Presentatie boek over ‘Maatje op Maat’

Zwolle – Maatje op Maat is een bijzondere voorziening waarbij leerlingen/studenten (voortgezet onderwijs en mbo) één-op-één worden gekoppeld aan een maatje, in het ’t geval van een dreigend schooluitval. In het kader van het vijfjarig bestaan van het project werd vrijdagmorgen onder grote belangstelling het boek ‘Stralende Bronnen’ gepresenteerd. Een boek met veertien levensverhalen, allen op indringende wijze verteld.

maatje-15-edit.jpg
De beide initiatiefnemers van het boek…

Bij Landstede zijn die maatjes meestal ervaren oud-collega’s, die op deze manier, op vrijwillige basis na hun werkzame leven bij Landstede blijven betrokken.In de regio Overijssel en Gelderland is dit een in het oog springende aanpak gebleken, die de afgelopen vijf jaar in meerdere opzichten veel heeft opgeleverd. Een concept dat overal elders toepassing kan vinden. Dit is een goede reden om deze succesformule breder neer te zetten en aan de buitenwereld te presenteren. Vanuit de politiek wordt het concept ook met grote interesse gevolgd.

maatje-19-edit.jpg
Raadslid VVD A. Van der Vegte, wethouder M. Knol en directeur Landstede R. Van Kessel…

maatje-22-edit.jpg

In het boek leest u de persoonlijke verhalen van de mensen achter Maatje op Maat en u komt meer te weten over wat Maatje op Maat inhoudt. Maatje op Maat bestaat in 2010 5 jaar. In deze 5 jaar zijn zo’n 250 deelnemers behoed voor schooluitval. Bij alle koppelingen tussen volwassen maatjes met studenten is sprake geweest van wederzijdse integratie tussen verschillende generaties en culturen.

Artikel delen:

Reageer