VVD presenteert pamflet voor een Beter Zwolle

Zwolle – Zwolle is een mooie stad die het waard is om in te investeren. Dat stelde lijsttrekker René de Heer zaterdagmiddag bij de officiële start van de verkiezingscampagne van zijn partij. Bij deze gelegenheid accentueerden de Zwolse liberalen een aantal punten uit het verkiezingsprogramma, vastgelegd in het Manifest Aan het Volk van Zwolle. Dit manifest werd opgehangen op de deur van de Proosdij. De campagne start vond namelijk plaats naast het standbeeld van Johan van der Capellen op het Bethlehemkerkplein.

Zwolleimg_5257_copy.jpg


In de nacht van 25 op 26 september 1781 verscheen het pamflet Aan Het Volk van Nederland van Joan Derk van der Capellen tot den Pol. Van der Capellen wordt door velen gezien als één van de grondleggers van de moderne democratie in Nederland. Zonder hem zouden vrijheid van meningsuiting, gelijkberechtiging en democratische besluitvorming waarschijnlijk minder snel gemeengoed zijn geworden. Ook creëerde Van der Capellen een ideale voedingsbodem voor de grondwet van Thorbecke.

img_5248_copy.jpg 

img_5250_copy.jpg

img_5238_copy.jpg

In het manifest Aan het Volk van Zwolle heeft de VVD Zwolle de volgende stellingen neergelegd:

• Geef ondernemers ruimte om te ondernemen
• Een slagvaardige gemeente kost minder geld
• Het is pas veilig als mensen zich veilig voelen in stad, wijk en huis
• In Zwolle kennen we maar één soort schoolverlater, die met een diploma
• Iedereen in Zwolle aan de slag
• Laat de jongeren van nu óók hun toekomst in Zwolle beleven
• Zwollenaren zijn pas echt mobiel als ze kunnen kiezen tussen fiets, auto en het OV
• Amateur of prof, deelnemer of toeschouwer: in iedere Zwollenaar schuilt een topsporter
• Woonplezier begint bij je huis en wordt vergroot door de straat en de buurt.

In het

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

36 gedachten over “VVD presenteert pamflet voor een Beter Zwolle”

  1. Bericht door dick, op 30 januari 2010 om 17:38
    Beter voor de eigen geldbuidel zeker. Misschien ook voor macht, status, aanzien, graaien en roem. Of voor je “beter-voelen” dan een ander.

    Nou nou dick zo heb ik je naar andere partijen nog nooit zien gaan. Hebben jullie ruzie ofzo? 😉

  2. ⤢ Zwollenaren zijn pas echt mobiel als ze kunnen kiezen tussen fiets, auto en het OV

    Bhahaha…… wat een giller. De partij voor de automobilist die dit als punt heeft? Laat me niet lachen. Keuzemogelijkheden zijn er veelal zat. Alleen dan toch die verkeersknip in Stadshagen die ze dwars zit. VVD, ook in Stadshagen kan je kiezen voor een vervoermiddel. Bussen rijden hier frequent. Fiets kan je overal naartoe brengen via korte routes. Auto? Ook die kan je overal brengen, maar inderdaad, als je daarvoor kiest, moet je wat omrijden soms.

  3. @ Verdieping en Derk, heb in al die jaren nog nooit een VVD (irgentwo) echt voor anderen als voor zichzelf zien opkomen. Met de stad Verdieping? Ze kunnen jou ook alles wijsmaken: Met de ondernemers en hun leden.

    Heb maar 1 hele goeie VVD-er gekend. Nam in december afscheid van de waterschappen, zat in de 1e Kamer en ik was het vaak niet met hem eens. Maar hij was voor rede vatbaar, filosoof dan ook. Kwam nog bij mijn afscheid in de Barones….vreemd dat niemand moeite lijkt te hebben gedaan om hem voor de VVD te blijven houden. Sybe Schaap….het ga hem goed!

  4. De eerste paar stellingen zijn me duidelijk. Minder regels, minder ambtenaren en meer blauw op straat. Ik vraag me af hoe ze de overige punten willen bewerkstelligen?

    @dick, Sybe was toch dijkgraaf?

  5. Het is pas veilig als mensen zich veilig voelen in stad, wijk en huis

    Daar slaan ze de spijker op zn kop, het is pas veilig als iedereen in staat is zich veilig te voelen in een veilige omgeving.

  6. Verdieping is halverwege de jaren 80 in dito bus, danwel mooi opgeschilderd australie doorgetrokken voor een half jaar. uitstekende en betrouwbare bus en een supergoei vakantie met mooie herinneringen gehad.

  7. In 1982 kwam ik op de arbeidsmarkt en toen begonnen ook de bezuinigingen, privatiseringen etc.
    Ik heb tot nu toe nooit iets positiefs mogen horen, Nederland is te duur geworden.

