Zwolle presenteert Nationaal symposium over HRM

Zwolle – Gemeente Zwolle organiseert, in samenwerking met een aantal partners, een nationaal symposium over het nieuwe werken en succesvol HRM-beleid. ‘Zin in werk’ is de titel van dit congres dat wordt geleid door HRM-specialist professor Rob Vinke. Via onderscheidende workshops delen professionals hun kennis en ervaring over alle facetten van werk.

Op 9 februari 2010 is Zwolle the place to be voor managers in profit en non profit, HRM-ers, P&O-ers, consultants, organisatieadviseurs, OR-leden en andere geïnteresseerden die de diepte in willen. Een interessante middag om inspiratie op te doen en leuke mensen te ontmoeten. Aanmelden voor het symposium kan op www.werkenbijzwolle.nl, waar meer informatie te vinden is. Op deze middag wordt het boek ‘Zwolle aan Zee’, over het succesvolle HRM-beleid van de gemeente, officieel uitgereikt. Zwolle is de enige gemeente met een ‘investor in people’-keurmerk en beste gemeentelijke werkgever. Uit onderzoek blijkt dat 96% van de medewerkers fluitend naar het werk gaat! Zij hebben zin in hun werk, zelfs in tijden van financiële krimp en organisatorische kramp. Deelnemers aan het symposium krijgen het boek ‘Zwolle aan Zee’ mee naar huis.

Kom spelen!

Dacht je alles al een keer gehoord te hebben? Kom dan gewoon spelen! Arne Gillert laat je spelen met gedachten en handelingen en inspireert om anders naar werk te kijken. En dat doet Tijn Touber weer op zijn eigen manier. Deze popmuzikant, componist en oprichter van de popgroep Lois Lane, vertelt hoe hij verlichting heeft gevonden en dit laat doorklinken in zijn werk. Wellicht luister je liever naar de krachtige verhalen van Ferdy Masselink over de impact  van een verhaal dat op de goede tijd en op de juiste plaats wordt verteld. Maar je kunt ook werken met coaches die geen woorden nodig hebben. De honden van de Hondenspiegel prikken door elk masker heen. Jezelf zijn op het werk, staat centraal in de workshop over Het nieuwe werken. De nieuwe medewerker is authentiek, goed geïnformeerd en een snelle werker. Hoe kun je hem werven, binden en boeien? En wat gebeurt er als meer generaties samenwerken op de werkvloer? Rob van Es maakt de onderstroom van veranderingen zichtbaar. De
menselijke emoties die zich niet laten beheersen. Verder zijn er workshops over toekomstdenken en kansdenken. Uiteraard is er ook aandacht voor de praktijk van Zwolle. Hoe heeft de organisatie zich ontwikkeld? Gemeentesecretaris Oenze Dijkstra, Jaring Hiemstra en Joscha de Vries blikken terug op de lange weg die Zwolle heeft gevolgd. Het symposium wordt afgesloten door de enthousiasmerende hockeycoach Marc Lammers.

Het symposium ‘Zin in werk’ vindt plaats op 9 februari 2010 in RegardZ, Zwolle van 12.00 tot 17.15. Kijk op www.werkenbijzwolle.nl.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer