Sneeuw verlamt wegennet Zwolle

Zwolle – In het hele land heeft het verkeer last van de sneeuw. Er trekken buien van west naar oost over het land. Er zijn op verschillende plaatsen al ongelukken gebeurd. De ondergrond is op veel wegen nog bevroren en dat leidt tot gladheid.

Met name in het noorden en midden van het land is veel sneeuw gevallen, maar ook in het zuiden ligt sneeuw op de wegen. In de regio Zwolle viel ongeveer 10 cm. sneeuw, wat op de wegen voor veel overlast zorgde. Op diverse wegen in en rond Zwolle ontstonden tijdens de spits files. Er worden ook veel slip- en valpartijen gemeld. Veel binnenwegen zijn moeilijk begaanbaar en op de snelwegen is vaak maar één rijbaan begaanbaar.

Artikel delen:
Reacties 82
 1. ik zag vanmorgen dat de gemeente met de hand en schep het sneeuw weer terug schepte op de weg (mastenbroekerbrug). waarom doen ze dat nu, zout op?


  Maak melding

 2. Het KNMI stelt maandag dat de gladheid op de wegen de komende week aanhoudt. Dit komt door nieuwe sneeuwbuien de komende dagen en de daarmee gepaard gaande bevriezing van natte weggedeelten.

  Volgens het meteorologisch instituut passeert dinsdag een nieuw neerslaggebied met regen en sneeuw Nederland.

  Daarom raadt het KNMI iedereen die de weg opgaat aan om zich op de hoogte te blijven stellen van de weersverwachting en de situatie op de wegen.  Maak melding

 3. Mijn vrouw had vannacht nachtdienst en moest om 7.30 vanaf Genemuiden weer richting Stadshagen. Bij Hasselt de weg op en het stond vast. Heel erg langzaam richting Zwolle. Bij (volgens mij) de eerste rotonde vooraan Stadshagen heeft ze een kwartier stilgestaan. Uiteindelijk de rotonde maar rond gereden en verderop richting het Winkelcentrum en onder de parkeergarage doorgereden. Vanaf daar was het nog zo’n kwartier voor ze thuis was. Dus om 7.35 weg en om 9.00 thuis. Het was dus een chaos in Stadshagen.

  Ik heb om 9.30 weggereden, en tot aan de Ring was het langzaam aan rijden, daarna de Middelweg af, en je kon gewoon met 40 doorrijden. Richting Raalte en Holten was de weg vrijwel schoon.

  Hier in Holten ligt maar een paar millimeter. In Zwolle hebben we echt veel sneeuw gehad.


  Maak melding

 4. Trouwens,

  Iemand dacht bij deze of de volgende rotonde handig te zijn, want wou richting Westenholte. De rij stond te wachten voor linksaf, dus zij met haar kleine autootje er rechts langs door de berm.

  Maar ja, in de berm liggen van de grote betonblokken die je door de sneeuw niet ziet. Dus ze parkeerde haar auto netjes bovenop zo’n blok en kon geen kant meer uit.


  Maak melding

 5. Ik ben vanmorgen ongeveer 5 minuten na m’n vrouw vertrokken naar het werk. Mijn ritje is 12,5 km met de fiets, zij moet 4 km met de auto.

  5 minuten voor ik op het werk aan kwam, kreeg ik een SMSje dat ze was aangekomen. Kortom: ik heb over een 3x zo grote afstand net zo lang gedaan als de auto.


  Maak melding

 6. Een dikcompliment voor de schuivers, bezemers, strooiers, petje af, het leek vanmorgen rond 09.00 uur onbegonnen werk, maar ze hebben het toch maar weer geklaard, hier in de Aa-landen.


  Maak melding

 7. Wat een drama vanochtend in stadshagen,heb ik zelf een paar dure winterbanden gekocht,om de sneeuw te trotseren.
  Sta je vast door een paar zuinige automobilisten,die ook og eens niet in de sneeuw kunnen rijden.
  Wat een frustratie,is dat zeg.
  Het moet gewoon verplicht worden ,dat iedereen in de wintermaanden met winterbanden rijdt.
  Dat is alleen maar beter, ook voor de economie,want dit kost geld.
  Ik ben een ondernemer,en het kostte mij meer dan een uur om in de marslanden te komen,alleen door een paar domme mutsen,wie te zuinig zijn om veilig op pad te gaan.


  Maak melding

 8. ja jan je kunt ook wat vroeger op staan;)
  al hadden de mutsen w.banden rijden kunnen ze niet:P
  maar goed het was weer raak in s.hagen ??? alleen?
  in heel n.l. was het raak
  >:(


  Maak melding

 9. Ach kom Jan Remmers, dat is wel heel kort door de bocht.
  M’n collega heeft winterbanden en is zelf rij-instructeur geweest maar winterbanden zijn echt niet zaligmakend wist ze me vanmorgen te vertellen.

  WFvN heeft wel een winterbandje onder z’n fiets maar niet onder de auto


  Maak melding

 10. Jan kan ze waarschijnlijk aftrekken van de belasting en wijst dan graag naar anderen die het volle pond betalen. Jan, die stinkkoets is al duur zat op jaarbasis.


  Maak melding

 11. Leuk dat je ondernmer bent Jan R., maar wat heeft dat met winterbanden te maken. Toch knap van je om in al je frustraties ook nog in staat te zijn om die mutsenbanden als zomer- of winterband te kunnen herkennen. Cursus gehad?


  Maak melding

 12. Ach WFvN,dat zal wel prijs technisch zijn, dat uw collega het niet zoveel uitmaakt.
  Het is in Duitsland, oostenrijk, Zwitserland,etc etc niet voor niks verplicht.
  En uw opmerking over, dat u wel een winterband op de fiets heeft gemonteerd,maar niet op de auto.
  Dat is nu pas kort door de bocht,want een verstandig mens ,gaat niet met de fiets op pad,lijkt me nauw niet bepaald veilig.
  Maar ja zal wel aan mij liggen.


  Maak melding

 13. Het moet gewoon verplicht worden ,dat iedereen in de wintermaanden met winterbanden rijdt.

  Hallo?!? Denk je nou echt dat winterbanden vanochtend het verschil hadden gemaakt? Zelden zo’n domme reactie gezien. Stel dan dat sneeuwkettingen verplicht moeten worden als je iets zinvols wil zeggen in het kader van de chaos van vanochtend…


  Maak melding

 14. Dat winterbanden in Duitsland verplicht zijn is dus een fabeltje. Iemand heeft dat ooit in de media geroepen, en iedereen in NL denkt dan dat dit waar is. Winterbanden zijn NIET verplicht in Duitsland!


  Maak melding

 15. Bericht door Jan Remmers, op 1 februari 2010 om 15:57
  Het is in Duitsland, oostenrijk, Zwitserland,etc etc niet voor niks verplicht.

  Het is helemaal niet verplicht in DLD Hoe kom je erbij? Wat wel zo is als er een aanrijding geweest is en een van beide partijen heeft ze niet om die de schuld krijgt.

  Verders hardwerkende ondernemer, zekers eerste jaar dat je ze erop had en nu het verschil merkt. Ik rij al 8 jaar door europa en in de winter op winterbanden en zomers op zomerbanden maar waar was jij 2 jaar geleden met je winterbanden?

  Verders de kosten waar ik wat over lees, die zijn nl eenmalig je moet het zo zien dat je je zomerbanden een half jaar ontlast even als je winterbanden in de zomer.


  Maak melding

 16. Ten eerste Jaap,dat klopt wel,maar vermeld er ook even bij dat je ook een bekeuring krijgt als je ze niet op de auto heb gemonteerd.
  En je bent niet verzekerd,lijkt me toch wel beter als u besluit Duitsland in te gaan, wel met winterbanden,want zo goed bent u niet op de hoogte.
  En Wilbert ,ja het maakt wel wat uit ,ten eerste waar ik woon in stadshagen,en je verlaat het woonerf ,kom je altijd over hueveltjes heen,allemaal moesten wij wachten op mensen die slipten.
  Met winterbanden verkom je dit(ik ging er heel makkelijk overheen).
  Maar het zal ook wel met het kwaliteit van de bestuurders te maken hebben gehad,wat soms bedroevend laag is.  Maak melding

 17. Nuance (net opgezocht):

  Blijkbaar denken veel automobilisten dat het gebruik van winterbanden in Duitsland verplicht is, maar in feite geldt de verplichting enkel als er sneeuw ligt.

  In Duitsland werd de wetgeving terzake op 1 mei aangepast. Het komt er sindsdien op neer dat de banden moeten aangepast zijn aan de weersomstandigheden. Winterbanden zijn dus enkel verplicht als er sneeuw ligt.  Maak melding

 18. In godsnaam ,wat heb het ermee te maken, dat ik een ondernemer ben.
  Is het erg dat ik gek ben met mijn bedrijf,dat het mij wel wat uitmaakt dat ik op tijd ben,dat ik wel hart voor de zaak heb,datzouden meer mensen moet hebben,dan was het nu niet zo”n zooitje in Nederland.
  Af en toe denk ik wel eens als je hard werk en succesvol bent in dit land,dat je uitgekotst wordt.
  Jammer Nederland drijft op ONDERNEMERS  Maak melding

 19. Bericht door Jan Remmers, op 1 februari 2010 om 16:13
  Jaap dat lijkt me nogal logisch,aangezien het in de zomer niet echt glad is.

  Wel eens op de autobahn gereden na lage droogte en dan een flinke regebui? Vandaar dat er soms borden staan van 80 bei nasse Kan flink glad zijn hoor


  Maak melding

 20. (Dirk) Ik rij al heel land op winterbanden,is veilig voor mij ,maar ook voor andere automobilisten.
  Het is gewoon veiliger,punt uit.


  Maak melding

 21. Het gaat er toch niet om, wat ik voor de kost doe,
  Ik vind het dom,dat mensen zonder winterbanden rijden.
  Maar dat is een mening,en dat mensen mij aanvallen op dat ik een ondernemer ben,vind ik laag bij de grond.


  Maak melding

 22. Nou Jan Remmers dan werk je toch vanavond een uurtje langer door.
  Mijn mening is dat door figuren zoals jij juist de file’s en ongevallen ontstaan. Lekker snel door de sneeuw en geen begrip voor anderen die er wat moeite mee hebben.
  Zeker ook een hekel aan vrachtwagens?

  En wat betreft die winterbanden, droom lekker verder maar daar kun je echt niet harder mee hoor


  Maak melding

 23. jan dat het voor je eigen veiliger is ben ik het mee eens. Maar vandaag ook weer een aanrijding gezien degene die voor reed en polts moest remmen had winterbanden, allen die erachteraan kwamen dus niet gevolg………. 4 auto’s op elkaar. Dus zoveel veiliger is het niet voor achterop komende automobilisten.

  Waar ik het wel me eens ben is dat veel weggebruikers hier niet zo vaak dit soort weersomstandigheden hebben mee gemaakt en niet weten hoe ze moeten rijden in zo’n situatie. Afstand is het belangrijkste en gedoseerd gas geven idem, je ziet sommige mensen van hun plaats wegrijden met een dot gas enja dan kom je niet vooruit he 😉


  Maak melding

 24. Het gaat er ook niet om dat je harder kunt rijden,maar dat u meer grip op de weg heeft.
  Ik heb aan niemand een hekel, zou u ook eens moeten proberen.
  (het is altijd netjes om mensen aan te spreken met u)
  En ik denk dat Nederland er een stuk slechter uit zal zien,als er geen figuren(ondernemers) zoals ik er waren.


  Maak melding

 25. Kijk Derk,op zo”n toon discussieer ik graag met u.
  Als gelijke(nette)mensen.
  Iedereen mag er anders over denken,maar val iemand met een afwijkende mening niet altijd meteen aan.


  Maak melding

 26. Trouwens Jan aan je aantal reacties is niet te merken dat je een uurtje te kort komt vandaag.

  De meeste ondernemers hebben geen tijd om overdag hier te reageren, die zijn daar te druk voor.

  Dus wel ergeren dat het ritje naar marslanden wat langer duurt en vervolgens je tijd verdoen op WLZ:D


  Maak melding

 27. Bericht door Jan Remmers, op 1 februari 2010 om 16:16
  (Dirk) Ik rij al heel land op winterbanden,is veilig voor mij ,maar ook voor andere automobilisten.
  Het is gewoon veiliger,punt uit

  Dat is dus niet waar, nieuwe zomerbanden hebben echt meer grip dan oude winterbanden. Je had natuurlijk ook eerder van huis kunnen gaan.

