Cursus ‘glas in lood voor beginners’

Zwolle – Op woensdag 10 februari start de cursus glas in lood voor beginners en op donderdag 11 februari start de cursus voor gevorderden. De cursus bestaat uit acht avonden en wordt gegeven in de Mosterdfabriek aan de Tuinstraat 34 in Zwolle, op loopafstand van het station. Cursusleider is Sjack Postma van Sjack’s Ambachten.

De cursus vindt plaats op woensdagavond van 19.30 tot 21.30 uur. Onder begeleiding maakt u twee werkstukken, waaronder een raamhanger van gekleurd glas. Ook is er de mogelijkheid om een Tiffany werkstuk te maken. In acht avonden leert u achtereenvolgens glas snijden, lood strekken, glas in het lood zetten, solderen, kitten, patineren en afwerken.

Vervolgcursus
De cursus vindt plaats op donderdagavond van 19.30 tot 21.30 uur. Onder begeleiding ontwerpt u zelf een werkstuk van ca. 40 tot 45 cm. U tekent uw ontwerp uit, kleurt het in en zoekt er het gekleurde glas bij. In acht avonden maakt u van uw eigen ontwerp een object van glas-in-lood.

Kosten
De kosten bedragen €  165,-. Daarbij zijn inbegrepen:  glas voor het proefsnijden, het gemaakte werkstuk en gebruik van het gereedschap. Uiteraard is er koffie en thee.

Meer informatie  en een aanmeldingsformulier staat op www.sjacks-ambachten.nl . Ook kunt u contact opnemen met Sjack Postma, tel. 0523-676050, 06-20286977of per email info@sjacks-ambachten.nl.

Artikel delen:

Reageer