Studentenactie Zuip-Haïti-er-weer-bovenop

Zwolle – De leden van studentenvereniging Oikos Nomos geven op dinsdag 26 januari een feest om geld op te halen voor de slachtoffers van Haïti. Tijdens dit feest zal de winst van de avond ten goede komen aan de slachtoffers van de aardbeving in Haïti.

Volgens bestuurslid Lise OldeBijvank begon het als een grap. "Naar aanleiding van een telefonisch onderzoek over hoe studentenverenigingen slachtoffers van Haïti helpen kwamen we op het idee. We wilden graag iets doen voor Haïti en wat past er beter bij ons als gezelligheidsvereniging dan een borreltje drinken?" Zij heeft in samenwerking met andere leden van de studentenvereniging meteen een feest bedacht met als thema ‘Zuip-Haiti-er-weer-bovenop’. Het feest zal dinsdagavond gehouden worden in studentencafé Het Vliegende Paard.

Artikel delen:
Reacties 50
 1. Een belachelijk idee van deeze studenten. dat er geld ingezameld wordt alla, maar moet dat dan op deze manier; het promoten van drankgebruik?


  Maak melding

 2. Inderdaad best een raar idee, maar ik denk wel dat zo’n actie voor studenten goed werkt.
  Studenten zullen dit juist een leuk idee vinden! En daar gaat het toch om.
  Ze zijn er al vrij in om wel of niet geld in te zamelen. Ze doen het dan toch maar mooi! Chapeau!


  Maak melding

 3. Met zo’n titel verwacht ik dan ook het echte werk: Comazuipen tot je er neer valt.

  Kan ik een student sponsoren voor een liter tequilla binnen een minuut?


  Maak melding

 4. Wat een goed idee! Leuk dat studenten in op hun eigen manier toch iets doen. Snap niet dat je welke manier van geldinzamelen dan ook slecht kunt vinden, geen wetten die overtreden worden, geen mensen die lastig gevallen worden, geen gebedel, top idee! En mensen die het meteen afzeiken hebben zelf een borrel nodig ZUURPRUIMEN!


  Maak melding

 5. geen wetten die overtreden worden

  Waar gebeurt het zuipen? In de studentenhuizen waar ze vervolgens blijven? Of gebeurt dat in bijvoorbeeld de kroeg waarna ze lallend over straat gaan. Openbare dronkenschap, nooit van gehoord zeker.

  geen mensen die lastig gevallen worden

  Zie hierboven.

  En mocht het wel op comazuipen uitdraaien bij sommigen, dan gaan er ook nog eens kosten naar bijvoorbeeld alle mensen van nooddiensten die hun werk mogen doen.

  Je hebt gelijk. Goed idee, niemand die er last van heeft, etc. Misschien moet jij er wat minder nemen want je hersencellen lijken al aardig in aantal af te nemen.


  Maak melding

 6. Voor de SP is dit goeie propaganda met het oog op de komende gemeenteraads verkiezingen. Als ik mij niet vergis hangen er in het vliegende paard nog wel eens SP bestuursleden aan de tapkast.


  Maak melding

 7. Volgens mij is het prima om een feestje te geven en de opbrengsten daarvan beschikbaar te stellen.
  Ik vraag me alleen wel af hoe de winst wordt bepaald.
  De drankprijs (alcoholisch of non-alcoholisch;)) minus kostprijs = winst voor het goede doel?

  Voor de geinteresseerde: het comazuipen komt niet zo vaak voor in de leeftijdsgroep van studenten. De meeste kinderen die door overmatig alcoholgebruik in coma geraken zijn gemiddeld 14-15 jaar.
  Lees voor de aardigheid het onderzoek van Zembla

  http://zembla.vara.nl/Nieuws_detail.2624.0.html?&tx_ttnews%5Btt_news%5D=3505&tx_ttnews%5BbackPid%5D=2623&cHash=539af6614e#

  (sorry, het plakken van een url ging niet goed)


  Maak melding

 8. @verdieping:
  Ik denk dat je op mij doelt?
  En nee ik hang nauwelijks in het vliegende paard rond.
  Ik ben donateur van studentenvereniging ZHTC en daar hang ik wel geregeld rond en daar sta ik ook geregeld vrijwillig achter de bar. En binnenkort organiseer ik weer wat in de bierweek (www.bierweek.nl) en daar komt het woord SP absoluut allemaal niet in voor, want dat heeft helemaal niks met politiek te maken.

