat het Commissariaat beslist na een positief advies op het PBO van de raad.


  Maak melding

 214. he je het ook wil bezien… de soap is nu volledig een echte soap. Alle normen van fatsoen worden weer overschreden. Dit kan een normaal mens toch niet als “normaal” meer beschouwen.
  Zullen er nu echt nog mensen zijn die achter deze groep wil, kan en zal blijven staan… op de oprichters zelf na dan.


  Maak melding

 215. John, de aanvraag wordt gedaan door een natuurlijke of rechtspersoon. Gezien de korte tijd tot aan de verkiezingen hebben wij met RTV038 het initiatief genomen tot deze aanvraag. Er was ons niks bekend van een aanvraag door RTV ZOO en er was geen reactie op onze pogingen tot contact met ZOO.

  RTV038 heeft op dezelfde dag dat de aanvraag goedgekeurd werd dit gemeld aan de wethouder via email. Dit was op vrijdag 6 februari. Wij hebben doordat er geen contact met ZOO was gemeend dat dit de beste manier was om een gesprek met ZOO op te zetten.

  Ons enige doel met het aanvragen van de tijdelijke licentie is een gezamenlijke uitzending. Tot nu toe hebben wij wel terughoudendheid betracht in onze communicatie, echter door de publicatie van het stuk aan het college en de raad zijn wij gedwongen te reageren. Beter was het als er niet gepubliceerd was. Een toenadering is nog steeds mogelijk…


  Maak melding

 216. Rutgerz: RTV038 heeft op dezelfde dag dat de aanvraag goedgekeurd werd dit gemeld aan de wethouder via email. Dit was op vrijdag 6 februari. Wij hebben doordat er geen contact met ZOO was gemeend dat dit de beste manier was om een gesprek met ZOO op te zetten.

  Geen contact, dus maar mailen… mensen toch… hebben jullie geen telefoon. Kunnen jullie echt niemand rechtstreeks benaderen van jullie oude club… kom nou toch.  Maak melding

 217. @Dick: dit is niet tegen de grens aan… en fatsoen… dit is volstrekt niet fatsoenlijk. Ik zou zelfs verwachten van jou met al je kritiek dat juist jij dat nu eens eerlijk zou zeggen. Dat zou je sieren en tekenen als een eerlijke criticaster.
  Stel dat ZOO dit uit zou halen, nou neem maar van me aan dat ik ook hun hierover hard aan zou pakken. Dat noem ik namelijk eerlijk kritiek leveren. Dus Dick…???


  Maak melding

 218. Dus Huub, ongeveer de conclusie van een week geleden. Stoppen met dit zijlijn geneuzel.

  Maak er wat moois van van’t weekend.
  Toch wens ik je een kleurrijke variant toe, pittig en gepeperd….

  Geniet ervan 😉


  Maak melding

 219. Dick: Zie het zoals je wilt Huub. Je bent in staat om elke dag weer met een andere “Stel dat” te komen. Misschien hebben je klanten daar zin in.

  Stel dat… beste Dick mijn klanten daar geen zin in zouden hebben… tja stel dat… dan was ik vast al lang failliet.

  En stel dat… ach Dick, stel dat je eens kritiek op je reacties zou inzien… stel dat.

  Ik stel nog steeds… de houding van RTV038 is zwaar onder de menselijke maat…


  Maak melding

 220. Stel dat het straks geen tijd was om naar huis te gaan. Stel dat ik in de bajes zat en nixxx anders te doen had. Stel dat ik vanavond niet naar de FC moest…..dan had ik misschien nog wel ff verder geboomd. Ongezellig is het niet, maar het schiet nixxx op Huub. We kunnen wat beschouwen vanaf de zijlijn that’s it.

  Laterrrrrrrrrr


  Maak melding

 221. Eh… je had toch al laterrrrrr gezegd… en je zou toch stopen met dit zijlijn geneuzel. Ik snap er niets meer van… weet je wat… ik geef jou die licentie en dan zeg je dat je hem wel wilt als ik met je mee doe… en dan zeg ik nee… en dan zeg ij dat ik dus de kwade genius ben… klinkt goed toch zo vlak voor je weekend…??? :D:D:D


  Maak melding

 222. Laat mij eens een aanbod doen.
  We organiseren een gesprek tussen ZOO en RTV038. Voorlopig alleen maar om elkaar uit te leggen hoe we tegen de ander aankijken.
  Aan het eind van het gesprek kunnen we bezien of het zin heeft door te gaan. Dan hebben we een poging gedaan om elkaar rechtstreeks te informeren. Dan heb ik het dus over het proces van de licentieaanvraag.
  Ik wil het wel voorzitten, als beide partijen (en dan denk ik vooral aan RTV038 ) willen geloven in mijn onafhankelijke rol op dat moment. Als dat niet het geval is, zoeken we een ander.


  Maak melding

 223. Uitstekend idee John!

  We organiseren een gesprek tussen ZOO en RTV038. Voorlopig alleen maar om elkaar uit te leggen hoe we tegen de ander aankijken.
  Aan het eind van het gesprek kunnen we bezien of het zin heeft door te gaan. Dan hebben we een poging gedaan om elkaar rechtstreeks te informeren. Dan heb ik het dus over het proces van de licentieaanvraag.

  Dan is dat gesprek toegankelijk voor elke fractie in de gemeenteraad. Hooguit 1 van elke fractie?


  Maak melding

 224. Complimenten John… jouw integriteit zal iedereen toch moeten kunnen accepteren. Maar ik blijf erbij… als ik de ZOO was zou ik niet meer met ze aan tafel willen zitten. Maar dat zegt waarschijnlijk meer of mij als over een ander. In mijn ogen is er teveel gepasseerd en zou ik met de uitzendingen rondom de verkiezingen absoluut niet meedoen. RTV038 zet daarmee de ZOO als een speelbal in… en daar zou ik voor passen.
  Maar misschien staat het bestuur van de ZOO wel open voor jouw bemiddeling maar ik vraag me dan direct af wat de ZOO daar mee te winnen heeft. Voor mijn gevoel… niets…


  Maak melding

 225. zou niet raar zijn… als ik van de ZOO was had ik zeker geen belangstelling na deze hele soap… Zou me niet voor hun karretje laten spannen. Niet raar toch???


  Maak melding

 226. Nog even een (excuus, maar ietwat late) reactie op “Dick” (12-2, 13.10 uur)

  quote: “* Geloof dat ik me grotendeels in die reacties van Raymond Koning kon vinden. Begreep dat hij bij 038 zit en maat van die Keur, waar jij het niet zo op hebt. ”

  Enige nuancering is hierbij op zn plaats. Ik zit niet bij 038, niet bij Zoo. Ik ben een ‘maat’ (heb een hekel aan dat woord, maar goed) van Christiaan Keur, maar ook van Jewe Kuiper en de andere Zoo-mensen. Net als dat ik gerust met de RTV038-ers een biertje kan drinken. Heb me aan geen enkel initiatief verbonden, kortom.

  Een bemiddelingspoging van John lijkt me een prima initiatief. Al wordt de tijd wel erg kort richting een ‘verkiezingsuitzending’. Waar ik dan -indien ie gezamenlijk is opgezet- best graag mijn medewerking aan wil verlenen, indien gewenst.

  Raymond


  Maak melding

 227. @ Raymond, mooi dan staan wij er dus alle drie hetzelfde in. Huub, jij en ik. Ach ja, “maat” over vriendschap is wel een bibliotheek vol geschreven. Henk & Henk hebben er eens over gezongen. Jij hebt dus wel radio-geïnteresseerde maten. Heet die man écht “Jewe”? Zit je zelf ook in het radio-gebeuren?
  Een biertje drinken met…..vind ik weer een heel ander onderwerp. Jou niet weten voor wie ik dat biertje liet staan.;)

  Eens over John’s poging. Ook eens over

  Al wordt de tijd wel erg kort richting een ‘verkiezingsuitzending’.

  Je sollicitatie citeer ik maar niet mee.

  —–

  Nog steeds geen ZOO-reactie en wat Huub er ook van vindt…..ik vind het ongelooflijk!  Maak melding

 228. volgens mij houden alle partijen zich hier nu volledig op de vlakte. De verkiezingen naderen en als ze wat zouden willen doen dan is de tijd nu wel heel kort aan het worden.
  Maar ja, deadlines blijken inmiddels bij dit gebeuren totaal overbodig. En straks maken de partijen nog heerlijk ruzie naar 3 maart.  Maak melding

 229. Het lijkt me wel zo eerlijk om op het spontane idee van John v.B., publiekelijk geuit, ook publiekelijk te reageren. Al is het maar met 2 woorden en al is het maar omdat het ook over gemeenschapsgeld gaat.


  Maak melding

 230. alle partijen zijn of moe van de carnaval of moe van ons… lees mijn… geleuter hier…
  Of gewoon moe van alle perikelen rondom de aanvraag. Tja, het is hier net zo stil als op de 104,5 dus… of was het 104,1 of 105,4 of… of…


  Maak melding

 231. Het is triest Jaap, voor zover hier te lezen heeft ZOO niet eens gereageerd!

  Volgens mij kun je in de maatschappij alleen maar wat bereiken door samenwerking en door van elkaar te leren.


  Maak melding

 232. Hoho, Dick, niet te snel. Soms moet je na een publiek aanbod, niet publiek aan de gang gaan. “Onderhands” zijn er contacten. Ook nadat ik mailcontact heb gehad met beide partijen. ZOO heeft laten weten dat zij volgende week een bestuursvergadering hebben en zullen mij daarna laten weten of ze gebruik maken van mijn aanbod.
  Ik ben hier blij mee en wacht rustig af. Als het zover is zal ik het laten weten.


  Maak melding

 233. Hoi John, vind dat deze zaak nu al wel heel lang loopt. Het was mooi geweest, ook voor de politiek, als er een lokale zender voor 3/3 was opgetuigd. Heb het ook nooit zo op diplomaten (stille-diplomatie) en “achterkamertjes-politiek”. Ok de laatste is een deur te ver. In zaken als het conflict in het Midden-Oosten kan het inderdaad wel zinvol zijn. Hou meer van “open en eerlijk, recht voor zijn raap”. Zeker als je met een achterban (inwoners en potentiële luisteraars) te maken hebt.

  Mooi dat ZOO jou dan in elk geval wat heeft laten weten. Bestuursvergadering volgende week, dus hoor jij op zijn vroegst over een week ook wat. Hopen dat ze op je aanbod ingaan.


  Maak melding

 234. Beste Dick: als jij denkt dat er echt uitzendingen komen met de verkiezingen ben je volgens mij toch wel een tikkie naïef.
  En om deze actie nou te linken met het “Midden-Oosten” is absurd.
  Je houdt van recht voor zijn raap? Komtie: politiek staat gelijk aan geduld. ZOO heeft al maanden geleden er voor gekozen hier niet te reageren. Dus om dan te zeggen dat je niet van diplomaten houdt is zelfs John een trap onder zijn kont geven. Kom op Dick, te kort door de bocht nu. Accepteer de politiek of zwijg over de weg die John in gegaan is. Recht voor zijn raap vandaag.


  Maak melding

 235. Bericht RTV 038:

  In haar persbericht van 21 februari (⤽Samenwerking ZOO en Weblog Zwolle bij verkiezingen⤝ ) heeft ZOO duidelijk gemaakt dat ze de uitnodiging om samen met RTV038 de verkiezingen via de radio te verslaan heeft afgewezen.

  Wat ons overigens heeft verbaasd, want ZOO heeft meermalen aangegeven dat ze er klaar voor waren om met de verkiezingen uit te zenden. Want een uitkomst van deze keuze van ZOO is dat er tijdens de verkiezingen geen lokale radio zal zijn om hier verslag van te doen.

  Nu ZOO afziet van deze mogelijkheid tot samenwerken tijdens de verkiezingen kan de speciale etherfrequentie voor deze verkiezingen niet gebruikt worden. Hoewel wij dat betreuren, is deze keuze haar goed recht. Wij wensen ZOO, Airplay Radio en WLZ veel succes bij haar samenwerking gedurende de verkiezingen.

  Nu onze paden zich scheiden, zal RTV038 haar eigen pad volgen. Dat betekent dat we vanaf maart ??live?? zullen gaan en zullen starten met onze uitzendingen. Uiteraard op crossmediale wijze, met gebruik van burgerjournalistiek en in een professionele organisatie.

  Bestuur Stichting RTV038
  22 februari 2010

  Dit was eerder het statement van RTV 038:

  Als er geen gezamenlijke uitzending met RTV ZOO mogelijk is op 1, 2 en 3 maart zal RTV038 geen gebruik maken van de tijdelijke licentie en zullen er dus geen uitzendingen rond de raadsverkiezingen zijn.  Maak melding

 236. RTV038 komt met een voorstel… en daarna een voorwaarde naar de ZOO. En als de ZOO dan niet wil gaan ze klagen over het feit dat de etherfrequentie nu niet gebruikt gaat worden. Eigen schuld toch jongens… kom op zeg.
  Gelukkig vaart de ZOO nu haar eigen weg… zonder voorwaardes en dictaten.
  En heel goed dat RTV038 nu haar eigen weg volgt… maar dan graag zonder overheidsgelden. Dank u.
  En lachwekkend? Als deze soap niet lachwekkend is heb ik waarschijnlijk mijn lachspieren op de verkeerde plaats zitten.


