Binnenkort dierenpolitie in Zwolle?

Swollwacht raadslid William Dogger: "Het initiatief dierenpolitie zou binnen het dierenwelzijn in Zwolle niet misstaan. Ook binnen onze gemeentegrenzen komt helaas nog dierenleed voor. Om dit dierenleed nog verder uit te bannen zou een dierenpolitie een toegevoegde waarde kunnen zijn."

Brigadier Dog

dierenpolitie2.jpg

Artikel delen:
Reacties 58
 1. Ik vind dit een heel goed idee want als je soms ziet hoe mensen hun dieren behandelen (mishandelen) wordt het tijd dat er ingegerepen kan worden8)


  Maak melding

 2. Natuurlijk zullen sommige huisdieren in Zwolle ook wel eens minder goed terecht komen maar het staat in geen verhouding tot het “ruimen” van duizenden gezonde zwangere geiten en schapen…
  En wat doen we daaraan???


  Maak melding

 3. De meeste huisdierenmishandeling zie je niet omdat het binnenshuis gebeurt, ik zie tenminste nooit wat op straat…krijgt de dierenpolitie ook huiszoekings bevoegdheid dan?


  Maak melding

 4. Nu alweer dit onderwerp??

  Er zou een samenwerking zijn gerealiseerd tussen de dierenbescherming, dierenambulance en nog iets.
  Dat werkt niet en heeft ook geld gekost.

  Ik weet al niet meer hoe de normale politie er uit ziet.
  Die komen ook niet op straat en in woonwijken, ze moeten immers inleveren.  Maak melding

 5. laat de gemeente ook eens zorgen dat het aantal honden uitlaat plekken verdubbeld worden.Ik moet in Zwolle zuid eerst een aantal km lopen vanaf mijn huis voor de eerste uitlaatplek.In de tussentijd moet mijn hond zijn behoeftes kwijt ,nu laat ik hem het onder de struiken doen.Dus graag wat meer afgebakende en verspreide plekken in de wijk.En aan de hondenbezitter zou ik willen zeggen de hond aan de lijn graag dat doe ik ook altijd .


  Maak melding

 6. Allemaal leuk geprobeerd om dit soort ballonnetjes op te laten.

  Laat de gemeente de hondenbelasting maar weer gaan heffen,daar kunnen ze een eventuele dierenpolitie van bekostigen,boetes uit delen aan de eigenaars die het vertikken om hun hond aan te lijnen en overal hun hond de behoeftes laten doen.

  Voor de omgeving een stuk prettiger om niet dagelijks in de hondenstront te stappen.

  Zandbakken die niet gebruikt kunnen worden waar het voor bedoeld is,omdat dit openbare hondentoiletten geworden zijn.


  Maak melding

 7. In Zuid zijn wel heel wat van die ‘Hondenhaltes’ waar je van die zakjes kan halen om de stront op te ruimen en waar je de boel daarna kan deponeren.
  Je spreekt over ‘een aantal kilometer’ vorodat je bij een uitlaatplek bent. Waar woon je dan? Ik zit de kaart te bestuderen van de gemeente:
  http://tinyurl.com/yb8gnx6
  Veel plekken zijn er niet, dat ben ik met je eens als ik zo naar de kaart kijk. maar het ‘aantal kilometer’ lijkt me wat overdreven.


  Maak melding

 8. Zwolse je hebt gelijk de vervuiler betaald,van de honden belasting kun je dan de dierenpolitie betalen.Niet dat ik dat leuk vind voor de hondenbezitters ,maar er zijn er teveel die zich niet aan de regels houden,waardoor anderen in de strond zitten.Ook hier moeten dan de goeden onder kwaden Lijden,Jammer


  Maak melding

 9. Eens Zwolse, met luchtballonnetjes en met hondenbelasting. Waarom is die er eigenlijk af gegaan en waarom in de ene gemeente niet en in de ander wel? Vrees dat je hier nu verder soortgelijke reacties als op het dolgedraaidedierendraadje van gister of eergister krijgt. Knippen-plakken?


  Maak melding

 10. En die baasjes…die er bij nacht en ontij vaak door moeders op uit zijn gestuurd met de ongehoorzame dog. Tuurlijk zijn die wat prikkelbaar als je ze meldt dat die k*t dog daar niet mag skijten. Waren net opgelucht dat ze naar de cv mochten.  Maak melding

 11. Dierenpolitie instellen, die óók laten toezien op loslopende honden en rondslingerende stront? En dan betalen van de weer in te stellen hondenbelasting? Ik ben er dan een groot voorstander van.