    Wat we ook stemden, er veranderde eigenlijk niets.
    Nu is het feest compleet en moet er drastisch worden bezuinigd.

    Ik zou dan graag een kostenplaatje zien (gewoon een ‘bedrijfsplan’).
    Helaas komt dat er niet.

    Is dat democratie of schijn?

  8. En toch is het gek, als de partyen nu gewoon hun werk goed zouden doen.
    Dan zouden ze nu ook niet zo druk zijn om kiezer binnen te halen.
    Maar ja nu maken ze loze beloftes die ze nooit na komen.
    En dat alleen om zieltjes te winnen……:o

  9. Beste Ronald,

    Ik denk dat veel partijen veel werk hebben verricht in de raad de afgelopen vier jaar.
    Veel werk wat niet altijd zichtbaar is en ook niet hoeft te zijn.
    Bedenk wel dat veel raadsleden het werk naast een volwaardige baan en gezin en studie moeten doen.
    Misschien een idee om eens een raadsvergadering bij te wonen of eens navraag te doen wat voor leeswerk raadsleden met zich mee krijgen.
    Daarnaast mensen die actief zijn in politieke partijen doen dit hoofdzakelijk uit vrijwillige basis
    Dus de mensen die de komende maand de straat op gaan om te laten zien waar ze voor staan worden daar niet voor betaald maar doen het uit ideaal.(van welke partij dan ook.
    Ik heb de afgelopen vier jaar als burgerraadslid in de raad mogen meedraaien, en ik kan je vertellen dat dit soms best pittig is geweest.

  10. D66..
    Die club heb ik eens aangeschreven over de problemen in de thuiszorg.
    En dat was met een ernstig praktijkverhaal.
    Reactie: “We zijn voldoende op de hoogte en hebben geen behoefte om u te horen”.
    Stelletje klojoos!!

    De SP heeft ons uitgenodigd, gehoord en er werk van gemaakt.
    Los van het feit of ik al dan niet een fan van de SP ben hebben die mensen dit ernstig opgenomen.

    D66: je kunt de boom in en gaan zitten fluiten…

    (en die lulkoek van ene Jeffrey voegt ook niks toe)

  11. Bericht door dick, op 30 januari 2010 om 17:38
    Beter voor de eigen geldbuidel zeker. Misschien ook voor macht, status, aanzien, graaien en roem. Of voor je “beter-voelen” dan een ander.

    Ik zag VVD in de titel en ik dacht:”Even kijken wat Dick ervan zegt”. Ik kan dus niet eens zeggen, dat je opmerking mijn verbazing schetst!
    Waarom zo’n negatieve houding? Je doet net alsof we in een dictatuur komen als mensen VVD stemmen!

    Bericht door jochem, op 30 januari 2010 om 22:01
    dus echt tijd voor onze partij LWL ,wat klein is kan groot worden.
    dus stem lwl

    Doe dan op zijn minst een beetje je best om op het bericht te reageren! Dan kun je vandaaruit nog altijd de link leggen naar je mening en op die manier verkapte reclame maken, omdat je vindt dat jullie het beter doen. Maar nee, gewoon aan alles voorbij gaan en schaamteloos reclame maken!

  12. Jeffrey, Bedenk wel dat veel raadsleden het werk naast een volwaardige baan en gezin en studie moeten doen.
    dat moeten doen zou ik schrappen, want van wie moet je …

  13. @ Plantje, waar klopt 30/1 17:38 niet? Omdat “vanuit egocentrisch oogpunt”er niet bij staat? Dit moet toch niet niet voor je zijn? Heb er zeer regelmatig over gerept. Ook over Papje (kandidaat) en gesprekken met hem. Over De Heer die mij in de klankbordgroep van De Knip wil en geen enkel van zijn eigen mensen aandraagt? Wilst je trouwens dat D’66 en VVD in Europa 1 lijst zijn? Heb nog eens op Hans van Mierlo’s D’66 gestemd maar kom niet verder als “Parelkettingen zonder kroonjuwelen”. 1 kroonjuweel was bestuurlijke vernieuwing; vakkundig door Kereltje (als minister) om zeep geholpen. Ze zwalken tussen PvdA en VVD in. Maar de laatst tijd is het wel erg duidelijk dat ze erg weinig met “progressieve politiek” hebben. Volgens mij wachten ze op een D’66-VVD-CDA regering. Plaatselijk nog eens naar een D’66 bijeenkomst geweest met de bijzonder vriendelijke Ernst Reinhart in (toen nog) MAX. Hij wilde mij erbij hebben maar ik heb bedankt.

    Hoe sta je hier zelf in Plantje? Andere meningen vergezeld van een vraag opvoeren is 1 ding maar jij hebt je nu toch wel genoeg geriënteerd? Zet in op CDA?

