Overval bij juwelier aan Diezerstraat

Zwolle – Op donderdag 28 januari omstreeks 18.46 uur heeft er een overval plaatsgevonden bij juwelier Klaas Oosterhof aan de Diezerstraat. Terwijl een personeelslid en een klant in de winkel aanwezig waren, kwam er een man met een donkere bivakmuts binnen. Hij sloeg een vitrine kapot, pakte daaruit diverse juwelen en ging er weer vandoor.

politie_logo_4.jpg

Enkele personen die de man uit de winkel zagen komen gingen achter hem aan. Hij rende van de Diezerstraat via de Pletterstraat richting het Pelserbrugje. Daar raakten de achtervolgers de man kwijt. Hij is de brug overgelopen, maar het is niet duidelijk welke kant hij daarna op is gegaan. Onderweg (ter hoogte van de stadsmuur) wierp de man de tas met juwelen van zich af. Deze is door de achtervolgers opgepakt en bij de juwelier terugbezorgd. Bij de achtervolging had de man de bivakmuts op. Mogelijk heeft hij deze éénmaal afgedaan toen hij zijn achtervolgers kwijt raakte. Het is ook mogelijk dat de man ergens de donkere winterjas die hij droeg heeft uitgedaan.

De politie is dan ook op zoek naar mogelijke personen die in de omgeving van het Pelserbrugje, de Thorbeckegracht of de Heiligeweg hebben gezien dat de man deze spullen uittrok. Zij en eventuele andere getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken worden gevraagd contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Overvallen zijn in Zwolle tegenwoordig net zo zeldzaam als sneeuw… :'(
  Maar ja de politie heeft het natuurlijk druk met het computersysteem…


  Maak melding

 2. Kennelijk hebben ook bij deze juwelier de ‘beveiligings’-camera’s de dief niet van zijn snode plannen weerhouden. Wederom blijkt dat er van preventieve werking geen sprake is.

  hulde voor de achtervolgers idd!


  Maak melding

 3. Hoezo preventieve werking? Dan moeten ze natuurlijk wel camerabewaking hebben!
  Moet wel zeggen dat die overvaller harder kon lopen toen hij van die tas af was… >:(


  Maak melding

 4. Eens met Jaspert. Als ik een overval wil plegen, dan weet ik echt wel mijn gezicht te verbergen voor zo’n ding. Als klant lukt me dat echter niet.


  Maak melding

 5. Camera’s of geen camera’s, die jongens moeten links of rechtsom euro’s scoren.

  Is het niet bij de buurman, dan is het wel bij jou…

  Zwolle moet zich fanatiek inzetten om deze behoeftige mensen weg te laten gaan naar ‘elders’.
  Zwolle is kennelijk te vriendelijk voor dit soort lieden.
  Holtenbroek en de Antillanen bewijst dit.

  Waar ‘elders’ ligt weet ik niet…  Maak melding

 6. Wat hebben Antillianen daar nou weer mee te maken? Marokkanen hebben we hier vrij weinig, dus dan maar Antillianen van alles de schuld geven?
  We leren het ook maar niet af he…..  Maak melding

Reageer