Bromfietser gewond na glijpartij op Zwarteweg

Zwolle – Een 42-jarige bromfietser uit Zwolle is donderdag 28 januari rond 08.00 uur gewond geraakt bij een ongeval op de Zwarteweg.

Tijdens het passeren van verschillende fietsers moest de bromfietser uitwijken voor een fietser die ook plotseling inhaalde. Door de gladheid kwam de bromfietser bij het uitwijken ten val en gleed hij tegen een geparkeerde auto aan. De bromfietser klaagde over pijn aan zijn rug en is overgebracht naar het ziekenhuis. Hij kon na behandeling weer naar huis.

Artikel delen:
Reacties 29
 1. En het was waarshijnlijk nog wel goed gekomen als het op dat deel van de Zwarteweg donderdag niet echt spekglad was.
  Ben er donderdag ook langs gekomen en vanaf de school op de zwarteweg tot aan de tunnel gelopen.
  Het rare is dat dat deel van de Zwarte weg vaak gladder is dan de rest.Dit is slecht voor een straat die een fietsstraat genoemd word.
  Heb dit ook al eerder gemeld bij de gemeente, ben benieuwd of ze er wat mee doen.


  Maak melding

 2. @plantje: en ook het pootje uitsteken kan geen kwaad.
  Ik maak het vrij vaak mee bij de wijkboerderij in Holtenbroek. Daar slaan fietsers vaak linksaf de dijk op. Zonder kijken, zonder aangeven. Zo ineens ‘bam’ naar links.

  Ik hoop voor hem dat het allemaal meevalt.


  Maak melding

 3. @ WF; Straks ga je ook nog schrijven dat ik mijn handen aan het stuur moet houden. Kom op jongens niet de “Moraalridder op ’t stalenros” gaan uithangen, die zitten al bij de EO.


  Maak melding

 4. Ontopic: Heel vervelend onderuit zeilen. Hoop dat de gevolgen meevallen. Maar hij zal wel niet de enige zijn geweest vandaag. Denk niet dat ik met gladheid snel met scooter of brommer zou gaan. Binnen Zwolle al helemaal niet.


  Maak melding

 5. Gisteren zijn bij de isala kliniek een buitengewoon hoog aantal patienten gebracht met diverse botbreuken van arm tot heup breuken ,veroorzaakt door gladheid.


  Maak melding

 6. Pootje uitsteken hoort er inderdaad ook zeker bij! Vooral op rotondes waar automobilisten rekening met je moeten houden!

  Kom op jongens niet de “Moraalridder op ’t stalenros” gaan uithangen, die zitten al bij de EO.

  Wat een onzin! Wat zit je dwars Dick?

  Heeft niets met moraalridders te maken. En hoezo zitten die al bij de EO? Ik heb niets met de EO.
  Het is ook ZEKER on topic! Die gast is uitgegleden omdat ie moest uitwijken voor iemand die niet zag dat ie niet kon inhalen.


  Maak melding

 7. De zwarteweg was inderdaad spekglad. Ik zei tegen mijn zoontje, rennen, om tussen al die fietsers over te steken. maakte hij een mooie buikschuiver, wat hij ook nog wel cool vond. En inderdaad lag verder op een mooie scooter onder een geparkeerde auto.


  Maak melding

 8. Er staan een paar regels over een ongeluk door gladheid. Zoals zoveel ongelukken door gladheid kwamen. Ga niet oordelen over de toedracht.
  Vind het dus te link met gladheid op de brommer of per scooter te gaan. Het zal wel, iedereen heeft geleerd hoe het moet.
  Maar Plantje, auto’s moeten ook knipperlichten aandoen als ze afslaan, mogen niet door rood rijden, fietsers ook niet, auto’s mogen niet te hard. Nogal betuttelend om alle verkeersregels nog eens op te dreunen. Daarmee doe je ook voorkomen of je jezelf uitstekend gedraagd in het verkeer. Geef zelf toe dat ik wel eens een foutje maakt. “Wie zonder zonde is gooit de eerste steen”. Vind het zo’n “zure moraalridderige ik weet het beter-show”. Vroeger ook netjes aan alle verkeersregels gehouden? Er zijn nog veel regels over om op te dreunen. “Moraalridders” is een nieuw programma van “priemend vingertje en skeefbekkie” toevallig bij de EO.


  Maak melding

 9. Ah okie.. ik zie al waar de schoen wringt!

  Het gaat niet om de regels nogmaals op te dreunen. Ik zeg ook niet, dat ik me altijd aan de regels houd.

  Het is volgens mij namelijk voor fietsers helemaal niet verplicht om over hun schouders te kijken voordat ze gaan inhalen! Ik doe alleen de suggestie dat het handig kan zijn om dat te doen. Laten we er geen big issue van maken 🙁


  Maak melding

 10. Ok Plantje, gelukkig maar. Wil het allemaal niet precies weten. Ze hebben meegekregen hoe het zou moeten. Via verkeersexamen op de basisschool. Volgens mij kijken die pubers liever naar potentiële buit.


