Studenten ontwerpen containers voor Zwolle

Zwolle – Grof afval bij openbare gebouwen is binnenkort in Zwolle verleden tijd. De Gemeente Zwolle, ROVA en Woningstichting Openbaar Belang hebben namelijk een groep tweedejaars Deltion studenten van de Technisch Middenkader opleiding Industrial Design de opdracht gegeven om een afvalcontainer voor grof vuil te ontwerpen. Donderdag 28 januari a.s. presenteren de studenten hun ontwerpen aan een vakkundige jury.

Veel (flat)bewoners kampen met het probleem dat ze moeilijk hun afval kwijt kunnen. Om ervoor te zorgen dat de bewoners ieder moment hun afval kwijt kunnen, is het idee ontstaan om bij deze flats containers te plaatsen. En niet zomaar containers. De studenten van het Deltion College kregen de opdracht om een container te ontwikkelen die aan de eisen en wensen voldoet. Te denken valt aan arbo voorschriften, hufterproof en een ontwerp passend bij de omgeving. De studenten zijn samen met kunstenares Hanneke Bloem met deze uitdagende klus aan de slag gegaan.

Donderdag 28 januari a.s. presenteren ze individueel drie ontwerpen aan de jury. De jury bestaat uit afgevaardigden van de Gemeente Zwolle, ROVA en Woningstichting Openbaar Belang. Uiteindelijk worden er vier ontwerpen geselecteerd. Vanaf volgende week gaan de studenten in groepen aan de slag met het doorontwikkelen en testen van de haalbaarheid van deze vier ontwerpen, met als uiteindelijke doel het lanceren van maximaal twee concepten.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. nee dick ,grof afval containers,zou een prima uitkomst wezen ,en tja tja ,,denk best wel dat ze gebruikt worden ,maar hoop wel dat ze ook weer op tijd geleegt worden ,


  Maak melding

 2. Fijn, eindelijk weer een alternatief afvalpunt voor het grove vuil en knipafval van de wiettelers.
  Dat word s nachts in de file bij de flats….


  Maak melding

 3. Bericht door Koko Hattem, op 27 januari 2010 om 07:37
  Dit gaat hem niet worden, dit word geen grof afval container maar een dump container waar alles in geflikkerd gaat worden. Let maar op.

  Schoonmoeders?
  :D:D:D


  Maak melding

 4. bij bijna iedere flat staat camera beveiliging ,en als alleen de bewoners toegang krijgen om grof afval te storten ,zal dat geen probleem geven ,ook in de afvalhokken staan camera,s ,,dus beveiliging genoeg .


  Maak melding

 5. voor schoonmoeders hebben ze toch wel een aparte container?

  bij benzinepompen hangen ook camera’s en die worden ook overvallen.
  dus een camera bij een containert zal dan ook wel nie helpen.:P


  Maak melding

Reageer