Samenwerking Windesheim en MEE IJsseloevers

Zwolle – Dinsdag 2 februari ondertekenen de heer J.W. Kromdijk, directeur van Christelijke Hogeschool Windesheim Social Work en de heer F.J. Eric van Vollenhoven, directeur-bestuurder van MEE IJsseloevers een samenwerkingsconvenant.

Met het samenwerkingscontract verbinden de beide organisaties zich in het belang van mensen met een beperking. De samenwerking richt zich in eerste instantie op de zogenaamde Vriendenkringen. Vriendenkringen zijn opgezet door MEE IJsseloevers en bestaan al sinds 2006. Project Vriendenkringen is er voor mensen met een beperking die graag sociale contacten willen aangaan en onderhouden. Studenten van de school of social work van Christelijke Hogeschool Windesheim doen ervaring op in het beroepsveld door vrijwillig de Vriendenkringen te ondersteunen. Op deze manier wordt er binnen het project Vriendenkringen een brug geslagen tussen mensen met en zonder een beperking. Deze unieke samenwerking draagt bij aan de visie van een inclusieve samenleving. Dit is een samenleving waarin werkelijk ruimte is voor mensen met een beperking of chronische ziekte. De studenten en de deelnemers krijgen ondersteuning van de professionals van MEE IJsseloevers en Christelijke Hogeschool Windesheim.

Voor de studenten is het voordeel dat zij een goed beeld krijgen van het werkveld en de doelgroepen waarin zij later willen werken. Bovendien zorgt de kennismaking met mensen die een beperking hebben voor meer begrip en dit leidt weer tot kleine veranderingen in onze maatschappij.

Voor MEE IJsseloevers heeft deze samenwerking als voordeel dat zij op deze manier via een constante stroom van vrijwilligers antwoord kan geven op de hulpvragen van haar cliënten.

Artikel delen:

Reageer