ZIN!N beurs inspireert de generatie met toekomst

Zwolle – SWO-Zwolle en de Vrijwilligerscentrale Zwolle organiseren op dinsdag 16 februari de ZIN!N beurs. Dat doen zij samen met het Historisch Centrum Overijssel en  Uitzendbureau 65 plus. De ZIN!N beurs is een evenement voor mensen van ongeveer zestig jaar en ouder die zich willen oriënteren op mogelijkheden om actief te zijn. In deze levensfase kan voor hen immers de tijd aanbreken waar zo naar uitgekeken is: meer tijd voor zichzelf, familie, vrienden en hobby’s. Op de beurs kan kennis worden gemaakt met een grote variatie aan mogelijkheden: reizen, cursussen, clubs, sport, workshops, hobby’s, vrijwilligerswerk of misschien tóch (weer) betaald werk. 

Uit onderzoek blijkt dat de cognitieve competenties van mensen – verstandelijke capaciteiten, levenservaring, wijsheid, – toenemen tot gemiddeld tachtigjarige leeftijd! Veel mensen die stoppen met werken hebben dus nog een hele ontwikkeling voor de boeg. In dat licht bezien is het opmerkelijk dat in onze samenleving mensen zo jong stoppen met werken. Zij hebben immers nog volop de kracht en mogelijkheden waar de samenleving behoefte aan heeft. Vandaar dat SWO-Zwolle en de Vrijwilligerscentrale Zwolle de handen ineen hebben geslagen. Zij willen een krachtige en dynamische groep mensen inspireren om nieuwe wegen in te slaan. De ZIN!N beurs richt zich op mensen van ongeveer zestig jaar en ouder die op zoek zijn naar mogelijkheden om zich verder te ontplooien. onderwerpen waar de mensen zin in kunnen krijgen zijn: ontspanning, kennis, sport, werk, reizen, cultuur en financiën.

Op dinsdag 16 februari wordt de beurs om 13.30 uur geopend met een kort welkomstwoord. De koffie en koeken staan dan klaar. Daarna kan het publiek de uiteenlopende stands bezoeken. Ook kan er worden deelgenomen aan een talent-workshop, die wordt gegeven door uitzendbureau 65+ en de Vrijwilligerscentrale Zwolle. Een inhoudelijk onderdeel wordt verzorgd door Lodewijk Kruidhof in de vorm van een inspirerende lezing onder de titel “Leef-tijd en levenskunst”.

De ZIN!N beurs vindt plaats op 16 februari vanaf 13.30 uur in de grote zaal van het Historisch Centrum Overijssel (Van Wevelinkhovenstraat). Parkeren kan op het eigen terrein of in parkeergarage Diezerpoort.  De ZIN!N beurs is gratis toegankelijk op basis van aanmelding.  Aanmelden kan tot 5 februari via SWO-Zwolle 038 8515700 of Vrijwilligerscentrale Zwolle 038 4225200

Artikel delen:

Reageer