  Maak melding

 237. Ik moet constateren dat mijn aanbod om een gesprek te arrangeren tussen ZOO en RTV038 niet lukt.
  RTV038 heeft vrij snel aangegeven beschikbaar te zijn voor een gesprek.
  Gisteren, woensdag 24 februari heb ik van het bestuur van ZOO een brief gekregen, waarin zij mij melden geen heil te zien in een dergelijk gesprek.
  Ze leggen het mij ook uit en ik kan begrip opbrengen voor hun standpunt.

  Ik zelf heb een uitnodiging gekregen van RTV038 om met hen de afgelopen periode te bespreken. Ik heb hen laten weten daarvoor beschikbaar te zijn.
  Tot dat moment lijkt het mij verstandig om de overwegingen van het bestuur van ZOO niet publiek te maken.

  Ik zou het op prijs stellen, wanneer er nu niet allerlei speculaties verschijnen. Dat helpt niet en doet geen goed aan de komst van een lokale omroep.


  Maak melding

 238. @ John, goede en dappere poging. Alleen door samenwerking kun je ergens komen. Goed dat 038 gelijk positief reageerde en dat jullie samen de afgelopen periode bespreken. Om een mening te vormen, is “luisteren” essentieel. Het zou mooi zijn als er meerdere politieke partijen bij konden zijn.


  Maak melding

 239. Het college adviseert de raad om een voorkeur uit te spreken voor de Stichting Zwolse Omroep Organisatie (ZOO) voor aanwijzing tot lokale publieke media-instelling. De stichting voldoet aan alle eisen die door het Commissariaat voor de Media (CvdM) worden gesteld aan een lokale omroep. ZOO geniet de voorkeur vanwege haar brede draagvlak en de grote groep ervaren vrijwilligers die erg betrokken is bij het initiatief.

  In november 2009 is de licentie van de Stichting Lokale Omroep Zwolle teruggegeven aan het Commissariaat voor de Media vanwege het faillissement van de omroep. Bij het Commissariaat hebben zich nu twee nieuwe initiatieven gemeld die in aanmerking willen komen voor de licentie: ZOO en RTV 038. Het besluit van het commissariaat wordt gebaseerd op een advies van de gemeenteraad. De raad wordt nu hierover geadviseerd door het college.  Maak melding

 240. Wethouder Kenkhuis maakt een misser

  Vandaag heeft wethouder Kenkhuis, de Zwolse wethouder voor onder andere Cultuur, een misser gemaakt door publiekelijk bekend te maken dat hij de raad adviseert de etherfrequentie voor de lokale omroep aan stichting Zwolse Omroep Organisatie (ZOO) toe te kennen. Deze frequentie staat open voor belangstellenden sinds het faillissement van de Stichting Lokale Omroep Zwolle (LOZ). Hoewel de wethouder in deze geen enkele zeggenschap heeft, heeft hij via WebLogZwolle bekend gemaakt dat het college de raad adviseert om “een voorkeur uit te spreken voor de Stichting Zwolse Omroep Organisatie (ZOO) voor aanwijzing tot lokale publieke media-instelling”. Conform wettelijke procedures mag de raad (en niet de wethouder) in deze fase van de toekenningsprocedure enkel een advies geven over de representativiteit van het PBO (het Programmabeleid Bepalend Orgaan).

  Eerder al maakte de wethouder een verkeerde inschatting door te proberen RTV038 te verbieden om van de evenementenvergunning gebruik te maken. Met deze evenementenvergunning wilde RTV038 samen met ZOO de lokale verkiezingen via een speciale evenementenfrequetie te verslaan. De beoordeling of een aanvraag aan de vereisten voldoet ligt bij het Commissariaat voor de Media, die daarna ook de vergunning toekent. De wethouder heeft hierin geen enkele bevoegdheid.

  Voor meer informatie zie hiervoor de reactie van het bestuur van RTV038 op haar eigen website http://www.RTV038.nl.

  Wim Snippe
  namens het bestuur van RTV038


  Maak melding

Reageer