Ook dit jaar publieksprijs Carnavalsoptocht via SMS

Zwolle – De Grote Sassendonkse Optocht is elk jaar weer een hoogtepunt in het Sassendonkse carnaval. Vele groepen en verenigingen laten zich van hun mooiste kant zien en worden beoordeeld door een vakkundige jury. De groepen strijden om de eer en de prijzen in vier categorieën: • Groepen tot 3 personen (hoofdprijs e125,- en een wisselbokaal) • Loopgroepen met meer dan drie personen (hoofdprijs e 250,-) • Groepen met wagens (hoofdprijs e250,-) • Carnavalsverenigingen (hoofdprijs e300,-)

Daarnaast zal ook dit jaar weer de Loeigoedtrofee uitgereikt worden. Deze trofee wordt uitgereikt aan die groep waarbinnen kinderen een grote rol spelen. Het is een stimuleringsprijs voor het kindercarnaval. Elk jaar is het weer spannend wat het resultaat is van de hersenspinsels van de creatieven , van de noeste arbeid van de bouwers en het gezwoeg van de naaisters. Aan de jury (ook dit jaar heeft de Commissie Optocht weer een professionele jury weten samen te stellen) de zware taak om het een en ander te beoordelen. Elk jaar is het weer een hele klus om goede korpsen en muziekgroepen naar Zwolle te halen. Het is het streven van de Commissie Optocht om groepen met een zo hoog mogelijk muzikaal niveau mee te laten lopen. Welke muziekgroepen en korpsen mee zullen lopen moet u zelf maar komen bekijken. Houdt u dan wel uw Euro klaar, want ook dit jaar zal er weer gecollecteerd worden voor de muziek.  

De volledige route: Start vanaf Wethouder Alferinkweg, Hortensiastraat, Assendorperstraat, Groot Wezenland, Sassenpoortenbrug, Wilhelminasingel, Ter Pelkwijkstraat, Gasthuisplein, Oude Vismarkt, Grote Markt, Luttekestraat, Nieuwe Havenbrug. De starttijd is 14.15 uur.

Net als vorige jaren, kan ook dit jaar het publiek van de carnavalsoptocht via een SMS-je aangeven welke deelnemer de Publieksprijs moet krijgen.
De organiserende cv De Eileuvers is van mening dat je in de huidige tijd er niet meer aan ontkomt, om het publiek een woordje mee te laten spreken. Dat kan ook dit jaar weer door via een SMS – je met daarin het favoriete optochtnummer te sturen naar het daarvoor opengestelde nummer. Direct na afloop van de optocht zullen de stemmen geteld worden en tijdens de prijsuitreiking (18.00 uur in De Tent) zal bekend worden gemaakt wie het publiek als winnaar heeft aangewezen.
Onder het deelnemende publiek zal ook een prijs verloot worden.

Het nummer voor de sms-actie: 4414 

 

Artikel delen:
Reacties 8
 1. En een ASO-bokaal voor die groep die de meeste rotzooi van zich af gooit; en de Decibel-trofee voor die groep die het hardst meent dat de toeschouwers slechthorend c.q.doof zijn.


  Maak melding

 2. kan er bij ASSENDORPER wat extra confetti op het balkon worden gegooid?

  zijn er wat mensen die er wat voor voelen om met een grote gakbalkar in de optocht aan te sluiten?


  Maak melding

 3. Goed initiatief, het anoniem crediteren spreekt mij wel aan. ik hoop alleen wel dat het de moeite waard is om de praalwagens dit jaar op niveau in te schalen.


  Maak melding

 4. wat ik jammer vind is dat er verschil wordt gemaakt tussen de hoofdprijs voor groepen en verenigingen vaak zijn de wagens van de groepen mooier en is er meer werk aan besteed dan aan de wagens van de verenigingen die zijn vaak elk jaar het zelfde goedkoop en simpel met een paar planken en een potverf afgerafeld.
  trek de te winnen prijzen gelijk en stop met vriendjes politiek jury.:D


  Maak melding

Reageer