Topsporters keuren crossbaan motorbeurs Zwolle

Zwolle – Maandagmiddag jl. is de Indoor Motorcross baan in de IJsselhallen Zwolle officieel goedgekeurd door de KNMV namens Marcel van Linde. De top-3 rijders van Nederland Jeffrey Meurs, Mike Kras en ex Wereld Kampioen Pedro Tragter waren van de partij om de baan te verkennen.

moto_1.jpg
Rintje Ritsma en Jurgen v.d. Goorbergh

Binnen één dag werd een hal van 5.500 m2 omgetoverd tot een pittig indoorcircuit met een breedte van 6 meter en een totale lengte van ongeveer 400 meter. Met behulp van 2.000 m3 leem en klei zijn er diverse springbulten, triples, wasborden, kombochten en tafels in het parcours gemaakt. Voor de Supermoto is er tevens een buitenbaan gecreëerd. De Indoor Motorcross, met een sterk deelnemersveld, wordt gehouden tijdens het Motorcycle-Event 2010. Dinsdagmiddag werd de baan uitvoerig ingereden door diverse rijders waaronder twee bekende topsporters. Rintje Ritsma en Jurgen van den Goorbergh zijn het er unaniem over eens: “Een mooie uitdagend technisch circuit voor de snelle jongen onder ons.“

 26-01-2010_ritsema_en_vd_goorberg_ijsselhallen_3.jpg

26-01-2010_ritsema_en_vd_goorberg_ijsselhallen_7.jpg

moto_4.jpg 

Medeorganisatoren Gert Gruppen en Arjan Klok hebben samen met Marcel van Drunen de Indoor baan aangelegd. Marcel van Drunen, voormalig Europees kampioen en drievoudig Nederlands kampioen Supermoto, zegt: ‘Deze Zwolse Indoor baan is één van de mooiste banen uit de Nederlandse geschiedenis. Zo is er veel rekening gehouden met inhaalmogelijkheden, waardoor het een groot spektakel zal worden’. Medeorganisatoren Gert Gruppen en Arjan Klok lichten toe: “Deze Indoor baan is uniek en ONK waardig. Het is de grootste en meest spectaculaire Indoor baan van Nederland, waar bulten in zitten verwerkt van 3,5 meter hoog. Daarnaast hebben de  bezoekers spectaculair zicht, doordat de tribunes perfect geplaatst zijn.”

26-01-2010_ritsema_en_vd_goorberg_ijsselhallen_4.jpg

Dat er toppers meerijden bij de Indoor Motorcross is geen geheim meer! Met Nederlands kampioenen en deelnemers uit 6 landen biedt de Indoor Motorcross een voor Nederland fantastisch deelnemersveld.

Meer informatie, waaronder het volledige programma en de deelnemerslijsten zijn te vinden op www.indoormotorcross.nl.

moto_2.jpg

Crazy Cross NightDe Crazy Cross Night wordt een avond vol met spectaculaire shows, stunts en live-entertainment. De avond wordt om 19.30 uur door AC/DC Coverband ‘Highway to Rosie’. Vervolgens kunt u gaan genieten van manches in verschillende categorieën, zoals Supermoto Inters, 85 cc grote wielen en MX 2 dames. Tijdens de speciale feestavond op de Indoor Motorcross te Zwolle vindt er ook een manche met Bekende Nederlanders (BN’ers) plaats voor stichting KIKA. BN-ers als topsporter Rintje Ritsma, Nederlands motorcoureur Jurgen van den Goorbergh, schaatser Erben Wennemars, volkszanger Jannes en Dakarrijders Gerard & Jan de Rooy gaan hun crosskunsten vertonen op de Indoor Motorcross baan om geld in te zamelen voor stichting KIKA.

Meer informatie is te vinden op www.crazycrossnight.nl.

moto_3.jpg

Motorcycle-EventDe Indoor Motorcross vindt plaats tijdens het Motorcycle-Event. Op het Motorcycle-Event kan iedere motorliefhebber zijn hart ophalen met het enorme aanbod van motoren en motorproducten! Dealers komen met de nieuwste modellen motoren, gebruikte motoren, grote primeurs en scherpe beursaanbiedingen. In de Speed & Gein Actie Arena verzorgt het team van Speed & Gein in een speciale hal een spectaculaire ‘kijk-, luister- en doeprogramma’, zoals een Route66 straat, stuntshows, trail, quads, buggy’s, minibikes, klassiekers en wegracers.

Meer informatie, waaronder het volledige programma en het exposantenoverzicht zijn te vinden op www.motorcycle-event.nl.

26-01-2010_ritsema_en_vd_goorberg_ijsselhallen_2.jpg

moto_5.jpg

moto_6.jpg

26-01-2010_ritsema_en_vd_goorberg_ijsselhallen_1.jpg

26-01-2010_ritsema_en_vd_goorberg_ijsselhallen_5.jpg

26-01-2010_ritsema_en_vd_goorberg_ijsselhallen_6.jpg

26-01-2010_ritsema_en_vd_goorberg_ijsselhallen_8.jpg

Openingstijden

Vrijdag 29 januari 2010  18.00 uur tot 22.00 uur
Zaterdag 30 januari 2010           10.00 uur tot 17.00 uur
Zondag 31 januari 2010 10.00 uur tot 17.00 uur

Toegangstarieven

Motorcycle-Event   €12,50 kassa, €10,00 via website

Indoor Motorcross (gratis toegang Motorcycle-Event)   €17,50 kassa, €15,00 via website

Crazy Cross Night  €14,50 kassa, €12,50 via website

Kinderen t/m 4 jaar hebben gratis toegang.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer