Automobilist pleegt 20 overtredingen in 10 minuten

Zwolle – Op vrijdag 29 januari rond 12.30 uur is op de Klipperweg een 22-jarige automobilist uit Raalte staande gehouden voor diverse verkeersovertredingen. Surveillanten van de videoauto zagen de auto rijden op de kruising Oldeneelallee/Heinoseweg/Ceintuurbaan. Hij viel op omdat hij met hoge snelheid vanuit de richting Wijthmen in de richting van de Ceintuurbaan reed.

Op de Ceintuurbaan werd zijn snelheid geklokt op gecorrigeerd 102 km/u waar 70 is toegestaan. De man haalde meerdere keren rechts in en gebruikte nergens zijn richtingaanwijzer. Hij vervolgde zijn weg over de Zwartewaterallee waar hij te dicht op zijn voorganger reed, opnieuw meerdere malen rechts inhaalde, onnodig links reed en veel te hard reed met uitzondering van de plekken waar radarpalen staan. Op de Voorsterweg/Hasselterweg werd de snelheid van de auto geklokt op gecorrigeerd 110 km/u waar 70 is toegestaan. Uiteindelijk werd de beginnend bestuurder staande gehouden op de Klipperweg. In een rit van 10 minuten werden in totaal 20 verkeersovertredingen bij de man geconstateerd. Hij kreeg bekeuringen voor te hard rijden, geen richting aangeven en rechts inhalen. Omdat de man al meerdere keren is bekeurd voor ernstige verkeersovertredingen wordt hij bij het CBR voorgedragen voor een Educatieve Maatregel Gedrag.

Artikel delen:
Reacties 17
 1. http://www.cbr.nl/emg.pp

  De Educatieve Maatregel Gedrag en verkeer (EMG) is in principe bedoeld voor bestuurders die tijdens één rit herhaaldelijk ongewenst rijgedrag hebben vertoond.

  Van cursisten die niet of onvoldoende hebben deelgenomen aan de EMG wordt het rijbewijs ongeldig verklaard.  Maak melding

 2. Toen ik de eerste regels las was mijn eerste gedacht, “die moet het gas er goed op hebben gehad” Dat blijkt ook wel. En dat op je 22ste al. De zaak gewoon netjes voor laten komen en een bijpassende ontzegging van de rijbevoegdheid opleggen, daarna opnieuw laten afrijden.

  Ik ga niet zeggen dat ik een heilig boontje ben en nooit te hard rijd, maar mij zul je nooit recht zien inhalen danwel onnodig linksrijden.;)


  Maak melding

 3. Ik dacht gelijk aan Dick, na het wegbrengen van de dames, die met gepaste snelheid zsm thuis wilde zijn om weer te kunnen webloggen.;)
  :D:D:D


  Maak melding

Reageer