Museum de Fundatie vrijdagavond gratis toegankelijk

Zwolle – Museum de Fundatie opent vrijdagavond gratis voor iedereen haar deuren. Initiatiefneemster van deze actie is mevrouw Fien Overijs (43) uit de provincie Overijssel. “Je hoort nooit wat van de provincie” Fien Overijs heeft een missie. Ze wil weten wat de provinciale overheid uitvoert.

fien.jpg

Ze bestookt het provinciebestuur al jaren via post, mail en Twitter met allerlei vragen. Tot vervelens toe. “Er gebeurt vast van alles achter de deuren, maar je hoort nooit wat. Ondertussen hebben wij mensen geen flauw benul. We moeten meer te weten zien te komen”, aldus Overijs. Fien Overijs benaderde Ralph Keuning, directeur van Museum de Fundatie. Vervolgens daagde ze gedeputeerde Dick Buursink van de provincie Overijssel uit om zich wat meer te durven laten zien. Fien Overijs: “Ik ben zo blij dat beide heren mijn idee zagen zitten. De Fundatie is vrijdagavond gratis open. En daar is Buursink om met mij en de bezoekers in debat te gaan over cultuur in de provincie Overijssel. Reken maar dat ik heel wat vragen voor hem heb!”

Museum de Fundatie is vrijdag 29 januari tussen 16.00 en 20.00 uur gratis open. Ook voor kinderen. Er zijn rondleidingen, live muziek, hapjes en drankjes. En u kunt in gesprek met Fien Overijs en Dick Buursink. U bent van harte uitgenodigd.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. ⤽Je hoort nooit wat van de provincie⤝ Fien Overijs heeft een missie

  Beetje vreemd. Nooit gehoord van de Open Dag, provinciale website, openbare vergaderingen van Provinciale Staten, online statenvergaderingen?
  Genoeg om te weten te komen wat de provincie doet. Je moet er wel een beetje moeite voor doen! Fien toch!


  Maak melding

 2. FAKE:

  De provincie Overijssel heeft acteurs nodig om burgers aan zich te binden. In het provinciehuis is de familie Overijs al kind aan huis. Moeder Fien gaat vanavond in debat met gedeputeerde Dick Buursink.

  De afdeling communicatie heeft er een fraai affiche voor laten maken. Wat daar niet op staat is dat de familie niet bestaat. Het is een verzinsel waarmee Overijssel denkt de burgers meer te betrekken bij het bestuur. Het ‘cultuurdebat’ tussen de gedeputeerde en mevrouw Overijs is onderdeel van een publiekscampagne. Vader, moeder, zoon en dochter van de gefingeerde familie duiken op bij manifestaties of vergaderingen van provinciebestuurders. Het is de bedoeling dat zij ‘spontaan’ de bestuurder overvallen met vrijpostige vragen. Het idee voor het inzetten van acteurs komt voort uit de gedachte dat inwoners van de provincie meer betrokken willen zijn bij het beleid.  Maak melding

Reageer