Provincie geeft gratis OV-chipkaart weg

Zwolle – Op maandag 1 februari start in West-Overijssel en Twente een grote publiekscampagne over de OV-chipkaart. De campagne is bedoeld om de inwoners te informeren over het gebruik van het nieuwe betaalmiddel voor het openbaar vervoer. Ook wordt het publiek door de campagne gestimuleerd om over te stappen op het gebruik van de OV-chipkaart. De provincie Overijssel en Regio Twente geven samen 16.000 persoonlijke OV-chipkaarten (met automatisch opladen) weg aan inwoners in West-Overijssel en Twente. Normaal kost een OV-chipkaaart 7,50 euro. De gratis kaarten zijn vanaf 1 februari te bestellen via www.connexxion.nl. Op = OP.

Op 29 januari wordt in Zwolle en in Haaksbergen het startsein gegeven voor de campagne. Op het stationsplein in Zwolle onthult gedeputeerde Job Klaasen samen met Chief Customer Relations Officer Bruno Bruins van Connexxion de OV-chipkaart in Overijssel kleuren. Op locatie geven OV-ambassadeurs voorlichting aan het publiek over het gebruik van de OV-chipkaart. Vervoerbedrijven, provincies en regio’s willen de reizigers met de publiekscampagne stap voor stap laten wennen aan het nieuwe systeem. Reizigers kunnen daarom voorlopig nog met hun strippenkaarten en abonnementen blijven reizen, maar wie dat wil kan al reizen met de OV-chipkaart.

Alleen op de regionale spoorlijnen Almelo-Mariënberg en Oldenzaal-Hengelo-Zutphen kan nog niet met de OV-chipkaart worden betaald. Samen met West-Overijssel en Twente starten ook Gelderland en Flevoland op 1 februari een publiekscampagne over de OV-chipkaart. De vier landsdelen trekken samen op. De strippenkaart wordt in deze gebieden in het najaar 2010 gelijktijdig afgeschaft. De campagne van de vier landsdelen en de vervoerbedrijven wordt vanaf 1 februari ondersteund door een voorlichtingscampagne van het ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Ja, toedeledoekie met die kaart! Het reizen wordt zo flink duurder, zonder alternatief. Op zo’n wijze krijg je de mensen echt niet het OV in! Sommige delen van de stadsdienst zullen met 59% stijgen.


    Maak melding

  2. De provincie Overijssel en Regio Twente geven samen 16.000 persoonlijke OV-chipkaarten (met automatisch opladen) weg aan inwoners in West-Overijssel en Twente.

    Huhmm wat nergens lukt hier gaan invoeren? Discussies zat over vooral dat persoonlijke


    Maak melding

Reageer