Bierweek Zwolle

Zwolle – Elke eerste volle week van februari wordt de bierweek georganiseerd. Al meer dan 30 jaar traditie en een van de grootste en bekendste studenten speciaal bierfeesten van de wijde omgeving. Georganiseerd door studentenvereniging ZHTC. De activiteiten vinden grotendeels plaats in de eigen sociëteit aan de Thomas à Kempisstraat 13.

Het idee achter de bierweek is om op speelse wijze de studenten en andere geïnteresseerden kennis te laten maken met de diverse bieren die er zijn. Er is namelijk veel meer dan pils. Dit jaar wordt de bierweek gehouden van 2 tot en met 6 februari. Dit jaar is het thema, de foute bierweek, wat vooral tot uiting komt in de themafeesten ’s avonds. Dinsdagmiddag wordt in Hogeschool Windesheim de bierweek geopend. Dit zal om 12:15 gebeuren in de C-kantine. In de eigen sociëteit zal de burgemeester de bierweek nogmaals openen. Dinsdagavond is er een kerstfeest in de sociëteit. Woensdag staat in het teken van de bandjes. Bekend en onbekend talent uit de wijde omgeving krijgt de kans haar talenten te laten zien en horen tijdens het open podium. De Bierweek commissie heeft ook dit jaar weer moeten kiezen welke bands ze wilden hebben. Er zijn er 10 overgebleven. Onder het toeziend oog van een ervaren jury zullen ze strijden om de juryprijs en de publieksprijs.

Het open podium begint om ca 16.00 uur en eindigt tegen middernacht. De donderdag staat in het teken van de comedy. ’s Middags is een comedy workshop en om 20:00 uur zal er comedy aanwezig zijn in de soos. ’s Avonds is het carnavalsfeest. Vrijdagmiddag is er een bierproeverij gepresenteerd door diverse brouwerijen vanaf 17.00 uur. Een zeer leerzame middag over de verschillende brouwprocessen en een duidelijke uitleg over de diverse bieren.

’s Avonds is de pyjamaparty. Zaterdagmiddag wordt een schaaktoernooi georganiseerd, vanaf 13:00 uur. Rond 17.00 uur vindt de jaarlijkse Alleycat (een fietskoerierwedstrijd!) weer plaats in heel Zwolle en de bierweek wordt afgesloten de Hollandse avond. Deze week is iedereen van harte welkom om langs te komen. Voor meer informatie zie http://www.bierweek.nl

Artikel delen:
Reacties 12
 1. @ Derk; Was dat gister. Liggen ze vast nog hun roes uit te slapen en spelen zich er andere Lullo-tafrelen af…..misschien komt er nog wel één verslag doen, tegen 17.00 uur.


  Maak melding

 2. @derk, dat is van een andere studentenvereniging. Daar weet ZHTC niks van.

  Iedereen is deze week van harte welkom, ook niet-studenten


  Maak melding

 3. Dat klinkt wel goed.. Nog nooit geweest, maar klinkt wel als een goed feestje en het programma ziet er ook wel fijn uit..

  En als ik het zo zie gaan veel vaste gasten van weblogzwolle er ook wel eens langs, wie weet tot in de Bierweek!


  Maak melding

 4. Vandaag zijn de 300 verschillende soorten bier in koelkasten en showkasten opgeborgen… mMar niet voor lang!! Komende week is er iedere week een feestje, en het gaat weer gezellig worden..

  Het is zeker geen feestje voor alleen studenten. sterker nog: veel oud studenten die ooit in het Zwolse studentenleven actief waren komen nog wel een biertje doen. Na 34 jaar is er wel enige naam opgebouwd. dus schroom niet en kom is een biertje drinken.


  Maak melding

Reageer