Deltion Rallyteam kiest voor duurzame brandstof

Zwolle – Zuiniger en snelle rijden: het Deltion Rallyteam gaat het komend seizoen van start op de duurzame brandstof bio-methanol. Deze brandstof levert meer vermogen en reduceert de totale CO2 uitstoot met zo’n 70%.

rally.jpg

Het Deltion Rallyteam komt ook komend seizoen uit in de Nissan 350Z Challenge.  De deelnemers hebben gezamenlijk besloten om als eerste Challenge van Europa gebruik te maken van bio-methanol. De brandstof wordt het komend seizoen gratis geleverd door BioMCN. Het Deltion rallyteam bestaat uit rijder Eric Bolhaar, een navigato en een serviceploeg van studenten en leraren van afdeling Motorvoertuigentechniek. Voor seizoen 2010 staan er negen rally’s op het programma. De eerste rally staat gepland op 19 maart a.s. in Emmeloord

Meer informatie over het Deltion College en het Rallyteam staat op www.deltion.nl/rallyteam.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Haha grapjassen… We zijn milieubewust bezig, maar we doen wel aan rallyrijden…

  Duurzaam begint een beetje een uitgemelkte term te worden.

  Begrijp me goed: rallyrijden vind ik fantastisch, ik doe graag een rondje mee met jullie, maar hou alsjeblieft op met die PR-flauwekul van duurzame fossiele brandstof en zorg om het milieu…. Ga dan gewoon veldrijden!


  Maak melding

 2. Vraagje: Uit welke grondstoffen wordt deze bio-methanol gewonnen? Uit gewassen die ook als voor voeding geschikt zijn?

  Met wereldwijde kindersterfte als gevolg van honger zou je je vraagtekens kunnen zetten bij de duurzaamheid van bio-brandstof.


  Maak melding

 3. Wikipedia:
  Bio-methanol is chemisch identiek aan reguliere methanol, maar geproduceerd uit biomassa in plaats van fossiele brandstoffen.

  Biomassa is het drooggewicht van organismen of delen ervan. Hieronder valt zowel plantaardig als dierlijk materiaal. Ook producten gewonnen uit plantaardig en dierlijk (rest)materiaal zoals onder andere suikerriet, mais, koolzaadolie, palmolie en dierlijke vetten, geproduceerd ten behoeve van energieopwekking en/of biobrandstof, worden gerekend tot het begrip biomassa.

  ff googelen en je weet een hoop meer…..


  Maak melding

 4. Dank ‘zwollenaar is back’, het was echter niet zo zeer voor mij persoonlijk een vraag, maar meer aan de initiatiefnemers gericht.

  Bio-brandstof kan ondermeer uit voedsel bestaan en is derhalve verre van duurzaam!


  Maak melding

Reageer