Waarschuwing voor gladheid

Zwolle – Regen en sneeuw leiden in een deel van het land vandaag opnieuw tot gladheid en flinke overlast. Vandaag overdag viel op een aantal plaatsen al wat lichte neerslag, maar vanavond gaat het verder landinwaarts harder sneeuwen waarbij in de oostelijke helft in korte tijd zo’n 3 tot 5 cm kan vallen. Ook kan het glad worden door ijzel en opvriezing.

In de westelijke helft van het land valt voornamelijk regen, die op de bevroren ondergrond aanleiding kan geven tot vorming van ijzel en gladheid. De temperatuur is in het westen inmiddels opgelopen tot enkele graden boven het vriespunt. In het oosten blijft de temperatuur rond het vriespunt hangen waardoor de gladheid daar blijft aanhouden. Ook de komende dagen valt er geregeld sneeuw in ons land. Ook dan kan het glad worden door sneeuw en bevriezing van natte weggedeelten.

Artikel delen:
Reacties 6
  1. Vanmorgen ook spekglad. Toen ik beneden kwam, ben ik eerst even buiten gaan voelen. Vlak achter het huis was er niets aan de hand. Maar toen ik wat later vertrok en op het achterpad kwam……. echt verradelijk glad. Op sommige plekken is niets aan het handje maar op andere plekken echt spiegelglad. En niet alleen op de verwachte plekken zoals ‘op bruggen’.


    Maak melding

  2. Het is idd wel opletten en rekening houden met iets latere aankomst. Blij dat ik hier gister nog ff ben blijven zitten. Naar Zwolle was het volgens mij tegen half 5/5 uur erg glad. Kon wat later zo doorrijden.


    Maak melding

Reageer