Bus rijdt over voet van vrouw heen

Zwolle – Aan de Oosterlaan vond maandagmiddag 25 januari een aanrijding plaats tussen een voetganger en een bus.

Een 21-jarige vrouw uit Apeldoorn liep richting de reeds vertrekkende bus, bestuurd door een 48-jarige man uit Huissen. Op dat moment maakte de chauffeur een bocht naar rechts vlak langs de voetganger. Doordat de bus enigszins zwenkte en de 21-jarige daarbij raakte, kwam zij ten val. Vervolgens reed de bus over haar voet heen. Het slachtoffer werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek haar voet verbrijzeld.

Artikel delen:
Reacties 31
 1. De bussen rijden gewoon veel te lomp!
  Waarschijnlijk wou ze nog die bus halen. Want het was de bus naar apeldoorn.
  De bus is niet helemaal over haar voet heen gereden. hij stond stil boven op haar voet met de voorband. en ging toen weer achteruit!
  Hopenlijk gaan ze is wat voorzichtiger doen nu


  Maak melding

 2. Inderdaad rijden de bussen op het Stationsplein te lomp. Eigenlijk is asociaal een betere omschrijving. Regelmatig wordt je als fietser gesneden. Als je de fietsenstelling uitrijdt moet je er goed op verdacht zijn dat een bus met volle vaart doordenderd rechtuit langs de stelling en niet de rotonde neemt. Veel (bijna) ongelukken hebben al plaatsgevonden.
  In het verleden gaf ik de bussen op het Stationsplein nog wel eens voorrang terwijl ze het niet hebben uit begrip voor hun situatie maar dit doe ik niet meer. Ik wil niet alle chauffeurs over één kam scheren maar sommigen zijn echt horken.
  Zo, deze frustratie ben ik ook weer kwijt.


  Maak melding

 3. Vanochtend nog gezien hoe een bus van IJsseltours op de rotonde naar de uitstaphalte ging en een fietser die hij net aan het passeren was flink afsneed. Scheelde helemaal niets.
  Toen de fietser verhaal ging halen, keurde deze chauffeur hem geen blik waardig en vulde alleen z’n rittenstaat in.
  Bij het wegrijden van de uitstaphalte negeerde deze chauffeur boven haaiehanden, waardoor een automobilist vol in de remmen moest om een aanrijding te voorkomen.
  Schandalig weggedrag van die buschauffeur!


  Maak melding

 4. Eigenlijk moet je van die bus gewoon het kenteken noteren en IJsseltours bellen. Simpelweg vermelden dat ze de chauffeur er op aan moeten spreken en dat je wellicht ook nog naar de politie zult stappen.
  Als het wél fout gaat is het niet uit eigen beweging…dan ben je ineens getuige…word je ook niet vrolijk van!


  Maak melding

 5. @Plantje:
  Ik ga er vanuit dat die fietser er ook nog wel wat mee doet. Na die vergeefse aanspreekpoging tikte hij wat in op z’n telefoon, dus ga er vanuit dat dat het kenteken was.
  Politie heb je in dit geval weinig aan, omdat het een bijna-geval is. Kan derhalve hooguit een melding over gevaarlijk rijgedrag worden gedaan, maar geen aangifte of zo.


  Maak melding

 6. Het zal wel complotdenken zijn. Als ik de bussen weer lomp bochten over de fietsstrook zie nemen en veel te hard door woonstraten zie rijden, denk ik altijd dat ze zo rijden om te snel bij bushaltes aan te komen. Op die manier komen potentiële passagiers te laat en hebben de chauffeurs tijd over om een sigaretje bij het station te roken. Pas nog kwam de bus 5 minuten (!) te vroeg aan bij de Dijkstraat.


  Maak melding

 7. Als je de fietsenstelling uitrijdt moet je er goed op verdacht zijn dat een bus met volle vaart doordenderd rechtuit langs de stelling en niet de rotonde neemt

  Je moet toch altijd opletten als je de weg oprijdt?

  Ik ga dagelijks met de stadsbus en moet constateren dat de bussen inderdaad vaak hard rijden, ook met de gladheid.
  Wat mij ook opvalt is dat veel fietsers de regels aan hun laars lappen. Geen hand uitsteken als ze de rotonde verlaten (automobilisten herkennen dit wel), fietsen op de stoep en dan gelijk de weg oprijden.
  Scooters op de rijbaan (wat ook moet) maar zodra er een rotonde opdoemt het fietspad gebruiken zodat ze gebruik kunnen maken van de voorrangsregels voor fietsers en daarna weer de rijbaan op.

  veel te hard door woonstraten zie rijden,

  Dat gebeurt ook door denk ik 80% van de automobilisten, er is bijna geen auto die 30km rijdt op een straat waar 30km geldt.


  Maak melding

 8. Conclusie; Stationsplein is totaal verkeerd ingericht. Maar dat weten alle gebruikers al jaren. Eén grote onoverzichtelijke massa van asfalt.  Maak melding

 9. Hey Dicky, Dick. Jij ook hier? Gezellig. Zeg Dick, je begrijpt toch wel dat het hier een grapje betreft he? Ik vind het bijzinder vervelend voor die mevrouw.


  Maak melding

 10. Campus: Je zult er maar heenmoeten met de auto: Parkeren
  Komt u met de auto dan kunt u parkeren op de Campus (betaald parkeren). In verband met beperkte parkeergelegenheid, adviseren we u om met het openbaar vervoer te komen. Zijn de parkeerplaatsen op de Campus vol, dan kunt u uitwijken naar het P+R terrein achter het NS-station.

