Reacties 42
 1. Ik heb nog niet genoeg van de winter, zou nog wel wat meer sneeuw willen hebben.
  En strenge vorst want het is nog steeds niet mogelijk geweest om op de dobbe te schaatsen


  ⚠️ Meld

 2. in elkaar geshopte foto’s spreken mij niet zozeer aan. op de vraag bent u zat van de winter zeg ik volmondig ja. laat de lente maar komen. Koude is slecht voor lijf en leden en de energie rekening schiet ook mijlenver omhoog.


  ⚠️ Meld

 3. Ik ben het helemaal zat.Deze temperatuur is slecht voor de huid,althans voor de mijne.
  En daar komt ook nog bij dat ik de winter het minst favoriete seizoen vindt.
  En dat is heel netjes uitgedrukt.


  ⚠️ Meld

 4. Prachtig plaatje! Ik heb niet genoeg van de winter maar wel van de sneeuw! Ik wil graag droge vrieskou zodat er geen te gladde wegen meer zijn, daar ben ik zooo zat van!


  ⚠️ Meld

 5. Ach, ieder seizoen heeft zo zijn charme.
  Wie weet krijgen we op deze manier nog mooi schaats-ijs. Eerst flinke vorst (niet te veel wind aub), daarna verwachten ze sneeuw… Zolang de wegen redelijk goed begaanbaar zijn, de NS de boel samen met Prorail op orde hebben, dan is het prima 😀


  ⚠️ Meld

 6. Dinsdag voelt het overdag en ’s nachts extreem koud aan. De temperatuur komt op veel plaatsen in het land niet boven de min vijf graden, maar door de matige wind kan het aanvoelen als min zeventien.

  Woensdag wordt de ergste kou verdreven, maar gaat het in een groot deel van Nederland opnieuw sneeuwen, voorspelt het KNMI.

  De koude lucht wordt aangevoerd vanuit het oosten van Duitsland en Polen, waar het al geruime tijd extreem koud is.

  Op sommige plekken in Polen worden temperaturen van dertig graden onder nul gemeten. De lucht die op weg is naar Nederland warmt onderweg nauwelijks op, een situatie die weerkundigen ’transportkou’ noemen.

  Natte sneeuw

  Woensdag wordt het in Nederland iets warmer, waarbij het kwik net onder of net boven het vriespunt uitkomt. Het gaat dan wel sneeuwen.

  Ook de dagen daarna blijft het onaangenaam weer: windkracht vier tot vijf en winterse buien met sneeuw, natte sneeuw, hagel en regen. ’s Nachts vriest het licht, overdag komt de temperatuur iets boven nul uit.

  © Novum  ⚠️ Meld

 7. Gevoelstemperatuur -40 graden. Humeur ook beneden vriespunt. Reisje naar de zon zit er niet in. Enige echt leuke vandaag: zonlicht!!!!!


  ⚠️ Meld

 8. Ben je de winter al zat?? NEE, mag van mij nog wel even doorgaan. Heerlijk. Sneeuw, kou, vriezen, ijzel, gladheid. Super!!! Het is alleen jammer dat dit nu gebeurt terwijl ik hoogzwanger ben, maar anders had ik volop meegedaan met de sneeuwballengevechten en het sleetje rijden. Daarna lekker aan de warme chocolademelk met slagroom. Heerlijk. Laat het nog maar even doorgaan!

  Op dit weer kan ik me tenminste kleden! 😀

  Natuurlijk is het lastig als je ketel kapot gaat, maar doe dan de kaarsen aan, trek extra kleding aan en doe eventueel zo’n mooi hallelujakleed/dekentje om je heen 😉


  ⚠️ Meld

 9. @ Verdieping: Bericht door verdieping, op 26 januari 2010 om 10:55

  Denk over veel: Berkum is goed wonen, de meeste vrouwen zijn mooi lief en aardig, gezelligheid en humor is donders belangrijk in het leven. Carnaval kan best een leuk feest zijn. Voetbal is veruit de gaafste sport en een super-vrijetijdsbesteding. Zwolle is the place to be. Muziek, vast ook nog wel wat raakvlakken. Weyenbelt is goed toeven. Willem is geen verkeerde vent, maar of het een politiek-genie is. Etc. etc. als je wilt kun je altijd wel overeenkomsten tussen mensen zien. Mooi toch?!