  Maak melding

 12. sorry voor off topic gaan maar Pieters ik zit nog op een antwoord te wachten wat en wanneer ik me negatief heb uitgelaten over Solidara zoals jij beweerd…


  Maak melding

 13. Nog fraaier dan Natascha,betaal ik mee aan de hondenbelasting mag ik als surprise gratis in de hondenstront trappen.

  Door de hondenbezitters mag ik dan ook meebetalen aan het verversen van de zandbakken en het schoonmaken van de vele speelveldjes die voor de kinderen zijn aangelegd ,maar 1 grote strontvelden zijn.


  Maak melding

 14. Dat is tenminste wat ik begrepen heb hoor Zwolse, daar hoor ik mijn vader tot op de dag van vandaag nog over klagen;D en gelijk heeft ie!


  Maak melding

 15. Ik ga eens informeren hoe dat zit.

  Tis toch te gek voor woorden,wil best meebetalen aan gemeentelijke zaken.

  Maar verwacht dan ook dat dat die zelfde gemeente ook zorgt dat ik geen overlast van loslopende honden en hun hondenstront heb 🙁


  Maak melding

 16. @zwolse,11:22>>>…om maar te zwijgen over al die katten die zandbakken misbruiken (incl. eenieders tuin) of waarom hebben al die eigenaren niet normaal een kattebak??? Precies, hun huisdier gaat voor kinderen.
  Daarom ben ik begonnen met katten mee te geven aan dierenambulance… ik ben het zo beu.


  Maak melding

 17. Maar het afgeven op hondenbezitters is héél makkelijk…ik heb onze hond als pup geleerd om het in struiken te doen…daar heeft niemand last van.
  Voor ongelukjes , stuk karton mee, kan het gevoeg in de put.
  Leven is zo simpel maar waarom moet een ander overlast hebben van mijn huisdier???
  Helaas zijn de meeste huisdiereigenaren het moron stadium ver voorbij, hun lust is eenander z’n last…en durf er maar niks van te zeggen.


  Maak melding

 18. Eens met Zwolse en bedankt

  Ik ga eens informeren hoe dat zit

  Goed punt QM, dierenambulance en kosten:

  Daarom ben ik begonnen met katten mee te geven aan dierenambulance… ik ben het zo beu.

  Gelukkig voor de poes en mijn vrouw hadden we een dierenliefhebbende vrouw (met keeperstrainert van WVF) op visite. Acheteraf was het wel gelukkig voor iedereen, maar: Zaterdag-’s nachts werd onze poest heftig aangereden voor ons huis. De dames adviseerden dringend de poes bij “Goudenketting en nogwat” af te leveren. Midden in de nacht, geen dader nixxx natuurlijk. Natuurlijk reed een nuchter persoon.
  Toffe poes hoor maar met de rekening in de hand…..
  Hij moest geopereerd worden en een aantal dagen blijven…..tegen de 400 Euro geloof ik……..

  Heb heel wat andere stoere oplossingen gehoord.

  Wie betaald eigenlijk de rekening als je een dierenambulance belt en de dader is…..even wat anders doen? De maatschappij? Geen verzekering natuurlijk die uitkeert.


  Maak melding

 19. @ qm.

  Er zullen best hondenbezitters zijn die hun honden netjes aangelijnd en op de aangewezen plekken uitlaten,maar wat ik dagelijks zie is het tegendeel.

  Woon zelf op een hoekhuis en zie ze smorgens hun honden uitlaten in de tussenberm van de hoofdweg .
  Met een beetje geluk trap ik in volle glorie in een bolle verse hoop als ik mijn deur uit stap,omdat het beestje de berm niet heeft kunnen halen.Al met al is de eigenaar dan al wel minuutje of 3 buiten geweest en is weer binnen.
  Naar mijn mening hebben velen een hond als status symbool en om stoer te lijkenals het nog een bepaald ras ik ook. Maar aan de regels houden ho maar.
  Als je er wat van zegt,nou vul maar in.


  Maak melding

 20. Heb er dus eens wat van gezegd en sindsdien gaat het goed. Skijt het beest ergens anders en hij groet nog even aardig. Denk echter, dat ik toevallig de goeie trof.


  Maak melding

 21. zwolse, bekend fenomeen… in veel wijken worden armetierige strookjes gras compleet volgekakt… en anders de voetpaden op ermee. Die vieze hondeneigenaren ‘mogen’ dat want daar betalen ze toch belasting voor? – dat armzalige argument tekend al de onbenullige laksheid van die mensen en dan worden die honden net zo.

