HBO-opleiding voor meubel- en interieurbouwbranche

Zwolle – Windesheim start naar verwachting in september 2010, in samenwerking met de Stichting Scholing en Werkgelegenheid Meubel, met een Associate Degree én bacheloropleiding Technische Bedrijfskunde voor de meubel- en interieurbouwbranche. Op 2 februari vindt hierover een voorlichtingsbijeenkomst plaats.

Uit een onderzoek van de Stichting Scholing en Werkgelegenheid Meubel (SSWM) in de meubel- en interieurbouwbranche is gebleken, dat er een grote behoefte is aan professionals op hbo-niveau. Deze vraag gaat de komende jaren alleen maar toenemen. Dit komt omdat de eisen die gesteld worden op het gebied van professionalisering, automatisering, management, klantgerichtheid en kwaliteit steeds hoger worden. Door met deze Associate Degree (tweejarige opleiding) en bacheloropleiding te starten, kan Windesheim voldoen aan deze vraag.

De opleiding wordt op dit moment alleen nog maar gegeven in Eindhoven. Met de start bij Windesheim in Zwolle ontstaat er een tweede leslocatie. Hierdoor wordt het voor medewerkers uit het noorden en oosten van Nederland en die werken in deze branche ook aantrekkelijker om zich verder te professionaliseren.

Belangstellenden zijn op 2 februari om 19.00 uur van harte welkom op de voorlichtingsbijeenkomst over de nieuw te starten Associate Degree en bacheloropleiding Technische Bedrijfskunde voor de meubel- en interieurbouwbranche. De bijeenkomst wordt gehouden in de Gert Veenhovenzaal (gebouw G; G220) op Windesheim.

Artikel delen:

Reageer