Waarschuwing voor sneeuw en gladheid

Zwolle – Na de sneeuw van afgelopen nacht trekken vanavond nieuwe sneeuwbuien over het land. De buien kunnen weer zeer actief zijn en vergezeld gaan van onweer. Lokaal kan in korte tijd een flinke hoeveelheid sneeuw vallen. Het KNMI raadt iedereen die de weg opgaat aan de weerberichten en waarschuwingen te blijven volgen.

In het noordwesten en noorden van het land wordt het het komende uur glad door sneeuwval. De meest intensieve sneeuwbuien, trekken over de provincies Noord-Holland en Friesland naar het zuidoosten. In het hele land moet het verkeer daarom rekening houden met gladheid, ook op snelwegen. Het advies is om uw snelheid aan te passen en zoveel mogelijk op de rechterrijstrook te blijven rijden. Vanaf ongeveer 19.00 uur worden de sneeuwbuien in de regio Zwolle verwacht.

Artikel delen:
Reacties 15
 1. Inderdaad alleen gisteravond. Hoe het vannacht gaat worden, weet ik ook niet maar als ik naar Buienradar.nl kijk, dan kunnen we in ieder geval vanavond nog weer sneeuw verwachten dus ik denk dat het bericht helemaal niet zo gek is.


  Maak melding

 2. @ WFvN; Ik zag net op het 6u Journaal ook radarbeelden voorbijkomen die helaas iets meer sneeuw voorspellen als gisteravond.

  Sneeuw is hartstikke mooi en leuk, zolang als ik het maar lekker warm van binnen kan bekijken, niet als ik aan het werk moet.
  Van mij mag het lente worden. 🙂


  Maak melding

 3. @ja-tja; Nee dank je, dat houd ik een maand of 2,5 vol en dan heb ik het gezien. Laat mij maar lekker buiten werken. En écht buiten is het ook weer niet, ik zit wel lekker warm en droog.  Maak melding

 4. Ben benieuwd hoe het in de gemeente Zwolle gesteld is met de hoeveelheid strooizout, je hoort en leest steeds meer dat gemeente’s keuzes moeten gaan malen om beperkt te strooien.


  Maak melding

 5. Zojuist van Zwolle naar Ommen met de auto, aan de zuidkant van de Vecht. Vanaf kasteel Rechteren was de weg helemaal wit. Langzaam aan; machtig mooi!


  Maak melding

 6. Zojuist van Zwolle naar Ommen met de auto, aan de zuidkant van de Vecht. Vanaf kasteel Rechteren was de weg helemaal wit. Langzaam aan; machtig mooi!

  Met dat soort omstandigheden ben ik dus de hele nacht onderweg geweest. Ik word er ondertussen gallisch van.

  Ik persoonlijk vind het strooibeleid van de gemeente sowieso tegenvallen. De provinciale wegen en snelwegen worden redelijk goed bijgehouden en op het moment dat je Zwolle inrijd is het een drek en drab van kapotgereden sneeuw.


  Maak melding

 7. Ik kom net uit Luxemburg, daar doen ze weinig tot niets met strooizout. De wegen worden met schuivers begaanbaar gemaakt en niemand die je hoort over rest- sneeuw. De automobilisten zijn w?l voor bereid d.m.v winterbanden en/of sneeuwketting.


  Maak melding

Reageer