  Na de verhuizing hadden we onze tuin nog niet meteen op orde, en dat was voor een psycho somatisch vrouwtje uit de buurt de reden haar twee labradors vrijerlijk te laten plassen in onze voortuin ‘want die zag er toch niet uit’ …
  Je vraagt je werkelijk af wat er in dat soort lui omgaat…het groen is slechts een tiental passen verder weg, maar nee.
  En tegelijkertijd is het van zo iemand een schreeuw om aandacht, desnoods negatieve aandacht, ookal is ze niet meer te helpen.


  Maak melding

 22. Ik lees dit nu voor her eerst, ben het ook met de mensen eens over de hondenpoep dat daar ook iets aan moet gebeuren…

  Maar dit artikel gaat dus ergens anders over, over dierenmishandelaars om die hard aan te pakken d.m.v. dierenpolitie. en ik ben daar absoluut voor! en geef deze boa?s tergelijk de autorisatie om mensen die honden niet op uitlaatplekken hun behoefte laat doen een bekeuring uit te laten schrijven.. wat vinden jullie?? zonder het alleen over hondenpoep te praten!?


  Maak melding

 23. Daarom is deze discussie gedraaid omdat ik aangaf ,om de hondenbelasting weer te gaan heffen,en daar de dierenpolitie mee gaan bekostigen.


  Maak melding

 24. Van mij hoef je er geen dierenpolitie mee te bekostigen. Is zijn er voldoende klachten over dierenmishandeling voor 1 fulltime dierenagent? Of is dit op incidentengebasseerd?
  Hoorde dat eigenaren van honden die in overtreding zijn, nu ook al bekeurd worden. Waar werd de hondenbelasting altijd voor aangewend? Misschien ook wel om de boa’s te betalen?  Maak melding

 25. honden horen buiten de toegestane plaatsen aan de lijn anders n beste bekeuring bij ons in de buurt berkum en dan aan de dijk is t struingebied je kunt er borden neer hangen zo groot als bilboards maar weinig die zich er wat van aan trekken ,ngoeie week terug zijn door n bruine labrador met vrouw zeven waterkipjes doodgebeten en madam liep door of haar neus bloedde, misschien leest ze dit de politie is hier mee bezig ,ik heb me voorgenomen als ik met de hond daar loop en er loslopende honden zijn om deze incl.eigenaar te fotograferen en zonodig met adres ( wat ik meestal wel ken) naar de politie te sturen misschien helpt dit wat.  Maak melding

 26. En wat te denken van die los lopende katten. Hier voor ons huis elk jaar jonge eenden en binnen 3 weken liggen ze allemaal bij de mensen met katten in huis.

  Heb een keer geprobeerd een mol met een olifant te kruisen maar kreeg van die verrekte grote zand bulten in de tuin.


  Maak melding

 27. jochem, een ding is zeker niet aan te bevelen…in het weekend het hilversumse bos bezoeken…dan voel je jezelf zo een waterkipje, met al die loslopende honden die alles en iedereen bespringen omdat ze door de weeks thuis opgesloten zitten…blijkbaar moet het maar kunnen want ‘ze doen niks’ 8)


  Maak melding

 28. Veel mensen trekken zich al niets aan van de gewone politie, laat staan van de dierenpolitie. Mocht dit plan doorgaan dan zal het wel weer zo’n stadswacht baantje worden. Mensen ergens op wijzen maar je hebt verder geen bevoegdheid, en als er iets strafbaars gebeurt moeten ze de ‘normale’ politie bellen.


  Maak melding

 29. questionm.
  je hebt gelijk ,ook ik moet mn kleren wassen omdat ik n pup heb die ik uit bescherming in mn handen moet nemen om vervolgens besprongen te worden door dat loslopende spul.
  ik ben dr klaar mee en neem mn eigen maatregelen,dan maar ruzie  Maak melding

 30. omdat ik n pup heb die ik uit bescherming in mn handen moet nemen

  Lijkt me niet nodig, normaal zal een volwassen hond nooit een pup bijten.


  Maak melding

 31. juist doordat je de pup in je handen hebt gaan ze springen. Bedenk wel dat de pup zo alleen maar bang kan worden.
  Idd een volwassen hond zal een pup niet aanvallen. Uiteraard lopen er helaas ook honden die nooit zijn te vertrouwen maar dat zie je gauw genoeg.


  Maak melding

 32. dan is elke loplopende hond voor mij teveel en al helemaal als die aangelijnt hoort te zijn .
  de hond doe niet gauw wat maar t aanhangsel graag maar dat mag dan niet .
  jammer!!!!!!!


  Maak melding

Reageer