Opening nieuwe entree parkeergarage Diezerpoort

Zwolle – Wethouder Janco Cnossen en de directeur van theater De Spiegel Gijsje van Honk verrichtten donderdagmiddag de officiële opening van de nieuwe voetgangersentree van de parkeergarage Diezerpoort.

28-01-2010_opening_ingang_parkeerdek_diezerpoort_4.jpg

De nieuwe entree aan de kant van Van Wevelinkhovenstraat maakt het gebruik van de garage aantrekkelijker. Door de nieuwe liften is het mogelijk de parkeervoorziening buiten de openingsuren van het ondergelegen winkelcentrum veilig te gebruiken. Niet alleen zorgt de nieuwe entree voor meer comfort voor de gebruiker en een betere veiligheidsbeleving, de nieuwe in- en uitgang is ook fraai vormgegeven. Daarbij is in het ontwerp bewust aansluiting gezocht bij de architectuur van theater De Spiegel. Er komt een brug in de buurt van de entree van de garage, over de Achtergracht naar het Spinhuisplein bij het theater. Daardoor ontstaat een korte looproute tussen de parkeervoorziening en het Zwolse winkelhart.

28-01-2010_opening_ingang_parkeerdek_diezerpoort_1.jpg

28-01-2010_opening_ingang_parkeerdek_diezerpoort_3.jpg

28-01-2010_opening_ingang_parkeerdek_diezerpoort_2.jpg

28-01-2010_opening_ingang_parkeerdek_diezerpoort_5.jpg

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Echt mooi dit. Hopelijk kan de capaciteit van de parkeergarage nu beter benut worden. Ook echt mooi dat er een (loop?)brug komt! Ben je supersnel in de stad, allemaal erg goed voor de stad!


    ⚠️ Meld

  2. Maakt het echt zoveel uit dieze oost?

    Over de stenen pijp ga je beginnen in de diezerstraat en over de spiegelbrug en dan nog een keer over het pelserbrugje kom je midden in de diezerstraat uit, dus ik zie het verschil niet.


    ⚠️ Meld

Reageer