  U kunt ook parkeren bij het Ecodrome. Uitrijmunten voor het Ecodrome zijn voor twee euro verkrijgbaar bij de centrale receptie van Windesheim. Let op! Parkeer uw auto op de Campus niet buiten de vakken, u riskeert hiermee een boete of wielklem.
  😮


  Maak melding

 11. Laten we even on topic blijven! Voordat we het weten gaat er weer een topic op slot doordat we elkaar aanvallen!

  Ik vind het wel interessant om te lezen wat mensen voor ervaringen met bussen hebben. (Zou nu ook vooral wel interessant zijn om de andere kant van dergelijke verhalen nog eens te horen!)


  Maak melding

 12. >:(:(:'( verbaasd me nog echt dat het bij een verbrijzelde voet is gebleven (alsof dit nog niet erg genoeg is) maar foei foei foei wat zijn sommige buschauffeurs toch onozelaars.


  Maak melding

 13. Vind dat jullie weer een erg gekleurde me ning hebben, was het echt alleen de schuld van de buschauffeur.

  Een 21-jarige vrouw uit Apeldoorn liep richting de reeds vertrekkende bus, bestuurd door een 48-jarige man uit Huissen. Op dat moment maakte de chauffeur een bocht naar rechts vlak langs de voetganger. Doordat de bus enigszins zwenkte en de 21-jarige daarbij raakte, kwam zij ten val.

  Volgens mij vetrekt tegenwoordig iedereen tegenwoordig op het laatste nippertje van huis. En dan rijd net de bus enz weg.

  Wil wel eens van een buschauffeur horen wat ie allemaal mee maakt op de weg.

  Ga zelf zelden met de bus, maar heeft iedereen alleen maar slechte ervaringen, snap niet dat er mensen met de bus mee gaan dan.


  Maak melding

 14. Het is ook mijn ervaring dat buschauffeurs niet altijd even netjes rijden, maar het ik zie eveneens dat veel mensen rakelings langs de bussen rijden/lopen.
  En inderdaad bij het station is het een krappe, drukke, onoverzichtelijke toestand!


  Maak melding

 15. @Natascha:
  Soms wel hoor. Ligt er ook een beetje aan waar je zit en wat je doet. Het laatste busritje wat ik heb meegemaakt was ondermeer via vele hoeken van stoepranden.

  Wat betreft goede en slechte chauffeurs:
  Wij gaan met name ’s zomers nog wel eens met de bus, met de kids naar de stad. Er zijn, zoals overal, goeie en minder goeie chauffeurs.
  Je hebt ze die vooruit kijken en voetgangers voor laten omdat hij 2 meter verder toch moet wachten voor haaietanden met veel auto’s die voor hem langs rijden. Je hebt ook chauffeurs die met 50 door een 30-zone rijden en niet weten dat verkeer van rechts voorrang hebben (gelijkwaardige kruisingen). Je hebt chauffeurs die bereid zijn om je op een andere plek op te pikken of af te zetten dan bij en halte maar ook die gewoon doodleuk doorrijden terwijl je bijna bij de halte bent….. en de bus zeker 5 minuten te vroeg is >:( (dus wij niet te laat van huis vertrokken…. toen maar terug naar huis gegaan en de fiets gepakt)

  En wat nou precies de toedracht is en wie de ‘schuldige’ is in het verhaal? Ik weet het niet.
  Ik hoop dat ze in het ziekenhuis de ‘puzzelstukjes’ weer netjes op hun plek kunnen krijgen bij de dame.


  Maak melding

 16. Met je fiets uit de fietsstalling….Ten 1e is dat een trottoir waar je niet mag fietsen en ten 2e heeft de bus voorrang als die naar de uitstaphalte rijdt!!! Fietser denken altijd maar dat ook automobilisten gedachten kunnen lezen en weten waar ze naar toe gaan….
  Volgens mij is het zo dat als een bus van de halte is weggereden (ookal staan ze dan te wachten om de weg op te draaien) dat ze geen passagiers mee mogen nemen. Dit mag alleen op de halteplaats zelf. Ze kunnen er zelfs een bekeuring voor krijgen, en ik denk niet dat hun baas die dan betaald! Tis altijd zo makkelijk om de schuld bij een ander neer te leggen….Verbeter de wereld en begin bij jezelf, m.a.w. Ga gewoon op tijd weg zodat je op tijd bij een bushalte bent, hoef je ook niet te rennen met alle gevolgen van dien….


  Maak melding

 17. “Met je fiets uit de fietsstalling….Ten 1e is dat een trottoir waar je niet mag fietsen en ten 2e heeft de bus voorrang als die naar de uitstaphalte rijdt!!! Fietser denken altijd maar dat ook automobilisten gedachten kunnen lezen en weten waar ze naar toe gaan…. ”

  Er bestaat nog altijd verschil in voorrang nemen en voorrang krijgen!!!
  En een beetje voorzichtig manouvreren op deze drukke rotonde kan ook geen kwaad!


  Maak melding

 18. Ga gewoon op tijd weg zodat je op tijd bij een bushalte bent, hoef je ook niet te rennen met alle gevolgen van dien

  Misschien kon dat niet ivm les/werktijden?

  Tis altijd zo makkelijk om de schuld bij een ander neer te leggen

  Dat doe jij nu dus ook.  Maak melding

 19. Er bestaat nog altijd verschil in voorrang nemen en voorrang krijgen!!!
  En een beetje voorzichtig manouvreren op deze drukke rotonde kan ook geen kwaad!

  Idd, de meesten chauffeurs nemen voorrang, worden boos als iemand een foutje maakt. Rijden alsof de duivel ze op de hielen zit.

  Juist bij het station, waar het bijna altijd chaotisch is, moet iedereen wat voorzichtiger zijn.  Maak melding

Reageer