  ⚠️ Meld

 10. @Dick; waarschijnlijk een carnavalskindje. Nog 2 1/5 ongeveer. Dus geen lentekind, maar een echt winterkind 😉

  Ja ik word goed vertroeteld als de man thuis is. :-*


  ⚠️ Meld

 11. @inge

  Extra kleren heb ik al aan, kaarsjes wacht ik nog even mee, nu nog op zoek naar een hallelujakleed. Maar wat moet ik me daar bij voorstellen????


  ⚠️ Meld

 12. Klopt QM….lukt vast wel met winterkindjes. Zijn al onze 3-pinters…winterkindjes.
  Het scheelt wel dat ze in de Achterhoek niet zo hard buizen. Trouwens Jovink komt hier zaterdag nog op visite met zijn voederbietels 😀


  ⚠️ Meld

 13. Nou idd Inge wat is in vredesnaam een hallelujakleed?

  Nou ik ben blij dat ik een voorjaarskind ben 😀 1 winterkind in huis is wel koud genoeg!

  He inge jullie straks 3 winterkinderen, t zal al wel flink ijzig zijn bij jullie in huis :P;):D


  ⚠️ Meld

 14. @ Appie en Natascha een hallelujakleed is zo’n deken met mouwen (it’s amazing reclame). Ik zal eens kijken op ik ze op het net kan vinden.

  Dat alaaf roepen boven de wieg gaat hier inderdaad echt NIET gebeuren. Misschien door mijn vader, maar die weet dan snel genoeg dat hij dat niet weer moet doen!;);)

  @ natas: Het is hier altijd ijzig koud in huis. Dat weet je toch. Warmte zul je hier niet vinden;);)


  ⚠️ Meld

 15. Dat alaaf roepen Dick en Inge gebeurt alleen op 11-11 (vuile luier) en alleen in overleg met de ouders. Dus als het een traditioneel carnavals kindje word moet je nog een mandje of negen wachten. Misschien een valentijnskindje.


  ⚠️ Meld

 16. O zo’n ding; heb ik wel eens langs zien komen op tv; was een man in zo’n kleed in het bruin; dacht eerst dat het een monnik was die ergens reclame voor maakte. Hallelujakleed is dus precies de juiste naam!
  Ketel is gelukkig ondertussen gemaakt, dus het wordt hier weer wat warmer.:D


  ⚠️ Meld

 17. @ Inge
  “Dat alaaf roepen boven de wieg gaat hier inderdaad echt NIET gebeuren. Misschien door mijn vader,”

  Mag ik ook “de Zwollenaer” proberen te zingen, boven de wieg.
  In een korte pauze, vanuit “Sassendonk”. 8):D;);)

  As in Sassendonk, de Hanselaer löp, met een ooievaer, bint Inge & Edwin, een olderpaer.

  Sterkte meid, die laatste weken.


  ⚠️ Meld

 18. Bericht door ingrid, op 26 januari 2010 om 16:45
  Dat alaaf roepen Dick en Inge gebeurt alleen op 11-11 (vuile luier) en alleen in overleg met de ouders. Dus als het een traditioneel carnavals kindje word moet je nog een mandje of negen wachten. Misschien een valentijnskindje.

  Gelukkig.
  :D:D:D


  ⚠️ Meld

 19. Bericht door Appie, op 26 januari 2010 om 16:55
  O zo’n ding; heb ik wel eens langs zien komen op tv; was een man in zo’n kleed in het bruin; dacht eerst dat het een monnik was die ergens reclame voor maakte. Hallelujakleed is dus precies de juiste naam!
  Ketel is gelukkig ondertussen gemaakt, dus het wordt hier weer wat warmer.

  Ik dacht eerst aan een KKK gewaad, maar de (punt)muts ontbreekt.;)
  :D:D


  ⚠️ Meld

Reageer