Optredens bij tehuizen op Koninginnedag

Zwolle – Een traditie van de Centrale Commissie Oranje (CCO) wordt in 2010 met Koninginnedag weer mogelijk gemaakt, namelijk het optreden van orkesten en muzikale gezelschappen in tehuizen.

Omdat de vorige sponsor, de Rabobank, met het sponsoren van deze optredens gestopt was, kon de CCO de tehuizen zonder inbreng van een eigen bijdrage niet meer deze optredens aanbieden. Stichting De Gasthuizen heeft besloten alle kosten van deze optredens te sponsoren.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Goed nieuws voor die tehuizen ,want het geeft toch altijd een heel gezellige sfeer voor die mensen die niet de gezelligheid van koninginnedag in de stad kunnen beleven.Als nu de muziekverenigingen nog een beetje schappelijk zijn met de prijs dan is er misschien voor de komende jaren weer een traditei die hierbij hoort.


  Maak melding

 2. Ik kan me herinneren dat toen de kievitsbloem nog bij ons de straat zat dat daar iedere koninginnedag s’ochtends om een uur of 9 een muziekkorps kwam om het wilhelmus te spelen voor die mensen….


  Maak melding

 3. een mooie verwelkome afleiding voor deze mensen ,de meesten hebben toch al nx ,geen fam , of niemand die naar ze omkijkt ,,en ja korpsen zijn duur .kijk alleen eens naar de unieformen ,die slijten ook ,of worden te klein .en wie betaald dat dan?


  Maak melding

 4. Dick ik weet niet wat muziekkorpsen vragen,maar ik weet nog wel toen we een optocht in Zwolle hadden dat de begroting door de korpsen aardig werd aangetast,daarom hoop ik dat ze nu voor een uurtje bij de tehuizen niet zoveel vragen zodat de stichting Gasthuizen er een traditie van maken om dit voor hun rekening te nemen.Trouwens sinds de optocht er niet meer is ,is er wel veel verandert op Koninginnedag.Het trok toch tienduizenden van buiten Zwolle


  Maak melding

 5. Klopt, de optocht was een traditie. Maar vind het 30/4 ’s middags altijd nog wel gezellig in de stad. In Stadshagen is ook een paar jaar van alles georganiseerd. Muziek hoort inderdaad bij Koninginnedag.


  Maak melding

 6. @Wichert

  Uit mijn eigen actieve tijd als muzikant bij een muziekvereninging in Zwolle weet ik dat de optredens in de stad altijd met een behoorlijke korting werden verzorgd. Dus als vroeger de korpsen tijdens de optocht behoorlijk op de begroting drukten zegt dat volgens mij meer over begroting dan over de tarieven van de korpsen.

  Vergeet niet dat het hier vaak gaat om verenigingen die ook moeten draaien en waarbij de optredens een belangrijke(ste) bron van inkomsten is.


  Maak melding

Reageer