Ruim 200 deelnemers Strijkersdag Zwolle

Zwolle – Zaterdagmiddag presenteerden de Muzerie en Stichting de Vuurvogel de Strijkersdag in Zwolle. Op locaties van de Muzerie,  het conservatorium en de Broerenkerk, vonden orkestrepetities, masterclasses en een indrukwekkende openbare slotpresentatie plaats.

 

img_5480_copy.jpg

 

Medewerking aan de dag verleenden naast docenten van Muzerie, de Vuurvogel en het ArtEZ Conservatorium, ook coaches van het Orkest van het Oosten. Ervaren cracks als dirigent Jurjen Hempel en de strijkers van het Matangi Quartet gingen aan de slag met in totaal 225 deelnemers om het Zwolse publiek te verrassen. Het accent lag op het repeteren en uitvoeren van orkestwerken: nieuw werk van Albert Dam, Carmina Burana van Orff en de serenade van Tsjaikovski. Een dertigtal gevorderden deelnemers volgden masterclasses o.l.v. leden van het Matangi kwartet: solisten tot kwartetten. Na een dag hard werken gaven alle deelnemers gezamenlijk een eindpresentatie onder de bezielende leiding van gastdirigent Jurjen Hempel en Albert Dam, dirigent van Jeugdsymfonieorkest De Vuurvogel.

img_5282_copy.jpg

img_5285_copy.jpg

img_5362_copy.jpg

img_5515_copy.jpg
img_5302_copy.jpg
img_5350_copy.jpg
img_5358_copy.jpg
img_5380_copy.jpg
img_5550_copy.jpg
img_5555_copy.jpg
Artikel delen:
Reacties 4
  1. Het is een verademing om te zien dat er nog veel jongeren zijn die zich bezig houden met serieuze muziek en bereid zijn daar hard voor te studeren..Toppie!!!!!


    ⚠️ Meld

Reageer