Het weer: winterse buien

Zwolle – Vrijdag begint de dag met regen en natte sneeuw. In het oosten en noorden is de kans op sneeuw het grootst. De temperaturen lopen in de loop van de dag op tot waarden tussen +2 en +5 graden. De wind is vlagerig en waait uit het zuidwesten. Later wordt de wind noordwestelijk. Na het passeren van de neerslagzone worden er met deze noordwestelijke stroming winterse buien aangevoerd. Het klaart daarbij in de middag vanuit het westen op.

28-01-2010_weerfoto__gerechtsgebouw.jpg
Gerechtsgebouw

Vanavond en vannacht valt er lokaal een winterse bui en zijn er opklaringen. In de koude polaire lucht gaat het flink afkoelen. De minimumtemperatuur ligt tussen 0 graden in Zeeland en lokaal -5 in het binnenland. Morgen valt er lokaal een winterse bui. Het is echter grotendeels droog en er is ruimte voor de zon. Overdag stijgt het kwik tot waarden tussen -1 in het noordoosten en +3 graden in het zuidwesten. In de nacht naar zondag vriest het meest licht tot lokaal matig. Geleidelijk neemt de kans op een winterse bui weer toe.

Zondag overdag is het wisselend bewolkt en breiden de buien zich over het land uit. De temperatuur stijgt tot waarden tussen +1 en +4 graden. Ook maandag is er kans op (natte) sneeuw bij temperaturen net boven 0. Daarna lijkt het opnieuw wat kouder te worden.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Hier ook, Steenwijk, maar onderweg niet. Het regende. Vanochtend rond het vriespunt. Gelijk bij het uitstappen…Vanmiddag meer sneeuw >:(

  Dat gerechtsgebouw kan er alleen maar mooier uit gaan zien Harry!  Maak melding

 2. Komende nacht trekt een venijnige sneeuwstoring over ons land die mogelijk zorgt voor zware sneeuwbuien en veel wind. De buien kunnen actief zijn en vergezeld gaan van onweer. Lokaal kan in korte tijd een flinke hoeveelheid sneeuw vallen. Langs de Zeeuwse en Zuid-Hollandse kust, waar de meeste neerslag waarschijnlijk in de vorm van regen valt, neemt de wind bovendien korte tijd flink toe. Zaterdagochtend ligt waarschijnlijk in een groot deel van het land weer een vers sneeuwdek. Het KNMI raadt iedereen die vannacht de weg opgaat aan de weerberichten en waarschuwingen goed te blijven volgen.


  Maak melding

 3. Bij een buitentemperatuur van -1,5, geen neerslag gelukkig. Bij Balkbrug had het wel gesneeuwd. Wat strooiwagens gezien, maar de wegen zijn goed begaanbaar.


  Maak melding

Reageer