ID-banen wijkcentrum Holtenbroek op de tocht

Zwolle – Travers is voornemens de medewerkers met een ID-baan in wijkcentrum Holtenbroek te ontslaan per 31 december 2010. Onder de medewerkers is hierover veel onrust ontstaan. Travers doet zijn best om mensen aan een andere baan te helpen maar garanties zijn er niet. De gemeente biedt Travers de mogelijkheid voor deze mensen gebruik te blijven maken van de ID-regeling.

De PvdA wil dat de gemeente er bij Travers op aan dringt om dat ook te doen en deze mensen dus gewoon in dienst te houden. Lijsttrekker Eefke Meijerink: “Het is mooi als mensen vanuit een ID-baan doorstromen naar een reguliere baan maar op dit moment zijn er als gevolg van de kredietcrisis maar weinig banen. Voor mensen met enige afstand tot de arbeidsmarkt is het nu nog moeilijker om een baan te vinden.” De PvdA wil voorkomen dat de medewerkers werkloos thuis komen te zitten terwijl ze nu werk doen dat ze leuk vinden en dat belangrijk is. Ze leveren een bijdrage aan het draaiend houden van het wijkcentrum. Andere wijkcentra van Travers waar ID-ers in het verleden zijn weggevallen hebben meer moeite gekregen om openingstijden te handhaven en activiteiten te blijven ondersteunen.

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Ik ben er niet zo vaak geweest, maar het ziet er altijd heel druk uit als ik er langs fiets…zou zonde zijn als het vaker dicht moet zoals bij ons savonds


  Maak melding

 2. Het lijkt me toch juist logisch dat een organisatie als travers die een maatschappelijke functie heeft deze mensen de mogelijkheid bied werkervaring op te doen. Ik lees namelijk in dit stuk dat Travers ze gewoon met de id-regeling aan het werk kan houden. Waarom moeten ze dan echt weg? Dat snap ik niet.


  Maak melding

 3. Beste lezers,

  De organisatie Travers heeft altijd gezegd dat ze alles zouden doen om de ID-ers zoveel mogelijk te behouden.Naar mijn inzien blijkt dat ze hen niet willen behouden.Dit baseer ik op de informatie die ik van betrokkenen gehoord heb.Met andere woorden heeft Travers haar ware gezicht laten zien aan de Id-ers waar ze a;ltijd tegen hebben gezegd om alles te doen om hen te behouden.Hier uit blijkt dat het totaal niet zo is.Ik hoop dat de gemeenteraad meer druk zal uitoefenen zodat dat de ID-ers kunnen worden behouden in het wijkcentrum holtenbroek.Ik vind ook dat Travers meer openheid hierin moet geven.  Maak melding

Reageer