  Maak melding

 11. Dat klopt ik werk ook in het mooie Zwolle, erger me net als Plantje aan de mensen die geen hand uitsteken, niet over hun schouder kijken, geen licht op hun fiets hebben.
  En ook ik deed dit aleemaal waarschijnlijk als kind zijnde niet, reed ook met te veel vriendinnen naast elkaar.
  Maar het is niet alleen de jeugd, maar ook andere fietsers doen het niet of te weinig, ik weet van mezelf dat ik het bijna altijd doe.
  En vergeten doen we het allemaal wel eens maar als je een poosje a chter iemand rijd, en je ziet het hem/haar niet doen is het geen vergissing.

  En ook ik maat fouten op de fiets en in de auto, loop ook niet te schelden als iemand iets fout doe, en ik ben zeker geen moraalridder,maar erger me er wel aan.


  Maak melding

 12. Was spiegelglad daar gisterochtend ja.
  Rij d’r ’s ochtends ook vaak met de brommer en hoe vaak ik daar al wel niet iemand onder m’n banden had kunnen hebben… 🙁
  Mensen denken daar vaak dat het een fietspad is met eenrichtingsverkeer.

  Die scooter zag ik gistermiddag nog staan langs de Zwarteweg, vooral kapschade volgens mij. Snelheid waarmee de scooter reed valt volgens mij dus wel mee.


  Maak melding

 13. Kwam er langs toen de politie erbij stond. En dat gaf natuurlijk nog meer commotie en kijkplezier. En opstoppingsplezier. Kwam er weer iemand (keihard) aan fietsen, die zich waarschijnlijk verslapen had, moestie vol in de stijgbeugels met alle kolderieke taferelen van dien.
  Zou wel een mooi filmpje op Youtube zijn gweest: Een gladgeschoren, carrieremakende man in pak met glimmende kakschoentjes en een haarkuif vol gel proberen te remmen met zijn voetjes op het spekgladde asfalt richting een meute stilstaande schoolgaande pubers. doe je ogen eens dicht en beeld je dit eens in


  Maak melding

 14. @ Dick nee niet in de buurt van de zwarteweg maar in Ittersum maar om naar men werk te gaan ga ik hier langs, heb wel eens verteld dat ik vanaf mijn werk op het huis van oma Yvonne kijk.


  Maak melding

 15. Boeiende buurt daar zo Ingrid; met Henze ertussen. We zullen er volgende week zaterdagavond eens extra goed rondkijken.

  Ontopic: We glijden figuurlijk het weekend in mensen :D:D:D


  Maak melding

 16. Brommer thuis laten omdat het glad is???
  😮
  Weer of geen weer de schakelbak moet de weg op. ( of niet Sander)
  was in zwolle wel erg glad trouwens.
  Zelfs de ijsselbrug was een ijsbaan.

  Hoe is het inmiddels met de onfortuinlijke brommer rijder?


  Maak melding

 17. Ingrid, ik fietste onlangs ’s ochtends ook over een ongestrooide Zwarteweg en daar verbaasde ik me ook over omdat de Zwarteweg toch een van de drukst ‘befietste’ routes van de stad moet zijn (bijna heel Zuid fietst er over richting centrum).  Maak melding

 18. @ Carola, vond het ook erg raar een slecht gestrooide Zwarteweg kwam de strooiwagen tegen komend vanaf de van Karnebeektunnel, die ging r.a de grenslaan in. Dacht ze maken een rondje, maar toen mijn man er rond 8.00 langs was gekomen was het niet veel beter.
  Heb hier een “klacht”over gemaakt naar de gemeente.


  Maak melding

 19. Nu speelde gladheid mee, maar de eerste reactie (van Plantje) onderschijf ik volledig.

  Ik heb de indruk dat de Zwolse verkeerslessen prima zijn uitgelegd m.b.t. het aangeven van richting.
  Echter één ding is vergeten: EERST KIJKEN!  Maak melding

 20. @ Dick
  Brommer was niet thuis en niet op de weg, maar bij de dealer ;).
  Had ‘m anders die ochtend ook wel thuis gelaten, want die ochtend was het met de fiets zelfs erg glad.

  @ Ronald!!
  Haha ja, normaal pak ik mijn schakel ook. Maar vrijdag vond ik ’t toch echt te glad :P.


  Maak melding

 21. Het was vrijdag nog wel te doen hoor.
  Alleen rustig schakellen anders is het mis
  Alleen gister met de sneeuw heb ik der zowat een uur over gedaan van wezep naar zwolle.
  Strooien en schuiven lukt schijnbaar nog niet zo goed:o


  Maak melding

Reageer