  De SP probeert ook absoluut niet met dit soort dingen in het nieuws te komen en ik scheid (zoals al veel vaker hier gemeld) dit soort zaken altijd, dus snap de link hier ook totaal niet.  Maak melding

 9. Zeurders..

  Wees blij dat er uberhaubt geld word ingezameld ze hadden ook gewoon een feestje kunnen geven zonder dat er geld zou worden verzameld


  Maak melding

 10. Ach, dat gezuip zal nog wel meevallen. Een gemiddelde student heeft toch niet veel te besteden? Het thema: zuip Haïti er weer bovenop vind ik slecht gekozen.


  Maak melding

 11. Misschien kan iedereen die commentaar heeft zelf een komen kijken dinsdag avond. Oikos is gewoon een gezellige studentenvereniging met een warm hart. Wij zijn inderdaad niet het publiek voor comazuipen, en vallen ook geen mensen op straat lastig. Wij studenten met zelf een klein budget willen een steentje bijdragen voor Haïti. Geef ons wat lof dat wij ons inzetten voor de inwoners van Haïti we hadden ook gewoon kunnen gaan drinken op onze soos avond zonder iets te doen.


  Maak melding

 12. Je wilt lof? Hahaha, ik lees “we hadden ook gewoon kunnen gaan drinken op onze sos avond”. Nee, nu even op Haiti proosten ipv op je mede korpsballen verdien je echt heul veul respect mee.
  Geweldig van onze toekomstige presidenten!
  Iets van een sponsorloop of klusjes doen in een wijk is te veel inspanning tijdens je zware zware studentenleven…

  noem je cluppie anders “ikislui”


  Maak melding

 13. @ Assendorper; Nu al benieuwd naar je verslag. In de titel gaat het over “zuipen”, in de bijdrage van 22:49 over “drinken” en je moet hiermee binnenkomen

  Geef ons wat lof

  . Komt over als een verplichting.:o


  Maak melding

 14. De naam van de actie vind ik idd niet echt gunstig gekozen…..
  De naam roept bij mij namelijk niet meteen veel sympathie voor de actie op, terwijl het wel een sympathieke actie hoort te zijn….

  Het ‘zuipen’ heeft bij mij een beetje nare bijsmaak en doet mijn inziens afbreuk aan de actie…. Jammer, had het evenement een andere naam gegeven en er zou waarschijnlijk meer sympathie en steun zijn.

  Trouwens…. natuurlijk hoop ik dat de actie veel geld oplevert voor het goede doel, en ben ik heel erg benieuwd waar al het geld uiteindelijk terecht gaat komen…..


  Maak melding

 15. @ John wij zijn geen koorballen. Ik zou zeggen kom eerst eens kijken voordat je dingen gaat zeggen waar je niets van af weet. Natuurlijk is het geen verplichting. Er staat nergens dat het besloten is dus Assendorper volgens mij kan je best je steentje bijdragen 🙂

  Ik vind het jammer dat iedereen zo negatief is, Oikos wil gewoon helpen en naar mijn mening maakt het niet uit wat je doet als je maar iets doet.


  Maak melding

 16. Nee, ik weet er inderdaad niks van, Okkie, maar zoals jullie jezelf nu in de schijnwerpers zetten wekt nogal wat negativiteit bij mensen op. Dus wat ga je er mee doen? Ik voorspel: “helemaal noikkus”. Lekker barhangen en discusseren welke studie je nu weer eens gaat doen.

  Ik vraag me af in hoeverre jullie dan ook nog positief aandacht gaan vragen voor de hulp aan Haiti aangezien dit niet lekker ontvangen is.

  PS
  En dit alles op dinsdagavond? Is woensdag geen schooldag?
  Ik hoop dat ik het vliegend paard dan wel binnenkom aangezien ik al lange tijd geen student meer geweest ben. Geloof me dat er wel “ouderen” geweigerd werden/worden ivm het deur beleid van “students only” en dat een studentenpas dan vereist is.