  Ik ben liever te laat door te voorzichtig rijden dan helemaal niet aankomen.
  Gewoon aanpassen aan de meute. Boos worden heeft toch geen zin, je schiet er geen ruk mee op.  Maak melding

 28. Koko ook een ondernemer heeft recht op pauze.

  Maar even terug naar het topic, ik ben benieuwd hoeveel ongevallen vandaag in zwolle zijn gebeurd door dit weer


  Maak melding

 29. Ik ben een ondernemer,en het kostte mij meer dan een uur om in de marslanden te komen,alleen door een paar domme mutsen,wie te zuinig zijn om veilig op pad te gaan.

  Ik snap niet waarom je moest aanhalen dat je zelfstandig ondernemer bent, geeft dat bepaalde privileges? Heb je daarom recht op een vrije baan naar je werk. Moet iedereen daarom op winterbanden rijden? Ik snap het nut niet van die opmerking.

  En ik denk dat Nederland er een stuk slechter uit zal zien,als er geen figuren(ondernemers) zoals ik er waren.

  Nou met zulke figuren al u zijn we echt niet beter af. Zeer kort door de bocht en iedereen is al veroordeeld. Jammer.
  Heel misschien hebben die mensen we all season banden onder de auto liggen?
  Dat is gewoon de standaard autoband.  Maak melding

 30. @ Bericht door Koko Hattem, op 1 februari 2010 om 16:31

  Wil je Jan niet met “je” aanspreken? Daar is Jan als redder van onze economie niet van gediend! Hij heeft zich verdorie de hele dag al moeten ergeren aan allerlei prutsers om hem heen 😉


  Maak melding

 31. (Edwin)Met figuren,die ons alleen maar geld kosten,daar zit u wel op te wachten.
  En nee ,helaas hebben ondernemers geen priveleges.
  Rechten heeft elk mens ,en dat is maar goed ook.
  Maar als we allemaal logisch nadenken,is het niet nodig om last te hebben van de sneeuw.
  En standaard is niet altijd goed,je heb kwaliteit nodig.


  Maak melding

 32. Derk,u kunt beter benieuwd zijn naar hoeveel ongelukken hadden er bespaard kunnen zijn ,als winterbanden verplicht waren geweest.
  En Koko op zo”n toon als de uwe ,ga ik niet meer op in.
  Zoek maar een ander,wie zoiets wel kan waarderen.


  Maak melding

 33. Normen en waarden zijn ver te zoeken in Nederland.
  Het is jammer ,dat jullie zo”n mening toe is gedaan,over hard werkende mensen.
  Hennie Van De Most zei het ooit al,ondernemen is Nederlands hoop.
  Een zeer wijs man deze meneer,zullen jullie je eens moeten gaan verdiepen.


  Maak melding

 34. @jan remmers
  Als u het over de toonzetting van bepaalde webloggers heeft, is het wellicht verstandig uw woordkeus hier en daar te heroverwegen. Ze lokken namelijk onaardige reacties uit.
  “Nederlands hoop” laat bij slecht weer toch niet gelijk het hoofd hangen?
  Ondernemend Nederland, verman u!


  Maak melding

 35. On-topic….voor Nederland ongewone omstandigheden op de wegen.

  =========

  Je zegt on-topic om vervolgens gigantisch off-topic te gaan.
  Berichtgeving verwijderd.


  Maak melding

 36. (theo) Het is jammer dat u zo”n mooie qoute verkracht met zo”n domme opmerking.
  Maar het zal mij ook niet verbazen als u niet eens wist wie Winston Churchill was.


  Maak melding

 37. Dat is nu pas kort door de bocht,want een verstandig mens ,gaat niet met de fiets op pad,lijkt me nauw niet bepaald veilig.
  Maar ja zal wel aan mij liggen.

  Je wil zeggen dat het wel veilig is om bumpertjebumpertje te rijden tussen al die ‘mutsen zonder winterbanden’? Ik rijd heerlijk op het gescheiden fietspad langs de file. Met die keuze ben ik ook nog eens sneller ?n wel op tijd. Wie had het hier ook alweer over

  Is het erg dat ik gek ben met mijn bedrijf,dat het mij wel wat uitmaakt dat ik op tijd ben,dat ik wel hart voor de zaak heb,datzouden meer mensen moet hebben,dan was het nu niet zo”n zooitje in Nederland.

  Ik ben geen nadenkend mens? Ik ben in ieder geval wel op tijd.


