Meisje breekt been bij aanrijding Zonnebloemstraat

Zwolle – Dinsdagochtend 26 januari raakte een 4-jarig meisje uit Zwolle gewond bij een aanrijding.

Zij stak samen met haar moeder de Zonnebloemstraat over en werd over het hoofd gezien door een 29-jarige automobilist uit Zwolle, die vanaf de Geraniumstraat links af wilde slaan de Zonnebloemstraat in. Het meisje werd met een gebroken been naar het ziekenhuis gebracht.

Artikel delen:
Reacties 18
 1. Hé, da’s (in een deel van) in onze straat!
  Het is lastig om kinderen in het verkeer te zien. Ze zijn onvoorspelbaar en komen vaak niet met hun hoofd boven de geparkeerde auto’s uit. Maar ook voor kinderen is het nog moeilijk om de gevaren van het verkeer te overzien.
  Heel veel sterkte!


  ⚠️ Meld

 2. Mij verbaasd niks meer, heb ouders gezien die op brommers rondscheuren, hun kind los tussen de knïeeen op de treeplank en BEIDEN zonder helm. Echt veilig is het niet maar dat schijnen ze niet te willen begrijpen.

  Maar afijn, sterkte voor die kleine, het goede wat je eraan overhoud is een gips waar elk klasgenootje z’n naam op kan schrijven en leuk rondgereden worden in een rolstoel.


  ⚠️ Meld

 3. Ik heb voor de gein even de situatie opgezocht op Google Maps omdat ik de plek niet ken.

  http://tinyurl.com/y8vhp78

  Ik probeer het commentaar van QM te volgen. Ik snap wat bedoeld wordt met het rondscheuren met kind tussen de benen op een scooter. Maar hoe ik de link moet leggen met de situatie is me niet geheel duidelijk.

  Maar vanuit de link gezien. Je kijkt vanuit de ogen van de automobilist en je wil linksaf slaan. Moeder en kind wilden de straat links oversteken. De tekst suggereert dat het direct bij de splitsing gebeurd is (de chauffeur WILDE linksaf slaan en zag de overstekende moeder en kind over het hoofd, dus moeten kind en moe zo ongeveer ook op de Geraniumstraat hebben gelopen).
  In dat geval geldt: rechtdoorgaand verkeer gaat voor afslaand verkeer.
  Zoals het op Google Maps staat, heb je overzicht zat. Maar als ik kijk naar hoe die VW-bus geparkeerd staat en dat blauwe Renaultbusje, dan heb ik niet de indruk dat de mensen daar helemaal in de gaten hebben wat de regels wat beteft parkeren zijn. Zeker die bruine bus…. die staat gewoon op een ‘kruising’ geparkeerd en die Renault lijkt ook binnen 5 meter te staan. Wellicht dat 1 van die snuggere parkeerders de bus zo hadden geparkeerd dat het zicht werd ontnomen?

  Maar misschien dat QM nog even kan aangeven wat hij precies bedoelt.


  ⚠️ Meld

 4. Er worden steeds meer kinderen met de auto naar school gebracht, omdat de ouders door moeten naar het werk.
  Helaas is de inrichting van de straten rond de basisscholen meestal niet berekend/aangepast op al die auto’s, waar de kinderen ook nog langs/tussen door moeten lopen/fietsen en dat verhoogt m.i. de kans op ongelukken (als deze?)
  Bij bijv de Octopus ad Provincieroute is er wel een soort ‘ halve cirkel’ gemaakt waar auto’s kunnen keren, maar het vervelende is dat je daarvoor 2x over de stoep (waar kinderen lopen) moet rijden (op- en afrit).
  Bij de Montessorischool in Zuid is er eveneens ‘een halve cirkel’ gemaakt waar je rond kan rijden, maar al die auto’s rijden daar vlak voor de schooldeur langs – waar dus ook alle kinderen langs moeten…

  Eigenlijk zouden kinderen niet met de auto naar school gebracht moeten worden, maar zolang beide ouders (moeten) werken zal dat toch vaak gebeuren. Ik hoop daarom dat de inrichting van de ruimte bij scholen daar meer op aangepast zal worden, zodat kinderen zo veilig mogelijk naar school kunnen komen.  ⚠️ Meld

 5. Ik denk dat je dan de inrichting rond de school zo moet maken dat auto’s niet binnen een straal van 1 km kunnen komen. Dat zal echter een te ideaal beeld van me zijn, dus zullen er ook nog altijd snuggere henkies de auto vlak voor de deur van de scholen blijven zetten. Daarbij bewust over het hoofd ziend de medescholieren van zoon-/dochterlief…

  Ontopic: de situatie wordt inderdaad niet echt duidelijk uitgelegd, want ik had gelezen dat meisje op defiets zat, maar dat staat er inderdaad niet… Voetgangers die overhoop worden gereden door afslaand verkeer komt ook hier in de wijk helaas nog altijd te vaak voor…(ervaringsdeskundige)


  ⚠️ Meld

 6. “zij staken de weg over”
  Vaak is dit een loop-route van en naar basisschool het Veldboeket of het Mozaiek. Op zich is het een vrij overzichtelijk punt. Met als enige nadeel dat die bruine bus daar wel een beetje is “vastgeroest”; het is een vaste stek volgens mij.

