Jeugd krijgt eigen start met carnaval in Zwolle

Zwolle – Het carnaval in Zwolle is een groot feest dat aan jong en oud veel plezier geeft. Eén van de hoogtepunten ieder jaar is het opzetten van het Eileuversnest op de Grote Markt. Hier komen altijd honderden mensen op af. Het opzetten van het nest is op vrijdagavond rond de klok van 24.00 uur. Dit is natuurlijk veel te laat voor de jeugd van Sassendonk. Voor de jeugd van Sassendonk is er geen begin van het carnavalsseizoen.

Carnavalsvereniging De Eileuvers hebben een eigen jeugdafdeling De Eipiepers waaronder Prins Jordy 1 en adjudanten Bart en Shira, dansmariekes en jeugdleden vallen. De Jeugdafdeling valt onder de veranwoordelijkheid van de commissie kindercarnaval. Deze commissie heeft dit jaar voor het eerst georganiseerd dat er een jeugdnest wordt opgezet. Dit is uniek voor Nederland. Op deze manier is er een start van het carnaval voor alle kinderen van Sassendonk en omstreken. Ze hebben dan een eigen plek waar het feest kan beginnen. Op carnavalsvrijdag gaan zij vanaf 16.30 uur verzamelen om het jeugdnest op te zetten. Dit zal gebeuren bij de Harmonie op de Grote Markt.

Voor de Harmonie zullen zij, samen met het hof en de dansmariekes, het carnaval voor alle kinderen openen. Als het jeudnest is opgezet zal er een feest zijn in de Harmonie tot 18.00 uur. Natuurlijk mogen de kinderen gratis naar binnen en zal er volop ranja te krijgen zijn.  Tevens zal er een kapel zijn die alles muzikaal zal omlijsten. De jeugd voorzien een probleem wat betreft de toekomst van het carnaval. Zij willen er daarom voor zorgen dat de jeugd meer aandacht krijgt en dat zij het gevoel hebben dat het feest ook voor kinderen is.  De jeugd heeft immers de toekomst.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. En nu nog regelen dat de scholen vrij hebben tijdens carnaval.
  Dit is een belofte die de politiek regelmatig heeft gedaan en maar waar geen gehoor aan word gegeven.  Maak melding

 2. ingrid het is hier geen brabant
  zwolle 2-3 % doet hier aan carnaval
  en gaan de scholen ook dicht met het w.k. voetbal?
  en waarom eigelijk ze kunnen toch vrijdagavond zaterdag zondag
  maandag dinsdag midag v/a 15-00 uur tot ,,,,,, ja hoe oud ze zijn
  en tot hoe lang ze het aan kunnen,, geld ook voor werkenden;)


  Maak melding

 3. Wat maakt het nu uit om de vakantie te plannen in de week dat er carnaval gevierd word, nu is het een week voor de carnaval of de week er na.Er hoeft dus niet extra vrij gegeven te worden.  Maak melding

 4. ja oke` 😮 klopt ben al heeele poos van school
  ja kleine moeite
  zomer vakantie kan ik me voor stellen dat dat nu wel anders is (moet) dan vrogger8)


  Maak melding

Reageer