Litouwse mannen aangehouden na diefstal

Zwolle – Op donderdag 28 januari rond 16.15 uur zijn drie mannen, één van 24 en twee van 30 jaar oud, met de Litouwse identiteit aangehouden op verdenking van diefstal uit een winkel aan het Maagjesbolwerk.

De beveiligingsmedewerkers van de winkel hadden gezien dat twee mannen een mobiele telefoon probeerden te stelen. Toen zij de kassa gepasseerd waren zonder te betalen lukte het hun één van de twee mannen aan te houden. Hij had de telefoon bij zich. De politie werd ingeschakeld. In de omgeving werd naar de tweede man gezocht. Hij werd samen met een derde persoon aangetroffen in een auto die geparkeerd stond op het Rode Torenplein. Ook zij werden beiden aangehouden voor winkeldiefstal. Alle drie de mannen zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. nou dat gaat weer lekker. een paar dagen geleden al drie criminele polen opgepakt in de binnenstad. het lijkt erop dat we te maken hebben met een oosteuropeese criminele invasie.


  Maak melding

 2. Wichert, ik lees en volg het nieuws ook dagelijks, maar om nu over een invasie te spreken van criminele Oost-Europeanen……
  Er komen inderdaad mensen uit Oost Europa onze kant op (logisch want wij als burgers van Europa hebben toegestemd dat ze bij Europa horen, dus hebben ze net zoveel recht om deze kant op te gaan, dan wij die kant), maar dat is dan voornamelijk om werk te verrichten waar onze werklozen te beroerd voor zijn en daar zullen ongetwijfeld een aantal mensen tussenzitten die een keer iets jatten uit een winkel maar het grootste deel komt hier met goede bedoelingen.
  En als je spreekt over “niet de minste” ; dat zijn niet de mensen die iets wegnemen uit een winkel, die pakken het wel groter aan.
  Mensen over één kam scheren is vaak zo makkelijk wil ik alleen maar zeggen.


  Maak melding

 3. Ach… Ze komen regelmatig met een taxi (!) uit het oostblok om zich af te laten leveren bij een opvang in dit landje.
  Er staat dan al een advocaat klaar om mee te denken.
  De minder eerlijke, of dommere mensen komen zelf aanrijden om onze rijkdom te ‘delen’. (of is het ‘stelen?’)
  Let eens op de witte kentekenplaten op auto’s in Zwolle.

  (De bron mag ik niet geven, maar komt wel uit de eerste lijn.)


  Maak melding

Reageer