Het weer: neerslag

Zwolle – Woensdag neemt vanuit het noordwesten de bewolking toe en in de avond krijgen we te maken met een storing. In de loop van de middag gaat het in het noordelijke kustgebied regenen of er valt natte sneeuw. Meer landinwaarts gaat de regen over in sneeuw. De wind is naar het zuidwesten gedraaid en neemt in de loop van de dag toe naar windkracht 5 tot 6. Er wordt iets zachtere lucht aangevoerd en de maxima komen uit tussen 0 en 5 graden boven nul. In de avond breidt de neerslag zich naar het zuiden uit. De nacht daaropvolgend vriest het weer 2 tot 6 graden en worden er vanuit de Noordzee winterse buien aangevoerd.

26-01-2010_weerfoto__thorbeckegracht.jpg
Thorbeckegracht

Donderdag komt er een stevige noordwestelijke stroming tot stand. Er wordt veel bewolking aangevoerd, maar van tijd tot tijd is er ook ruimte voor de zon. In de nacht vriest het licht, overdag ligt het kwik boven het vriespunt. Van tijd tot tijd worden er winterse buien over de Noordzee aangevoerd. Op de lange termijn blijft de kans op nachtvorst groot. Overdag liggen de temperaturen rond of iets boven nul. De kans op winterse buien blijft bestaan.

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Mooie foto Harry! Zicht voorlangs de kraam waar René IJzerman wel eens (altijd?) met bloemen staat. De wijndragerstoren en het unieke Beugeltje, net buiten beeld. Maar anders waren de topgevels er niet opgekomen. Het wordt wel tijd om weer eens bij “’t Beugeltje” op het terras te zitten 😛

  Passende boten, sprekend Zwolse gevels en begrenzend hekwerk en aanlegsteigers.


  Maak melding

 2. en heel druk:o:o:o

  weet niet maar de weg tussen stadshagen en hasselt is file rijden
  mensen gaan nu alle maal tegelijk weg lijkt het wel


  Maak melding

Reageer