  14. @ Z&z; Toen Max (van Max Huiberts) nog Max was nog wel. Nu zit die kerel van het Lubeckplein erin. Heb ik toen via het “3mteam-draadje” naar het Stadshagenfestival gehaald. Beste kerel, met vriendelijk zus. Ben alleen zijn naam even kwijt.
    Heb Ernst R. destijds ook nog een paar keer aan de telefoon gehad.

  15. Bericht door jochem, op 30 januari 2010 om 22:01
    dus echt tijd voor onze partij LWL ,wat klein is kan groot worden.
    dus stem lwl

    Idd Jochem.

    Nu zijn site op sterven na dood is, kan het inderdaad groot worden,zonder zijn aanhang:o

  16. Eerlijk gezegd oriënteer ik me nauwelijks. Ik vind het moeilijk door de bomen het bos te vinden. En ik vind van mezelf, dat ik politiek eigenlijk beter moet volgen om echt een gefundeerd statement te kunnen maken.

    Maar als je het wil weten: CDA stem ik in ieder geval niet!

    Het is niet dat ik iets mis in je reactie Dick. Het is, dat ik het zo’n typische reactie vind. Er staat VVD in de titel en Dick reageert! En de inhoud van de reactie is ook al bijna te voorspellen! 😀
    Is allemaal niet heel erg en ik wil het ook zeker geen discussie maken die op de man gespeeld moet worden. Maar ik krijg soms wel een beetje het gevoel dat zo’n negatieve reactie niet nodig is. Dan zijn we namelijk ook behoorlijk snel off topic en hebben we het helemaal niet meer over wat de partij (in dit geval VVD) nu eigenlijk voorstelt of wat voor actie ze doen. Het gaat er enkel om, dat de VVD het zegt. En dat vind ik niet nodig.

    Laten we nadruk op inhoud houden en niet op wie het brengt en laten we de discussie leuk houden 🙂

  17. @ Plantje, grappig dat je het vreemd vind dat ik reageer. 😉 Als de inhoud te voorspellen is en nooit tegengesproken, zou het wel eens waar kunnen zijn. Als je iets duidelijk wilt maken, zeker verschillen in politieke partijen, blijft “benoemen” volgens mij het beste. Je hebt dus zelf geen mening in deze en je veroordeelt mijn mening. Ok, mag allemaal.

  18. Nee, ik vind het juist niet vreemd dat je reageert.

    Ik heb zelf wel een mening, maar ik vind van mezelf dat ik deze niet goed genoeg kan onderbouwen.

    Ik veroordeel je mening niet zozeer. Meer de termen die je gebruikt. Dat is het enige waar ik soms mijn twijfels bij heb. Telkens dingen als “graaien”, “beter voelen dan een ander” enz. Daarvan kan ik zonder mijn mening goed te kunnen onderbouwen ook wel zeggen dat het niet nodig is.

  19. Gelukkig, veroordelen staat zo streng.

    Graaien is een voor iedereen sprekend werkwoord geworden. Het kan toch ook niemand ontgaan zijn dat de top in de bank- en financiële wereld voornamelijk uit VVD-ers bestond? Vooral bij “integere Dirk die nog minister voor het CDA wide worden en werd overladen met complimenten van onze MP”.

    Beter voelen dan een ander. Kan het 1,2,3 moeilijk anders benoemen. Nooit afgevraagd welke politieke overtuiging veel mensen hebben die zichzelf meervoelen dan een ander? Maak je over mij maar geen zorgen, want ik meld het wel als mij zo’n houding niet aanstaat. Niemand is volgens mij meer dan een ander.

    Maar u, “niet nodig”?

  20. Mja… je weet het in ieder geval goed toe te lichten. Dat kan ik dan wel weer waarderen. Dan wordt duidelijker dat je nagedacht hebt over iets wat op het eerste gezicht kan lijken op “maar wat roepen”.

  21. Hou niet van “om de hete brij heendraaien”. Het beesie bij ’t naampie noemen, zodat iedereen weet waar het overgaat. Vind, klinkt saai dat weet ik, politiek al erg lang interessant. Vond het gelijk zaak me kritisch op te stellen tegenover de keuze van mijn ouders. Ondanks de poster op het raam;) Natuurlijk speelt “de politieke keuze” niet mee in vriendschappen. Heb vrienden met allelei voorkeuren.

  22. Ben meerdere malen op zo’n vergadering geweest.
    Hoop gedoe om niks.
    Veel beloftes die gemaakt worden komen ze niet na.
    En je kunt ook vergaderen om te vergaderen lijkt het.

    En ik blijf erbij dat als een partij zich zijn hele termijn goed opsteld, en doet wat ze beloven.
    Dat ze dan niet zoveel reclame hoeven te maken net voor de verkiezingen.

Reacties zijn gesloten.