Zwolse aanpak homoseksualiteit succesvol

Zwolle – Tijdens een conferentie van koploper-gemeenten, de gemeenten die actief bezig zijn met homo-emancipatiebeleid, heeft de gemeente Zwolle zich met een filmpje gepresenteerd. Hierin vertellen wethouder Kenkhuis, COC Zwolle-voorzitter Joeri Both en Integratieraad-voorzitter Jitro Ubro over de Zwolse aanpak om homoseksualiteit bespreekbaar te maken in allochtone kringen.

De organiserende regiegroep, bestaande uit onder andere de integratieraad en COC Zwolle, is nu klaar met het projectvoorstel. Deze maand worden concrete stappen besproken, zoals het geven van voorlichting. Overigens leeft het onderwerp goed in de gemeente-organisatie van Zwolle: het diversiteitsbeleid wordt momenteel opnieuw bekeken en ook is er bij de afdeling maatschappelijke ontwikkeling binnenkort een bijeenkomst over homoseksualiteit.

Artikel delen:
Reacties 17
 1. De titel vind ik denigrerend Zwolse aanpak homoseksualiteit succesvol .
  Of je homosexuelen aan gaat pakken cq straffen op gronde van hun geaardheid!


  Maak melding

 2. Zusenzo, dat zou zo zijn als er staat ‘zwolse aanpak homoseksuelen succesvol’. Er staat echter ‘zwolse aanpak homoseksualiteit succesvol’.

  Bij homoseksualiteit komen nog wel eens wat problemen om de hoek kijken, niet vanwege een verdefelijke moraal o.i.d., maar wel vanuit de samenleving.
  ‘Hoe pak je homoseksualiteit aan’ betekent dus niets anders dan ‘hoe gaan we hiermee om en tekkelen we problemen’…..

  Dat aanpak vaak in een andere context wordt gebruikt, wil toch niet zeggen dat dit woord dan maar moet worden ontweken in andere situaties? Zo blijven woorden steeds veranderen van betekenis en moeten we telkens iets nieuws verzinnen omdat woorden lijken te slijten, wanneer ze negatief beladen worden.


  Maak melding

 3. ghehehe,

  zonder bijschrijfsel was jij er niet uitgekomen.

  Wat bedoel je met: Bij homoseksualiteit komen nog wel eens wat problemen om de hoek kijken, niet vanwege een verdefelijke moraal o.i.d.  Maak melding

 4. ‘Succesvol’ vind ik wel een bijzondere conclusie. Men heeft alleen nog maar voorstellen gedaan en beleid tegen het licht gehouden, zo lees ik. De regiegroep is pas net klaar met een projectvoorstel. Pas deze maand bespreken de Zwolse ambtenaren concrete stappen. Ik zou daarom eerder spreken van een goed voornemen of een goed projectplan dan van ‘succesvolle aanpak’. 😉

  Wel goed dat COC en integratieraad hier nauw bij betrokken zijn overigens. Een mooi uitgangspunt.


  Maak melding

 5. Zusenzo,

  Zonder bijschrijfsel was ik waar niet uitgekomen?

  Wat ik bedoel met de door jou aangehaalde zin? Volgens mij antwoordt het weggelaten deel 2 van de zin hier al op.

  Een aantal mensen in de samenleving accepteren homoseksualiteit niet. Dan kunnen er problemen ontstaan. Het is niet te ontkennen dat die problemen er ook zijn. Dat is niet de schuld van homoseksuelen (het is niet zo dat hun moraal verwerpelijk is ofzo…), dat komt wel doordat een aantal mensen er negatief tegenover staat. Dat zegt dus meer over die mensen dan over homoseksuelen, maar dat neemt het probleem nog niet weg…….zo duidelijker?;)


  Maak melding

 6. ghehehe,

  Ik bedoel de kop die alleen zonder de rest geeft een ongenuanceerde indruk.

  Wat die zin betreft, als mensen zo denken dan is dat triest.


  Maak melding

 7. Bericht door verdieping, op 31 januari 2010 om 10:37
  Ze stoppen zichzelf in hokjes

  Doe jij ook, met die muts met die veer (mooi hé).
  Was dat het hoogtepunt uit je leven?  Maak melding

 8. Bericht door Jeffrey Littel, op 31 januari 2010 om 15:14
  Wanneer een mens ieder mens als mens gaat zien is er geen discriminatie meer.

  Zo is het Jeffrey, goed gesproken.


  Maak melding

Reageer