Durf te leven met epilepsie

Zwolle – Op dinsdag 9 februari 2010 organiseert Bibliotheek Zwolle in samenwerking met Remedica een informatie-avond over epilepsie. Deze wordt gehouden in de Statenzaal. Centraal staat de vraag hoe je omgaat met epilepsie. Niet alleen als je het zelf hebt, maar ook als je een familielid of partner hebt die epileptisch is.

Epilepsie is een ziekte die zich uit in aanvallen van verandering in het gedrag. Deze aanvallen worden veroorzaakt door een verstoring van de normale functie van de hersenen: er ontstaat abnormale elektrische activiteit. Epilepsie is niet zeldzaam en zowel kinderen als volwassenen kunnen het krijgen. Ongeveer 5 op de 1000 kinderen krijgen epilepsie. Meer dan 50% van alle nieuwe patiënten met epilepsie is jonger dan 20 jaar. Tussen de 20 en 50 jaar is de kans op epilepsie het kleinst, ouderen krijgen het weer vaker. De aard van de epilepsie en het aantal aanvallen verschillen zeer sterk. Soms zijn ze zo hevig dat de niet-ingewijde toeschouwer zal denken dat de patiënt doodgaat. Sommigen hebben tientallen aanvallen per dag, anderen hebben slechts zelden een aanval.  

Het  GIP organiseert deze informatie-avond i.s.m. Remedica en een apotheek. Er is een gratis literatuurlijst en andere informatie beschikbaar voor iedereen. De Statenzaal gaat open om 19.00 uur en de avond begint om 19.30 uur tot 21.30 uur ongeveer. Het adres is Diezerstraat 80 te Zwolle. Reserveren via de website: www.bibliotheekzwolle.nl  De avond is gratis voor bibliotheekleden, anderen betalen €3,- vooraf of  €3,50 aan de zaal.

Artikel delen:

Reageer