Eerste Britten Vioolconcours in Zwolle

Zwolle – Het eerste Britten Vioolconcours wordt gehouden op zaterdag 27 maart 2010 in de Reulandzaal van het ArtEZ Conservatorium te Zwolle en staat open voor alle jonge violisten in Nederland in de leeftijd van 10 tot en met 18 jaar. Het vioolconcours wordt georganiseerd door de Stichting Benjamin Britten Strijkorkesten in nauwe samenwerking met ArtEZ Conservatorium Zwolle.

Doel van het concours: jonge strijkers en hun docenten een extra uitdaging te geven om het niveau en het speelplezier van jonge strijkers te verhogen. Daarnaast: enthousiasme en inspiratie overdragen aan toehoorders van een jonge generatie door het openbare karakter van het concours. Alle optredens tijdens het concours op 27 maart zijn openbaar en voor iedereen gratis toegankelijk.  

Winnaars in de drie categorieën treden als solist op met hun verplichte stuk tijdens een feestelijk concert op 16 april 2010 in de Spiegel te Zwolle, begeleid door het Britten Jeugd Strijkorkest (www.hetbritten.nl). Ook krijgen zij een masterclass met violiste Liza Ferschtman, die op een nader te bepalen tijdstip georganiseerd zal worden, i.o.m. de winnaars, op het ArtEZ conservatorium in Zwolle.

Het Vioolconcours bestaat uit de volgende drie categorieën:

Categorie I (10 t/m 12 jaar)

Categorie II (13 t/m 15 jaar)

Categorie III (16 t/m 18 jaar)

Zie voor AANMELDING (vóór 28 februari) en VERDERE INFORMATIE onze website: www.brittenconcours.nl

 

Artikel delen:

Reageer