Het weer: sneeuwbuien

Zwolle – Zondagochtend vallen er eerst nog wat sneeuwbuien in het noorden van het land. Elders is het wisselend bewolkt en laat de zon zich van tijd tot tijd zien. In de loop van de ochtend en middag neemt de kans op nieuwe sneeuwbuien vanuit het westen weer toe.

30-01-2010_weerfoto__stadsgracht_en_peperbus.jpg

De buien zijn niet zo stevig van karakter als de buien die er zaterdagavond waren. In het westen kan de sneeuw overgaan in natte sneeuw of regen. Doordat de ondergrond bevroren is, is de kans op gladheid nog wel aanwezig. De temperaturen liggen tussen 0 graden in het zuiden van Limburg en +4 graden aan de noordwestkust. Maandag houden de sneeuwbuien in het westen en noorden aan. In het oosten van het is het overwegend droog en komt de zon af en toe door. In de middag kan ook in het oosten wat sneeuw vallen. Er staat een meest matige noordwestenwind en de temperaturen liggen tussen +2 graden in het oosten en +4 graden in het westen van het land.

Dinsdag trekt er een nieuwe storing over het land. In het grootste deel van het land regent het. In het uiterste oosten is ook wat natte sneeuw mogelijk. De hele dag is het bewolkt en regenachtig. Pas tegen de avond wordt het in het noorden van het land droger. Temperaturen liggen rond 2 graden in het oosten en 5 graden aan de kust.

Na dinsdag blijft de stroming noordelijke richtingen verkiezen. Hierdoor nadert koude lucht het land en gaan de temperaturen dalen. Overdag vriest het licht, terwijl het in de nachten matig vriest. Tot donderdag blijft de kans op wat winterse buien bestaan, maar vanaf donderdag wordt het wat droger.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. De sneeuwbuien houden de komende dagen nog aan, zo voorspelt het KNMI zondag.

    Het meteorologisch instituut verwacht daarom dat de kans op gladheid op de Nederlandse wegen groot blijft. Het KNMI adviseert iedereen die de weg op gaat met klem zich van tevoren goed op de hoogte te stellen van de weersverwachtingen en de situatie op de weg.

    Het Nederlandse verkeer paste zich zaterdag tijdens hevige sneeuwbuien goed aan de omstandigheden aan. Daardoor vielen het aantal aanrijdingen en de daarmee gepaard gaande schade mee.    ⚠️ Meld

Reageer