Tassenroof mislukt

Zwolle – Op vrijdag 29 januari rond 19.40 uur heeft een nog onbekende man geprobeerd een 57-jarige man uit Staphorst van zijn tas te beroven op de Oosterlaan. De man liep van het busstation naar het station toen hij plotseling pijn voelde aan zijn hand. Direct daarop werd zijn tas uit zijn hand getrokken. De dader ging er vervolgens vandoor in de richting van de Hertenstraat.

Diverse getuigen gingen achter de man aan en zagen hem via de Van Karnebeekstraat naar de Van der Laenstraat rennen. Daar kwam hij te vallen, maar hij kon alsnog ontkomen en uiteindelijk raakten de achtervolgers hem kwijt toen ze zagen dat hij de Molenweg in rende. In de Van der Laenstraat werd door de getuigen de tas aangetroffen evenals een mes waarmee de dader waarschijnlijk in de hand van het slachtoffer heeft gesneden zodat hij de tas losliet. Het slachtoffer heeft namelijk een kleine snijwond aan zijn hand. Na het voorval heeft de politie direct een onderzoek ingesteld. Diverse getuigen zijn inmiddels gehoord. In de omgeving is nog naar de dader gezocht maar hij is niet meer aangetroffen.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Verdieping, dat zou niet onlogisch zijn, gezien de onbenullige manier waarop veel Nederlanders inderdaad omgaan met dergelijke informatie. Ware het niet dat ik niet geloof dat ze dit bewust achterhouden.

  Het valt me vaak op, dat als het er wel bij staat, dat mensen roepen dat het altijd mensen met een getinte huidskleur zijn en dat ze dat altijd weermogen vernemen uit de krant.
  Staat het er echter niet bij, dan zeggen diezelfde mensen dat het waarschijnlijk wel weer een getint iemand is en dat kranten het er nooit bijvermelden, om geen stemming te maken.

  Met andere woorden: Mensen die kranten beschuldigen van linkse censuur en dergelijke, beargumenteren hun visie wel weer op basis van de ‘overduidelijke’ informatie uit deze kranten.
  Het deel wat hun opvattingen staaft, is dus duidelijk. (gooien vervolgens druk met cijgfers en percentages ter onderbouwing) Maar als informatie hun opvatting niet staaft, dan wekken ze de suggestie dat dat komt doorat de krant niet wil zeggen hoe het zit. Dan is de suggestie genoeg en doen cijfers er ineens niet meer toe.

  Dat is een vrij onbenullige en hypocriete manier van discussi√ęren. Ik begrijp best dat media het er niet bij zetten, omdat zij geen zin hebben in dat soort meuk op hun forum. Desalniettemin zetten ze het er blijkbaar toch vaak wel bij…..anders waren de ‘zie je wel, alweer die……-reacties’ nog een onbekend fenomeen.  Maak melding

Reageer