  Maak melding

 38. WFvn,ik zag u plaatje op uw profiel.
  Dat is toch geen fiets meer,lijkt me wel veiliger dan een gewone fiets.
  maar toch, met dit weer doe mij maar een warme auto.
  Wel ga ik zomers altijd met de wielrenner fiets,naar het werk.


  Maak melding

 39. Een verstandig mens gaat niet met de fiets op pad met dit weer?

  Alsof al die mensen een keus hebben, zie scholieren, krantenbezorgers etc?
  Of laat ze ’s sneeuwvrij geven :).


  Maak melding

 40. Lukt het, Michael-wannabee, om hier de toko een beetje op te naaien?
  Heb je trouwens netjes geantwoord maar dat is verwijderd wegens on-topic. Sneeuw verlamt wegennet….en er komt nog meer.


  Maak melding

 41. Haa Jan hier zo’n domme muts zonder winterbanden!

  Mijn oom (de automonteur) zegt dat het niet echt nodig is, dus wie moet ik geloven? Ah ik snap het al, U natuurlijk, want U bent zelfstandig ondernemer!

  Oh ja, niet iedereen is ”rijk” met een auto maar dat wist U natuurlijk wel.


  Maak melding

 42. Ohwwww Zwollenaar ben jij het!!:D:D:D

  Ik had jou er niet achter gezocht om heel eerlijk te zijn, maar chapeau het is je gelukt;D

  Ik had het vermoeden van Larry, die heeft ook ooit eens zo’n geintje uitgehaald hahahaha

  Well done!;)


  Maak melding

 43. Ook na de sneeuw van de afgelopen dagen houdt de gladheid door nieuwe sneeuwbuien en bevriezing van natte weggedeelten de komende dagen aan. Later in de nacht van maandag op dinsdag volgt van het westen uit regen die landinwaarts overgaat in natte sneeuw en sneeuw. In de ochtendspits en ook gedurende de rest van ochtend heeft vooral de oostelijke helft van het land te maken met gladheid. De waarschuwingen voor sneeuw en gladheid blijven van kracht. Het KNMI raadt iedereen die de weg opgaat aan de weerberichten en waarschuwingen te blijven volgen


  Maak melding

 44. Doe je mee aan dit geintje Admin?

  Wie zit ons dan in de maling te nemen, dit is toch zeker niet serieus te nemen he?

  =============

  Snap nog steeds niet waarover het gaat hoor.
  Op welke quote doel je??


  Maak melding

 45. Mwah – deze hardwerkende nederlander die zijn leven opoffert voor een ondernemer die zelf achterovergeleund wat ordertjes geeft – maakte het vanmorgen niet eens uit of je zomerbanden, winterbanden, zwembanden of gewoon kaal op de velgen reed. Alles stond hier behoorlijk vast. Snelheid = nul 🙁
  Maar snel omgekeerd en de eerste paar uur wat telewerken 🙂 Verder niks-niet last van gladheid.
  Alternatief voor Jan is natuurlijk gewoon met de fiets van stadshagen naar marslanden natuurlijk. Of nog beter: dicht bij je werk gaan wonen 😮


  Maak melding

 46. Grappig hoe iedereen zich weer eens uit de tent laat lokken. Dit zegt weer heel veel over jullie!
  Deze ondernemer weet in ieder geval wel de aandacht op zich te vestigen. Hij heeft vast verstand van marketing.

  Anyway, als je niet weet hoe je in de sneeuw moet rijden heb je aan winterbanden ook geen r##t.


  Maak melding

 47. Wat zeuren jullie nou eigenlijk over het al dan niet (en hoe) rijden in de sneeuw? Kijk eens naar de titel van het stukje proza: Sneeuw verlamt wegennet.
  Oh, in Zwolle rijden we niet maar lopen de wegen. Ja, vanwege de sneeuw liepen ze dus niet. En iedereen die er op stond, kwam dus ook niet vooruit. Dus ondernemer: Het lag niet aan de mutsen maar aan de wegen!!!


  Maak melding

 48. Admin, in het verleden haalde Larry of iemand anders nog wel een een geintje uit door te gaan stangen onder een andere naam en iedereen trapte er destijds in. Ik heb het vermoeden dat zoiets nu weer aan de gang is met Jan Remmers;);D En dat jullie dus op de hoogte waren :P:D

  ==========

  Nou, nee dus 😉


  Maak melding

Reageer