Het weer: zonnig

Zwolle – Dinsdag breidt de droge koude lucht en de brede opklaringen zich steeds verder zuidwestwaarts uit. De wind is meest matig uit een oostelijke richting. Dinsdagmiddag is het overal vrij zonnig en koud.

25-01-2010_weerfoto__meppelerstraatweg-hogenkampsweg.jpg
Hoek Meppelerstraatweg / Hogenkampsweg

Het blijft de gehele dag licht vriezen. De maxima komen uit tussen -1 en -4 graden. Voor het gevoel is het nog een stuk kouder. Dinsdagavond houdt het vrij heldere weerbeeld aan. De wind is zwak en draait in de loop van de nacht van het oosten naar het zuidwesten. Daar vooruit gaat het op de meeste plaatsen opnieuw licht tot matig vriezen. Woensdag wordt de vorst met een stevige zuidwestenwind het land uitgezet. In het westen komt de temperatuur enkele graden boven nul uit. In het oosten blijft het kwik steken rond het vriespunt. In de morgen is er nog veel ruimte voor de zon. In de middag neemt vanuit het noordwesten de bewolking toe en trekt een storing het land binnen. De neerslag kan ook winterse vormen aannemen.

Donderdag komt er een stevige noordwestelijke stroming tot stand. Er wordt veel bewolking aangevoerd, maar van tijd tot tijd is er ook ruimte voor de zon. In de nacht vriest het licht, overdag ligt het kwik boven het vriespunt. Van tijd tot tijd worden er winterse buien over de Noordzee aangevoerd.

Op de lange termijn blijft de kans op nachtvorst groot. Overdag liggen de temperaturen rond of iets boven nul. De kans op winterse buien blijft bestaan.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Inderdaad; wat schijnt de zon in mijn 2 beeldschermpjes. Maar wat is het zonde om die heerlijk dappere zonnestralen hier niet binnen te laten. Gaan we ook niet doen dus 8)


    Maak melding

Reageer