  Een beetje off-topic: ik hou ook altijd mijn hart vast wanneer mijn zoontje opeens onverwacht oversteekt. Ja, dat kan je als ouder overkomen. Dat bevestig ik meteen bij deze. Je hebt immers niet altijd het handje vast. Ookal probeer je je kind nog zo goed het oversteken aan te leren, ze zijn en blijven onvoorspelbaar.


  ⚠️ Meld

 7. Nou, als die automobilist linksaf ging heb je volgens mij vrij lang goed zicht. Misschien te beroerd geweest om de ramen van de auto schoon te maken????>:(:'(


  ⚠️ Meld

 8. nou woon zelf in de buurt zag de ambulance staan toen ik na school liep en dacht alweer het is niet normaal hoe sommigen in een wijk rond scheuren laten ze dat doen op een race baan en niet in woonwijken zoals hier smorgens is het hier altijd druk met kinderen na school ook wij moeten uitkijken dat weet ik ma ze moeten wat doen aan de snelheid hier


  ⚠️ Meld

 9. Oke nu ga je wel iets suggereren wat je niet kunt bewijzen,misschien de ruiten niet schoon gemaakt.Ik heb met de Taxi veel kinderen van scolen moeten halen en naar de naschoolse opvang moeten brengen.Het was geen pretje om fatsoenlijk je werk te doen.Ouders die met defiets kwamen hadden vaak geen begrip dat je gewoon je werk deed.Ik vind ook dat er zoveel mogelijk kinderen op de fiets of lopend weggebracht moeten worden.Wij wonen in Westenholte mijn kleinkinderen in Stadshagen ,maar als we oppassen brengt mijn VROUW ze altijd met de fiets.


  ⚠️ Meld

 10. @Wichert,
  Je spreekt over ouders die geen begrip hebben voor jou als taxichauffeur terwijl je gewoon je werk doet.
  Ik heb ook niet altijd begrip voor taxichauffeurs die gewoon hun werk doen en dus kids ophalen/wegbrengen. Maar dan zijn het de figuren die denken dat het heel normaal is om hard te rijden bij de school, die parkeren op de stoep, op een fietspad of dwars voor een fietspad, etc.
  Ik weet niet of zoiets bij jou het geval was en waarom die ouders geen begrip hadden, maar als ik naar sommige chauffeurs kijk, kan ik me het levendig indenken.


  ⚠️ Meld

 11. WFvN ik kan niet anders zeggen dat ik dit met je eens ben,de taxi chauffeurs zijn er in mijn ogen niet netter op geworden,ook al worden ze vaak vanuit de centrale behoorlijk op de huid gezeten,ik ben er overspannen van geworden.Er zijn ook in Zwolle al veel chauffeurs die net als in de grote steden de weg niet meer weten.Op een enkel bedrijf na.Geldkwestie


  ⚠️ Meld

 12. Wichert ik wil het werk van de taxi chaufeur heus niet bagatiliseren,maar mijn ervaring is toch wel met name die gasten die de busjes met schoolkinderen vervoeren.

  Daar heb je coureurs bij zitten die denken dat ze op het circuit van Zandvoort zitten.

  Alles moet binnen een bepaalde tijd en dat is duidelijk te zien in hun rijgedrag.

  Als je niet oplet rijden ze je van de sokken,om toch nog snel door het rode stoplicht te vliegen terwijl ik als fietser het groene licht heb om door te rijden.


  ⚠️ Meld

 13. Hallo, ik ben de vader van het kind wat is verongelukt (ze is weer thuis en maakt het goed met been in gips en twee stalen pinnen in het been). Enige nuance: moeder stak over met drie kinderen, 1 in kinderwagen en twee aan iedere kant van de wagen, de wagen vasthoudend! (dus niet losrennend en wild overstekend zoals questionmaster vlg mij suggereert) De automobilist had net zijn ene kind naar school gebracht en was op moment van afslaan bezig met zijn andere kind op de achterbank. Ik denk dat dit een voorbeeld is van een ongeluk in een klein hoekje, het bewijst maar weer dat je als automobilist binnen de bebouwde kom ALTIJD alert moet zijn op wat er om je heen gebeurd. (en als overstekende voetganger er nooit van uit moet gaan dat iemand je wel ziet).


  ⚠️ Meld

 14. Inderdaad fijn naar omstandigheden goed gaat.

  Maar wel erg jammer dat ouders die de auto gebruiken toch meer dan eens kinderen van anderen (die te voet of met de fiets gaan) in gevaar brengen.


  ⚠️ Meld

Reageer