  Maak melding

 17. @ John, zelfs ik ben er een paar keer binnen geweest. 2x met bijzonder gezellige schrijfbijeenkomsten voor Loesje. En een andere keer, jaren geleden. Volgens mij had deze club toen een reunie in Het Paard.
  Was met iemand mee die lid was geweest. Heb zelf niet gestudeerd; ook de wijsheid ligt op straat maar dit mogen mijn kinderen niet lezen.
  We zouden zogenaamd de oudsten zijn die daar gestudeerd hadden :):):) Weet niet eens meer waar het over ging, welke studierichting. Maar ze geloofden het de hele avond 😀

  Wel gezellig hoor en mooie dames, dus als je nog wat vertier en vooral “niveau” zoekt….Vandaag ff niet want volgens de weerman van Giel is het vandaag geen kakweer! Ik herhaal GEEN KAKWEER, morgen misschien weer 😉


  Maak melding

 18. Wat een slecht gekozen slogan. Het woord zuipen heeft zo’n slechte bijklank en klinkt nogal kinderachtig (“ik ga vanavond zuipen”). Het idee is helemaal niet zo slecht, vorige maand tijdens de Serious Request week stonden vrijwel alle studentenverenigingen in Groningen grote delen van hun drankomzet af aan het goede doel. Er werd echter niet de nadruk gelegd op drinken voor het goede doel, maar op het afstaan van een deel van de omzet voor het goede doel. Dat klinkt al heel anders terwijl het feitelijk precies hetzelfde is.

  Ik begrijp overigens niet dat je als studentenvereniging niet kan voorzien dat zo’n thema juist op tegenstand kan rekenen.


  Maak melding

 19. Ik vind het leuk! Het denk dat het thema juist studenten aantrekt. Aangezien dat de doelgroep is vind ik niet dat er rekening gehouden hoeft te worden met wat ouderen ervan denken, het idee is toch juist studenten bij elkaar te krijgen om zo geld bij elkaar te krijgen?

  Goede actie Oikos Nomos!

  @john als ik me niet vergis hebben oikos nomos leden een paar maand geleden nog afgewassen om zo het imago van studenten op te krikken, ikislui gaat m.i. dus niet echt op.


  Maak melding

 20. Wel gezellige tent ’t Paard, kom d’r al wat jaartjes zo af en toe. Zal wel eens kijken of ik vanavond de moed op kan brengen om door de kou te gaan. 😉

  Niet voor eigen gebruik.. Hmm, moet hier ook geen ruzie krijgen he. 😉


  Maak melding

 21. “zuip-Haiti-er-weer-bovenop” :'(

  Wat een negatieve slogan. Zuipen heeft bij mij een negatieve associatie, en valt oa. in het rijtje van comazuipen, zuipketen, etc. En niet met een goed doel. Erg jammer.

  Ik ben benieuwd wie van de leden deze slogan bedacht heeft.

  Een andere naam voor deze charitatieve actie had volgens mij minder kwaad bloed gezet dan dat nu het geval is.

  Jammer Oikos Nomos, doel gemist. 🙁


  Maak melding

 22. Maar het Waltertje feest wordt toch ook in het paard gevierd? Is het dan niet een beetje een onhandige locatie? Of pakken jullie de feestende waltertjes ook mee ? Is het juist goede strategie?


  Maak melding

 23. wat een geklaag !
  Studenten doen het nou eenmaal op hun eigen manier, dat is toch wel bekend nu ?
  en al dat gezeik over het zuipen bla bla.
  Het gaat om het doel, dat ze tenminste een actie bedenken, en dat er wel geld voor wordt ingezameld!
  Ze doen het wel even !
  Dus ik snap dit negatieve gebrabbel niet..
  de mensen die hier lopen te zeuren , hebben die zelf uberhaupt wel al wat gedoneerd?


  Maak melding

 24. Laten we wel zijn, toen het nog gewoon de hoptuin heette was het er beter toeven dan op dit moment. en dan heb ik het niet alleen over de lichtinval van het pand die op dit moment veel te wensen overlaat.


  Maak melding

 25. @ karin. we hebben hier een spontane actie gehouden. Liep maar een paar uurtjes maar de inzet is nogwel verdubbeld. Zijn er bij jullie ook studenten “communicatie-beeldvorming” actief?


  Maak melding

 26. Lise is oke:D
  Jongens het is gewoon een naam die slaat op het studenten gebeuren waarbij meerdere biertjes gedronken worden. Gewoon Ludiek zoiets
  Kijk als ze deze tekst bij de tsunami hadden gekozen dan was het verkeerd, nu is het gewoon leuk!


  Maak melding

Reageer