Landstede op lijst zwakke MBO-opleidingen

Zwolle – Landelijk staat met een klein aantal opleidingen op de lijst met zeer zwakke mbo-opleidingen. Dat geldt ook in Zwolle en omgeving. Van de Zwolse mbo-opleidingen staat er één op de lijst, te weten de opleiding Dans & Drama van Landstede. In Raalte staat de opleiding Verkoopmedewerker/verkoper van Landstede op de lijst. Het betreft 2 van de 213 opleidingen die de onderwijsinstelling aanbiedt. De opleiding Dans & Drama wordt gevolgd door 68 studenten. Deze werken inmiddels al volgens een nieuwe verbeterde opbouw die competentiegericht is. Bij de opleiding Verkoopmedewerker/verkoper in Raalte gaat het om 28 studenten. Voor Landstede is elke student die hier mee te maken heeft er één te veel.

De betreffende opleidingen zijn daarom al enige tijd bezig met verbetertrajecten. Er vinden monitoringsgesprekken plaats met de Onderwijsinspectie die tevreden is over de lopende verbeteringstrajecten. De aansturing hiervan heeft hoge prioriteit bij de betreffende directie. Het volgende inspectiebezoek in het tweede kwartaal wordt daarom met vertrouwen tegemoet gezien. Op de lijst stonden in eerste instantie drie opleidingen in de regio. De derde opleiding wordt van de lijst gehaald in verband met achterhaalde gegevens.

In een gezamenlijke persverklaring namens de Stichting Promotie Zwols Beroepsonderwijs (hierin zijn alle Zwolse mbo-instellingen vertegenwoordigd), eerder op de dag, liet Landstede weten positief te zijn over het initiatief van het Ministerie. Hierbij werd aangegeven dat transparantie met betrekking tot de kwaliteit van de aangeboden opleidingen in ieders belang is.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. ’t Is dus een drama bij ‘dans en drama’? 😉 Tja, wat wil je dan?

    Bij de opleiding Verkoopmedewerker/verkoper in Raalte gaat het om 28 studenten. Voor Landstede is elke student die hier mee te maken heeft er één te veel.[/i
    -> Bijzondere zin…


    Maak melding

Reageer