Het weer: winterse buien

Zwolle – Maandag komen er in het hele land wat winterse buien voor. In de ochtend is het in het oosten nog droog en zwaar bewolkt. In de loop van de ochtend neemt ook in het oosten de kans op winterse buien toe. In het binnenland ligt de temperatuur rond 2 graden, aan de kust wordt het een graad of 4.

31-01-2010_weerfoto__thorbeckegracht_.jpg
Thorbeckegracht

Dinsdag trekt een storing van noord naar zuid over het land. In de vroege ochtend kan het in het noorden van het land eerst nog sneeuwen, maar al snel gaat de sneeuw over in regen. De storing trekt snel in zuidelijke richting en al in de loop van de ochtend regent het in het hele land. In het oosten kan er voor de regen uit eerst wat (natte) sneeuw vallen. Achter de storing bevindt zich iets warmere lucht, maar daar is aan de grond nog niet direct iets van te merken. De temperaturen liggen tussen 2 graden in het binnenland en 6 graden aan de kust.

Na dinsdag lijkt de warmere lucht toch nog in de buurt van het land te blijven. Temperaturen lopen op naar waarden rond 5 graden overdag en in de nachten vriest het maximaal 1 graad. Elke dag is er wel wat kans op natte sneeuw of regen.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. De ANWB waarschuwt voor een extreem drukke ochtendspits maandag. Volgens het KNMI en Meteoconcult begint het rond 06.00 uur te regen en sneeuwen in de kustprovincies.

  Voor een deel gaat het om natte sneeuw, maar er valt ook droge sneeuw en omdat het wegdek koud is, blijft die liggen. Met gladheid als gevolg, aldus de woordvoerder van de ANWB.

  Het buiengebied trekt langzaam van het westen naar het oosten. De sneeuw zal met name in de westelijke helft van het midden van het land, zoals het Gooi, voor flinke problemen voor het verkeer zorgen.

  De ANWB raadt mensen aan om het weerbericht en de situatie op de weg in de gaten te houden.  Maak melding

 2. Mogguh, mooi rustig naar de plaats van bestemming rijden toch…nieuwe week niet al te fanatiek beginnnen. Het leven is al ploeteren, zwoegen en zweten. 😉 Deed er dubbel zo lang over.

  Mooie foto Harry!


  Maak melding

 3. Ach nee lag er sneeuw niks van gemerkt ;D

  Ik stond om kwart voor 7 al dwars over de wipstikkerallee, stond ik weer recht naar de stoplichten onderaan de hortensiabrug, hoppa weer dwars, over het kruispunt!! Toen was het voor mij genoeg nadat ik ook al hier in de buurt bijna 2 auto’s had geraakt. En dat met 24 km/u….

  Er was ook nog een sneeuwschuiver geweest, wel heel frapant, gingen we lopend naar een pandje en zie je dat ze bij het provinciehuis de parkeerplaats aan het schuiven zijn terwijl de weg nog vol lag met sneeuw. Maar ja 2 aparte overheden he…. 😛


  Maak melding

 4. Volgens de radio was er ook nog ergens een scheeuwschuiver in de plump beland. Geef toe dat ik ook nog niet zo aan het glijden ben geweest als vandaag. Maar jouw ervaring is wel aardig heftig Natascha.


  Maak melding

 5. En dat met een 5 mnd oud rijbewijs en een 16 jaar oud autootje:D Het zweet brak me uit hahaha;D

  En uiteraard moeten die sneeuwschuivers ook eerst nog maar weg zien te komen he.

  Is je dochter al over de schrik heen?


  Maak melding

 6. @ Natascha, ja hoor. Ze is al weer met van alles en nixxx bezig. Bedankt voor de zorgen. De dijk tussen Vollehove en Blokzijl, waar een groot gemaal van ons staat, is ook erg lastig te nemen. Ach, gedeelde smart is halve smart. Mijn zoontje was vrijdag nog wel onderuit gezeild en kan zijn broek zo weggooien. Gelukkig word het ’s avonds al wat eerde licht.

  Maar nog een hele wintermaand gepiel, kouwe carnaval, voetbal wel of niet afgelast…..Begreep dat de zon vanmiddag zijn best gaat doen. Moeten we ons daar maar aan vast klampen 😀


  Maak melding

Reageer